Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Τη Νίκη Κεραμέως ενημέρωσε αντιπροσωπεία των Πτυχιούχων Πυροσβεστών


Με την Τομεάρχη Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτή Επικρατείας κ. Νίκη Κεραμέως, συναντήθηκε ο Πρόεδρος, ο Ταμίας και μέλος της
Ε.Π.Α.Υ.Π.Σ., στο πλαίσιο των επαφών της Ένωσης με εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα εκτέθηκαν, από την πλευρά του Προέδρου της Ένωσης, με επιστημονική προσέγγιση οι επωφελέστερες δυνατές μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες που θα πρέπει να αναληφθούν για την επίλυση των σύνθετων τρεχόντων εκκρεμών εκπαιδευτικών ζητημάτων που απασχολούν τον πυροσβεστικό οργανισμό και το προσωπικό του και που χρήζουν παρέμβασης σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, όπως επίσης υπήρξε και σχετική ενημέρωση επί των αποτελεσμάτων της πρόσφατης επίσημης επίσκεψης της ΕΠΑΥΠΣ στην Πυροσβεστική Ακαδημία της Νέας Υόρκης.

Περαιτέρω, κατατέθηκε σχετικό ενημερωτικό υπόμνημα θέσεων και εκπαιδευτικών προτεραιοτήτων της Ένωσης, επί του οποίου επακολούθησε εποικοδομητική και λεπτομερής ανταλλαγή απόψεων. Συμφωνήθηκε, τέλος, να υπάρξει συνέχεια στην επαφή της Ε.Π.Α.Υ.Π.Σ. με τον Τομέα Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων του εν λόγω πολιτικού φορέα, δεδομένης και της πρωτεύουσας θέσης που κατέχει η παιδεία στο ρόλο που καλείται να διαδραματίσει ο σύγχρονος πυροσβέστης εν μέσω των σύνθετων φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών και ιδιαίτερα της συντελούμενης κλιματικής αλλαγής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου