Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Μερικά βασικά που περιλαμβάνει η τροπολογία για την επιλογή Διευθυντών



·  Ο υποψήφιος δντής πρέπει να έχει 10 χρόνια εκπ/κης προϋπηρεσίας, 8 χρόνια διδακτικά καθήκοντα εκ των οποίων τα 3 σε σχολεία που θα γίνει δντής.
·  Το σύνολο των μονάδων των δντων σχολείων ΔΕ θα είναι μέχρι 35. Θα μετριούνται η επιστημονική – παιδαγωγική συγκρότηση μέχρι 9 μονάδες (καθορίζονται λεπτομερώς στο νόμο), η υπηρεσιακή κατάσταση-καθοδηγητική & διοικητική εμπειρία με 14 το πολύ μονάδες (καθορίζονται λεπτομερώς στο νόμο) και η προσωπικότητα – γενική συγκρότηση (δηλ. ψηφοφορία στο σύλλογο) μέχρι 12 μονάδες.
·  Τα μετρίσιμα θα πιάνουν 23 μονάδες (9 + 14) στις 35 μονάδες άρα 66%, η συνέντευξη θα πιάνει
12 στις 35 άρα 34%, συνεπώς το άθροισμα είναι σωστό, μάλλον τα ποσοστά πρέπει να διορθωθούν στο νόμο!
·  Ένα παράδειγμα μυστικής ψηφοφορίας: Σ’ ένα σχολείο επί 20 εγκύρων ψήφων υποψήφιος συγκέντρωσε 12. Η μονάδες που θα λάβει θα είναι: 12/20 * 12 = 7,2 μονάδες. 
·  Η μυστική ψηφοφορία στο σύλλογο θέλει απαρτία με 65%. Δεν ψηφίζει ο ίδιος ή σύζυγος ή συγγενής έως 2ου βαθμού εξ αίματος. Ο υποψήφιος για να συνεχίσει στην περαιτέρω διαδιακασία επιλογής πρέπει να συγκεντρώσει το 20% των έγκυρων ψήφων του συλλόγου. Συνάδελφος που υπηρετεί σε πολλά σχολεία ψηφίζει στο σχολείο που έχει τις περισσότερες ώρες.
·  Υποψήφιος έχει τη δυνατότητα να επιλέξει δύο σχολεία: α) ένα που είτε κατέχει οργανική θέση είτε έχει υπηρετήσει την τελευταία 5ετία ως στέλεχος ή ως εκπ/κός για τουλάχιστον 8 διδακτικές ώρες τη βδομάδα β) η επιλογή της δεύτερης σχολικής μονάδας δεν υπόκειται σε κανέναν επιπρόσθετο περιορισμό.
·  Σε περίπτωση μη υποβολής υποψηφιοτήτων ή μη ικανοποίησης των απαιτούμενων κριτηρίων υποψηφιότητας σε κάποια σχολική μονάδα, η επιλογή δντη γίνεται με απόφαση του ΠΥΣΔΕ.

   Τελικά αυτή η τροπολογία καθώς και άλλες του υπ. παιδείας δεν κατατέθηκαν στο αθλητικό νσχ για τη βία στα γήπεδα του Κοντονή, επειδή κρίθηκαν εκπρόθεσμες. Θα κατατεθούν με τη διαδικασία του κατ’ επείγοντος ως ξεχωριστό νομοσχέδιο, το οποίο θα ψηφιστεί αφού προηγουμένως περάσει  από τη Μόνιμη Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, όπου θα γίνει η ακρόαση όλων των αρμόδιων φορέων.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου