Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Μανιάτης: Ως τα τέλη του 2013 ολοκληρώνονται οι έρευνες για τους υδρογονάνθρακες

Μανιάτης: Ως τα τέλη του 2013 ολοκληρώνονται οι έρευνες για τους υδρογονάνθρακες Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι έρευνες για τους υδρογονάνθρακες, καθώς όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης μέχρι το τέλος του χρόνου το υπουργείο θα παραλάβει την επεξεργασία όλου του πακέτου των σεισμικών ερευνών που πραγματοποίησε η νορβηγική εταιρεία PGS σε Ιόνιο και νότια Κρήτη.

Το συνολικό πρόγραμμα, έχει ήδη επεξεργασθεί σε πρώτο βαθμό κατά 80%, δήλωσε ο κ. Μανιάτης, κατά την κατάθεση της κοινής προσφοράς για την αξιοποίηση του κοιτάσματος στο Κατάκολο Ηλείας, από τις εταιρίες «Energean Oil & Gas S.A.», «Trajan OIL AND GAS LIMITED» και «Grekoil Energy Ventures Limited».
Η πρακτική που θα ακολουθήσει το υπουργείο όσον αφορά τον τομέα έρευνας και εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων, είναι ο «forced marriage», δηλαδή η διερεύνηση και συνεργασία μεταξύ των εταιρειών προκειμένου να υποβάλλουν κοινή πρόταση. Ενα τέτοιο ενδεχόμενο, είναι το καλύτερο δυνατό κατά τον κ. Μανιάτη, καθώς όπως ανακοίνωσε το γεγονός αυτό αποσκοπεί στη μεγιστοποίηση των εσόδων του Δημοσίου.

Αναλυτικότερα, ο κ. Μανιάτης αναφέρθηκε στην πορεία των ερευνών δηλώνοντας: «Στο τέλος του χρόνου, θα έχουμε στα χέρια μας και την επεξεργασία ολόκληρου του πακέτου των σεισμικών δεδομένων, που πραγματοποιήθηκαν σε Ιόνιο και νοτίως της Κρήτης από τη νορβηγική εταιρία PGS. Ήδη, κατά 80% έχει ολοκληρωθεί η πρώτη επεξεργασία του συνολικού προγράμματος. Προχωρούμε σταθερά και ταχύτατα στην υλοποίηση όλων των στόχων της εθνικής ενεργειακής πολιτικής που έχουμε χαράξει. Σε συνθήκες αβεβαιότητας για την ευρύτερη περιοχή μας, καθιστούμε την Ελλάδα προπύργιο ενεργειακής ασφάλειας για ολόκληρη την Ευρώπη»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου