Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Αντιπολίτευση κενή περιεχομένου

1939536-1024x682Όπου γάμος και χαρά και ο Τσίπρας πρώτος. Τον είδαμε να δίνει παρόν στην ΕΡΤ, ξεχνώντας όσα έλεγε πριν για το αμαρτωλό ειδησεογραφικό της πρόγραμμα και τώρα είδαμε έξω στην εταιρία Κατσέλης, που έκλεισε στέλνοντας στην ανεργία 550 εργαζόμενους. Εκεί στην εταιρία των αρτοσκευασμάτων τον ακούσαμε να κατηγορεί την κυβέρνηση για το λουκέτο της Κατσέλης.
Ωραίες είναι οι διαπιστώσεις. Αυτό που δεν ακούσαμε είναι προτάσεις. Τι έχει να προτείνει άραγε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Δεν ακούσαμε κουβέντα. Αρνητικά κρίνει επίσης την κυβέρνηση για την επένδυση της Cosco. Το ίδιο κάνει και για τον αγωγό TAP. Δεν μας λέει όμως γιατί δεν του αρέσουν αυτές οι επενδύσεις, που δημιουργούν θέσεις εργασίας και δίνουν έσοδα στο κράτος.
Αντιδρούν ακόμη στο ΣΥΡΙΖΑ για την πώληση του ΟΠΑΠ, του Ιπποδρόμου, των Καζίνο, των
Λαχείων . Είναι άραγε δουλειά του κράτους να κάνει τον επιχειρηματία- τζογαδόρο; Είναι δουλειά του βεβαίως να θέσει τους κανόνες του παιχνιδιού και να εισπράττει και μάλιστα αυξημένους φόρους. Όχι να προσλαμβάνει κρουπιέρηδες και αναβάτες.
Η ύφεση αναπόφευκτα δημιουργεί τεράστια προβλήματα επιβίωσης σε πολλές μικρές, μεσαίες, αλλά και μεγάλες επιχειρηματικές μονάδες. Στο παρελθόν οι τράπεζες καθίσταντο ιδιοκτήτες μια και τα δάνεια υπερκάλυπταν την αξία μιας επιχείρησης. Τις έπαιρναν και ή τις πωλούσαν κοψοχρονιά, ή τις έκλειναν, εγγράφοντας στις επισφάλειες τους τα δάνεια και το όποιο κόστος της ενδιάμεσης λειτουργίας τους.
Έτσι οι επισφάλειες για τις τράπεζες έφτασαν τα 67 δις, που τελικά θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι μέσω της ανακεφαλαιοποίησης. Ωραίες είναι οι διαπιστώσεις, από Τσίπρα και λοιπούς της αντιπολίτευσης.
Τι κάνουμε όμως, για να βγούμε από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης, είναι επίσης δουλειά τους να μας πουν.
Και για την ώρα προτάσεις ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες, δεν έχουμε ακούσει…
Tου Τάσου Παπαδόπουλου
orgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου