Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Ο Ερντογάν μήνυσε τον αρχηγό της αντιπολίτευσης γιατί τον συνέκρινε με τον Άσαντ

Ο Ερντογάν μήνυσε τον αρχηγό της αντιπολίτευσης γιατί τον συνέκρινε με τον ΆσαντΤο μένος του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκάλεσε η...έμπνευση που είχε πολιτικός του αντίπαλος να τον αποκαλέσει δημοσίως «δολοφόνο» και να τον συγκρίνει με τον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ.
Ο Ερντογάν κατέθεσε σήμερα μήνυση ζητώντας αποζημίωση 1 εκατομμυρίου λιρών (450.000 ευρώ) από τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, αρχηγό του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (CHP), του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης ο οποίος έκανε την σύγκριση με τον Άσαντ, ενώπιον μεγάλου ακροατηρίου,.
Οι δικηγόροι του Τούρκου πρωθυπουργού χαρακτηρίζουν «ψευδή» και «ανάρμοστη» την σύγκριση και σημειώνουν ότι πλήττονται τα δικαιώματα του πελάτη τους. Δικαιολογούν μάλιστα το υψηλό ποσό αποζημίωσης που αξιώνουν, επικαλούμενοι προηγούμενα δεδικασμένα πρόστιμα που έχουν
επιβληθεί στον Κιλιτσντάρογλου για συκοφαντική δυσφήμηση και φραστικές επιθέσεις κατά του Ερντογάν.
Ο πρόεδρος του CHP προκάλεσε μεγάλη οργή την προηγούμενη εβδομάδα, όταν χαρακτήρισε τον Τούρκο πρωθυπουργό «δολοφόνο» συγκρίσιμο με τον Άσαντ, καθιστώντας τον εξίσου υπεύθυνο για τη βομβιστική επίθεση με 51 νεκρούς στην μεθοριακή πόλη Ρεϊχανλί την 11η Μαΐου.
«Ο δολοφόνος των 51 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στο Ρεϊχανλί ονομάζεται Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Είναι ο υπεύθυνος γι' αυτό. Μεταξύ Άσαντ και Ερντογάν δεν υπάρχει παρά μία διαφορά στον τόνο», είχε δηλώσει ο Κιλιτσντάρογλου σε συνέντευξη τύπου στις Βρυξέλλες, στο πλευρό του προέδρου της ομάδος των Σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα.
Η σύγκριση αυτή είχε χαρακτηρισθεί «ανεπίτρεπτη» από τον Σβόμποντα, ο οποίος ζήτησε από τον πρόεδρο του CHP να ανακαλέσει. Μετά την άρνηση του τελευταίου, ο Σβόμποντα ακύρωσε τη δεύτερη προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Κιλιτσντάρογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου