Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Διαμαρτύρονται για τη συμφωνία εξομάλυνσης οι Σέρβοι του Κοσόβου

Διαμαρτύρονται για τη συμφωνία εξομάλυνσης οι Σέρβοι του ΚοσόβουΜε σερβικές σημαίες και πανό που μεταξύ άλλων έγραφαν «Θα απελευθερώσουμε το Κόσοβο» και «Το Κόσοβο είναι Σερβία» διαδήλωσαν οι Σέρβοι του Κοσόβου στο Βελιγράδι την

Με κεντρικό σύνθημα «Παραμένουμε στη Σερβία» οι Σέρβοι του Κοσόβου διαδηλώνουν την Παρασκευή στο κέντρο του Βελιγραδίου, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στη συμφωνία για την εξομάλυνση των σχέσεων Σερβίας-Κοσόβου, η οποία όπως καταγγέλλουν τους θέτει υπό την εξουσία της Πρίστινας.
Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας άρχισε συμβολικά στις 12.44 (τοπική ώρα) ως υπενθύμιση του
ψηφίσματος 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το Κοσσυφοπέδιο.
Όπως δήλωσε νωρίτερα ο βουλευτής του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος Σερβίας (DSS) και ένας εκ των ηγετών των Σέρβων του Κοσόβου, Μάρκο Γιάκσιτς, η διαδήλωση δεν είναι κομματική, ωστόσο σε αυτή συμμετέχουν βουλευτές του DSS και στελέχη του Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος (SRS), υποστηρικτές του εθνικιστικού κινήματος «Ντβέρι» και της ακροδεξιάς οργάνωσης «Όμπραζ».
Οι διαδηλωτές κρατούν σερβικές σημαίες, πανό με συνθήματα «Θα απελευθερώσουμε το Κόσοβο» και «Το Κόσοβο είναι Σερβία», και έχουν ανοίξει μεγάλη σημαία που γράφει «Πάντα μαζί σας - Μπάνια Λούκα». Πολλοί από τους συμμετέχοντες φορούν μπλούζες, στις οποίες αναγράφεται το σύνθημα «Ποτέ σύνορα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου