Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Η κοινωνία στις μυλόπετρες - Ο λογαριασμός στον Τσίπρα

Η κοινωνία στις μυλόπετρες - Ο λογαριασμός στον ΤσίπραΔεν έχει πλοίο για μας, δεν έχει οδό, θα λέγαμε παραφράζοντας τον μεγάλο Αλεξανδρινό.
Οι γνωστοί «53» του ΣΥΡΙΖΑ, που θέλουν να κατοχυρωθούν ως η αγνή αριστερή ψυχή του, συνήλθαν το ΣΚ, προκειμένου να ανιχνεύσουν την αριστερή γραμμή πλεύσης στα ταραγμένα μνημονιακά ύδατα. 

Την προσπάθεια συμπύκνωσε επιγραμματικά ο Νίκος Φίλης, λέγοντας στους συντρόφους του, σύμφωνα με πληροφορίες:

«Υπογράψαμε οικονομικό μνημόνιο, δεν θα υπογράψουμε και ιδεολογικό».

Φευ, πολύ αργά για δάκρυα. Δεν έχει πλέον πλοίο, για τον κ. Φίλη και τους συντρόφους του, δεν έχει οδό. 

Το οικονομικό μνημόνιο που υπέγραψαν τους καθόρισε και πολιτικά.

Δεν υπάρχει ιδεολογική δραπέτευση.

Το μνημόνιο λειτουργεί σαν οδοστρωτήρας στην κοινωνία αλλά και τη Δημόσια Περιουσία, και αυτό δεν αναστέλλεται με «πρόζες» αριστερού βερμπαλισμού, όταν ο ήχος των γεγονότων (δηλαδή της κοινωνικής φτωχοποίησης και της εκποίησης της Δημόσιας περιουσίας), είναι εκκωφαντικός.

Οι «53» για παράδειγμα θα καταθέσουν κείμενο στην επικείμενη Κ.Ε. όπου μεταξύ των άλλων θα… απαιτούν να παραμείνει υπό Δημόσιο έλεγχο η ΔΕΗ.

Να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο ένα κουφάρι που αυτοί απίσχνανσαν!

Στον προϋπολογισμό του 2018 προβλέπεται να πωληθεί ένα επί πλέον 17% της εταιρίας που ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ, στην τιμή των 100 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι η μεγαλύτερη ελληνική εταιρία που το 2014 είχε χρηματιστηριακή αξία πάνω από 2,5 δισ. ευρώ, σήμερα αποτιμάται στα 500-600 εκατ. ευρώ…

Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη γι αυτή την απομείωση της Δημόσιας Περιουσίας;

Αυτό είναι δικό τους αποκλειστικά έργο, και η ευθύνη κατανέμεται και στους «53», αφού ψήφισαν και θα ψηφίσουν και τον προϋπολογισμό.

Η ΔΕΗ είναι, όπως το χαρακτήρισε ο υπεύθυνος της ΔΗΣΥ Γιάννης Μανιάτης (αναφερόμαστε σε αυτόν λόγω γνώσης του θέματος), «το πιο αποκρουστικό έγκλημα σε βάρος της παραγωγικής βάσης της εθνικής οικονομίας και του ενεργειακού μέλλοντος της χώρας, στην στιγμή που αύξησαν μέσα στο 2017 κατά 12,8% τα τιμολόγια ηλεκτρισμού».

Ενδεικτικό είναι ότι το καλοκαίρι του 2015 ο κ. Τσίπρας υπέγραψε την πώληση του 40% της ΔΕΗ με μηδενικό αντάλλαγμα. 

Οι κ.κ. Σκουρλέτης και Σταθάκης, όταν η αντιπολίτευση αποκάλυψε στη Βουλή, ότι στη συνέχεια έχουν υπογράψει την ιδιωτικοποίηση μέσω ΤΑΙΠΕΔ, άλλου 17%, την κατηγόρησαν ότι έλεγε ψέματα! Δια του προϋπολογισμού... όπερ έδει δείξε…

Ετερο θέμα που απασχόλησε τους «53» αλλά και τον Πάνο Σκουρλέτη είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας – Από μόνο του αυτό καταδεικνύει ότι αυτή είναι απροστάτευτη, παρά τις κυβερνητικές πομφόλυγες περί προστασίας της. Ο κ. Σκουρλέτης μάλιστα, ζήτησε να αλλάξει η κυβέρνηση νομοθετικό πλαίσιο για την πρώτη κατοικία και τους πλειστηριασμούς, ακόμη και με «αντάρτικο κατά των δανειστών»!

Μόνο που αυτό δεν είναι εύκολο. Όχι μόνο γιατί όπως είπε ο Τσακαλώτος δεν θα είναι καλό για την οικονομία, αλλά και γιατί ο πρώτος χρόνος της κυβέρνησης και όσα συνέβησαν τότε, έφεραν αφελληνισμό των τραπεζών.

Στερνή τους γνώση…

Ετερον σημαντικό που απασχόλησε την αριστερή ψυχή του ΣΥΡΙΖΑ είναι η τραγική κατάσταση των προσφύγων στα νησιά. Επιθυμούν να μεταμορφώσουν σε… Σαλώμη τον Γιάννη Μουζάλα, ζητώντας την κεφαλή του επί πίνακι.

Το δυστυχές όμως - για τους μετανάστες και για μας όλους - είναι ότι ανεπισήμως προτείνουν στην κυβερνητική ηγεσία, να αναλάβει κάποιος από τους δικούς τους το πόστο. Είναι δυστυχές, γιατί οι δικοί τους, έχουν παρόμοιες απόψεις με εκείνες της κας Τασίας Χριστοδουλοπούλου, με τη γνωστή… αποτελεσματική διαχείριση που άσκησε κατά τη θητεία της!

Δεν κατανοούν ότι ο πολύς διεθνισμός και η καλοπροαίρετη ανθρωπιστική διάθεση, όταν δεν στηρίζονται σε τεχνοκρατική γνώση και διαχειριστική ικανότητα, παράγει δυστυχία. 

Το βλέπουμε στην δυστυχία των νησιών…

Πέραν αυτών, η κυβέρνηση θα βρεθεί στο αμόνι της 3ης αλλά και της 4ης αξιολόγησης στον Μάιο. Αυτές θα λαμβάνουν το ΟΚ από τους δανειστές, αλλά τα μέτρα θα αποτελούν μυλόπετρες για την κοινωνία. 
Το κοινωνικό επίδομα (του φιλοδωρήματος φτώχειας), έχει πρόσκαιρη επίδραση, τα μέτρα μακροπρόθεσμη.

Οι προηγούμενοι έχασαν την εκλογική στήριξη ακριβώς γιατί μειώθηκαν τα οικονομικά του λαού, ο οποίος δεν είχε ούτε τη οικονομική γνώση ούτε την ψυχραιμία να ακούσει και να σκεφθεί τι έγινε και γιατί. 
Με τη βοήθεια του Αλέξη βρήκε αποδιοπομπαίους τράγους και τους φόρτωσε διαχρονικές αμαρτίες (τις οποίες ο ίδιος ο λαός επικροτούσε δια της ψήφου του βεβαίως).

Τώρα ήρθε η σειρά του ΣΥΡΙΖΑ να τα επωμισθεί. Οι εύκολες μέρες πέρασαν ανεπιστρεπτί.


Του Γιάννη Σιδέρη
liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου