Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Οι ημερομηνίες εγγραφών στα πανεπιστήμια

Τα αναμενόμενα δικαιολογητικά που θα κληθούν να προσκομίσουν οι επιτυχόντες
 
 
Οι εγγραφές των επιτυχόντων στα πανεπιστήμια, στα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΤΕΙ), στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες και στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. θα γίνουν από την Τετάρτη 11 μέχρι και την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013 και σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώνεται από τις γραμματείες των Τμημάτων.
 
Αν και τα δικαιολογητικά επισήμως δεν έχουν ανακοινωθεί, καθώς αυτό θα γίνει τις προσεχείς μέρες με νεότερο δελτίο Τύπου, αυτά είθισται κάθε χρόνο να είναι τα ακόλουθα:
 
- Αίτηση για εγγραφή που τη λαμβάνει ο κάθε φοιτητής από τη γραμματεία της σχολής. 
 
- Τίτλος απόλυσης: Απολυτήριο ή πτυχίο ή αποδεικτικό του σχολείου αποφοίτησης ή νομίμως κυρωμένο αντίγραφο ή νομίμως κυρωμένο φωτοαντίγραφο των τίτλων αυτών. 
 
- Υπεύθυνη δήλωση στην οποία δηλώνεται ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε άλλη σχολή ή τμήμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα (όπως οι σχολές και τμήματα περιλαμβάνονται στο άρθρο 1 της Φ.253/28934/Β6/21-3-2006 Υ.Α.). 
 
- Έξι (6) φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας. 
 
- Απλή φωτοτυπία της αστυνομικής τους ταυτότητας. 
 
- Εκτός των παραπάνω, και μόνο όσοι πέτυχαν από το Γενικό Λύκειο και ΕΠΑΛ - ΟΜΑΔΑ Β΄ (90% και 10%) υποβάλλουν και νομίμως κυρωμένο αντίγραφο ή νομίμως κυρωμένο φωτοαντίγραφο της βεβαίωσης πρόσβασης (προσοχή: όχι την πρωτότυπη βεβαίωση). 
 
Κατά την προσέλευσή τους για εγγραφή, οι εισαχθέντες πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα/διαβατήριο ή άλλο δημόσιο έγγραφο, από το οποίο να αποδεικνύονται τα ονομαστικά τους στοιχεία και η ακριβής ημερομηνία γέννησης. 
 
Επισημαίνεται ότι οι επιτυχόντες με τις ειδικές περιπτώσεις των πολύτεκνων, των τρίτεκνων και των κοινωνικών κριτηρίων δεν προσκομίζουν κανένα επιπλέον σχετικό δικαιολογητικό, αφού ο έλεγχος των σχετικών δικαιολογητικών έχει ήδη γίνει στα Λύκεια και θα επακολουθήσει δειγματοληπτικός έλεγχος και από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας. 
 
Αθλητές
 
Οι αθλητές που επιθυμούν να κάνουν χρήση των διατάξεων της παρ. 12 α του άρθρου 18 για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καλούνται να υποβάλουν σχετική αίτηση και τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας από 13 Σεπτεμβρίου μέχρι και 23 Σεπτεμβρίου αποκλειστικά και μόνο με ταχυμεταφορά ή με συστημένη επιστολή. Η σχετική εγκύκλιος μπορεί να βρεθεί στο διαδικτυακό τόπο του υπουργείου. 
 
Μαθητές με παθήσεις 5%
 
Οι πάσχοντες από σοβαρές παθήσεις, που έχουν αποκτήσει το πιστοποιητικό της πάθησής τους από τις αρμόδιες επταμελείς επιτροπές πιστοποίησης, για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε ποσοστό 5% επιπλέον των θέσεων εισακτέων, θα κληθούν να υποβάλουν το ηλεκτρονικό μηχανογραφικό τους δελτίο από τις 9 μέχρι και τις 16 Σεπτεμβρίου 2013.
 
Άλλες πληροφορίες
 
Επισημαίνεται ότι όλοι οι επιτυχόντες στα Τ.Ε.Ι. εισάγονται στο Α΄ εξάμηνο. Η προθεσμία και η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, στη Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού καθώς στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου και Αγίου Νικολάου Κρήτης θα ορισθεί και θα ανακοινωθεί από τις ίδιες τις σχολές.
 
Οι ιδιώτες επιτυχόντες στις Σχολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας θα εγγραφούν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016.
 
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου