Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Εμείς δεν θα βάλουμε εξωτερικούς αξιολογητές! - Λένε ψέματα και παράλληλα εφαρμόζουν την πιο σκληρή αντιεκπαιδευτική πολιτική!



Ο κ. Γαβρόγλου είπε μετά τη συμφωνία με την ΤΡΟΙΚΑ: «Στην επιλογή των διευθυντικών στελεχών θα εμπλέκονται και άτομα του ΑΣΕΠ. Δηλαδή, να μην είναι αποκλειστικά μέσω του ΑΣΕΠ, αλλά να εμπλέκεται και ο ΑΣΕΠ». Μετά αυτή τη δήλωση έπεσε και το τελευταίο φύλλο συκής για την αξιολόγηση που οραματίζεται η 1η φορά αριστερά με εσωτερικούς αξιολογητές τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, και τους Διευθυντές αλλά και με εξωτερικούς από τον ΑΣΕΠ.

Παράλληλα στην αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου, (εδώ την αξιολόγηση την ονομάζουν αποτίμηση! Μάστορες στη χρήση νέων όρων για την αποφυγή παλιών που δημιουργούν άλλους συνειρμούς), στην αξιολόγηση δηλαδή της σχολικής μονάδας θα συμμετέχουν και θα έχουν ενεργό ρόλο εκτός του διευθυντή και του συλλόγου διδασκόντων, το ΔΣ του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, 3 εκπρόσωποι των μαθητικών συμβουλίων και εκπρόσωπος του Δήμου. Εδώ δεν μιλάμε για αξιολόγηση αλλά για κανονική λογοδοσία των εκπαιδευτικών για το έργο τους στους γονείς, τους μαθητές και την κοινωνία.
Αν όλοι αυτοί δεν είναι εξωτερικοί αξιολογητές (εφαρμόζοντας μία από τις πιο σκληρές αξιολογήσεις) τότε τι είναι κύριοι του υπουργείου παιδείας;
Ένα είναι το συμπέρασμα από τα ελάχιστα από τα πολλά που θα μπορούσαμε να αναφέρουμε:
Αυτή η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας είναι η χειρότερη όλων!
Νικηφόρος Α. Κωνσταντίνου
Μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου