Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Δύσκολα θα αλλάξουν οι νοοτροπίες στην πολιτική σκηνή


Τελικά πολύ δύσκολα θα αλλάξουν οι νοοτροπίες στην ελληνική πολιτική σκηνή. Την ώρα που δεν ξέρουμε αν θα έχουμε τους επόμενους μήνες… οικονομία. Σε μια χρονική στιγμή που αγνοούμε τη μοίρα που μας επιφυλάσσουν οι Ευρωπαίοι και στην Ελλάδα γίνεται σκληρός αγώνας για να κρατηθούμε στα πόδια μας μέσα στα δεινά που μας έχουν βρει, κάποιοι άρχισαν να διαγκωνίζονται για το ποιος θα είναι ο επόμενος υποψήφιος για το δήμο της Αθήνας. Κάθε μέρα και από μια υποψηφιότητα από αδικημένους, πικραμένους, φιλόδοξους ή απλώς βολεμένους με την καρέκλα, λες κι εξαφανίστηκαν τα προβλήματα της χώρας και θα πρέπει να ασχολούμαστε με τις δημοτικές εκλογές. Εδώ δεν ξέρουμε αν θα πάμε νωρίτερα σε εθνικές εκλογές και μας… μάρανε η αυτοδιοίκηση;
Εννοείται ότι είναι σοβαρή υπόθεση οι τοπικοί άρχοντες αλλά κάθε συζήτηση έχει και το χρόνο που της πρέπει. Κάθε πράγμα στον καιρό του κι ο κολιός το Αύγουστο, λέει ο σοφός λαός και ειδικά στη φάση που βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.
Τη μία βγαίνει ο Καμίνης και δηλώνει παρών στην Αθήνα θέλοντας μια ακόμη άχρωμη και άγευστη
τετραετία. Φυσικά, ουδείς λόγος για το έργο που επιτέλεσε γιατί απλά δεν υπάρχει.
Στη συνέχεια, με αφορμή τον ανασχηματισμό, μαθαίνουμε ότι ο Μάκης Βορίδης κρατήθηκε ως χρυσή εφεδρεία της ΝΔ για να διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο. Φυσικά, τον ίδιο ή τη ΝΔ κανείς δεν τους ρώτησε, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
Στους διεκδικητές φέρεται να είναι και ο Γιώργος Καρατζαφέρης ο οποίος βλέπει ότι μπορεί να κάνει τη μεγάλη επιστροφή μέσω… οδού Λιοσίων.
Υπάρχει και ο πάντα πικραμένος Νικήτας Κακλαμάνης ο οποίος φέρεται να είναι έτοιμος να κατέβει ακόμη και χωρίς τη στήριξη της ΝΔ. Ο πρώην δήμαρχος εκτιμά ότι του… χρωστούν οι Αθηναίοι μια ακόμη τετραετία που του στέρησαν με την επιλογή Καμίνη.
Για να μην αναφέρουμε και τους Πασόκους που «γλυκοκοιτάζουν» τον δημαρχιακό θώκο ελπίζοντας ότι έτσι θα διασώσουν την ήδη κατεστραμμένη πολιτική τους καριέρα. Από κοντά και ο ΣΥΡΙΖΑ που σκέφτεται… αριστερή πρόταση αλλά και η ακροδεξιά που τρέμει από υπερηφάνεια για το άξιο τέκνο της Ηλία Κασιδιάρη που θα τον ήθελε δήμαρχο για να καθαρίσει την Αθήνα από μετανάστες ή άλλους εχθρούς. Με όπλα εννοείται και μπράβους.
Κι έτσι, καλοκαιράκι που έρχεται και ο κόσμος πάει για μπάνια, θα ασχολούμαστε με το ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι για τις εκλογές του χρόνου.
Παράνοια, λες κι έχει χρόνο για χάσιμο η Ελλάδα. Δεν αφήνουν, λέμε εμείς, τις κουβέντες και να δώσουν όλοι ένα χεράκι στην κυβέρνηση μη τυχόν κι έχουμε κανένα σοβαρό ατύχημα;
Τα προβλήματα της Αυτοδιοίκησης είναι πολλά, ειδικά στην Αθήνα που αντιμετωπίζει τη βόμβα των λαθρομεταναστών. Όμως, χρειάζεται κεντρική προσπάθεια για να λυθούν κι όχι να ασχολούμαστε ένα χρόνο πριν με το ποιος θα γίνει… άρχοντας της καθαριότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου