Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Τι συζήτησαν Σαμαράς & Βενιζέλος στο Μαξίμου – Δηλώσεις Στουρνάρα μετά τη σύσκεψη [video]

newego_LARGE_t_1101_54113785Περίπου μιάμιση ώρα κράτησε η σύσκεψη του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία και του υπουργού Οικονομικών, με κεντρικό θέμα της συζήτησης τις αποκρατικοποιήσεις, αλλά και τις εξελίξεις στη συριακή κρίση.
“Ενημερώσαμε τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο για τις δυνατές εναλλακτικές λύσεις”, δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ερωτηθείς εάν συζητήθηκε στη σύσκεψη ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η εκκαθάριση-λειτουργία των τριών βιομηχανιών, της ΕΑΣ, της ΕΛΒΟ
και της ΛΑΡΚΟ.
Όπως είπε θα καταλήξουν σε μια λύση την επόμενη εβδομάδα, ενώ σε ερώτηση εάν η Ελληνική πλευρά επιμένει η αποκρατικοποίηση της ΛΑΡΚΟ να γίνει ως ενιαία , απάντησε θετικά.
Ερωτηθείς αν θα υπάρξουν απολύσεις, τόνισε: “Δεν ισχύει αυτό”.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, εκτός μικροφώνου, δήλωσε πως στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι εξελίξεις με τη Συρία, θέματα που αφορούν την αμυντική βιομηχανία, αλλά και «πολλά άλλα ζητήματα».
Σύμφωνα με το Mega Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος αναφορικά με το ζήτημα της Συρίας έθεσαν τον τρόπο με τον οποίο θα εμπλακεί η ελληνική πλευρά σε μια ενδεχόμενη επέμβαση κατά των δυνάμεων του Ασαντ.
Η χώρα αποκλείεται να συμμετάσχει με δύναμη, πλοία, αεροσκάφη κλπ, αλλά θα σεβαστεί τις διεθνείς υποχρεώσεις της και θα επιτρέψει τη διέλευση ΝΑΤΟϊκών δυνάμενων, αλλά και τη χρήση των βάσεων.
Βασικό θέμα της κουβέντας ήταν και οι τρόποι με τους οποίους η κυβέρνηση θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τις ορατές επιπτώσεις από την κλιμάκωση της κρίσης που είναι ένα πιθανό νέο κύμα προσφύγων που αναμένεται να κατευθυνθεί και προς την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου