Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Ο Άκης και η μίζα 25 εκατ για τους TOR-M1

C9D3FF9118CB2815794E8DA58DA320E9Ποσοστό 10% του συνολικού ποσού των 250 εκατ. $ που πιστώθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στην εταιρεία «Antey» για την προμήθεια των εξοπλιστικών προγραμμάτων «TOR-Μ1», διοχετεύτηκε στη συνέχεια σε εταιρείες πίσω από τις οποίες βρίσκεται, κατά τη Δικαιοσύνη, ο πρώην υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος.
Αυτό προκύπτει από την απάντηση που έδωσε σε σχετική ερώτηση του αναπληρωτή εισαγγελέα της έδρας ο εφοριακός Παναγιώτης Βλάχος, ο οποίος κατέθεσε σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.
Εισαγγελέας: Είπατε ότι η «Antey» έστειλε 25 εκατ. δολάρια ΗΠΑ. Αυτό το ποσό αντιστοιχεί στο 10% του συνολικού ποσού των 250 εκατ. ευρώ που πιστώθηκε από το υπ. Εθνικής Άμυνας στην Antey. Τι συμπέρασμα βγάζετε από αυτό;
Μάρτυρας: Ότι υπήρχε προσυνεννόηση
Κατά τ’ άλλα, ο κύριος Βλάχος κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η εταιρεία «BlueBell» είχε συγκροτηθεί για ένα συγκεκριμένο σκοπό, αφήνοντας με σαφή τρόπο να εννοηθεί ότι αυτός δεν ήταν άλλος από
την αγορά ακινήτων που κατέληξαν στην Αρετή Τσοχατζοπούλου.
Απαντώντας, ωστόσο, σε ερωτήσεις του κ. Μιχάλη Δημητρακόπουλου, συνηγόρου υπεράσπισης της Αρετής Τσοχατζοπούλου, για το εάν έχει να προσκομίσει στο δικαστήριο στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η αγορά της Δεινοκράτους από την κόρη του πρώην υπουργού αποτελεί προϊόν παθητικής δωροδοκίας με χρήματα από τις εταιρείες «Ferrostaal» και «Antey», o μάρτυρας απάντησε ότι δε διαθέτει τέτοια στοιχεία διότι όπως είπε ο ίδιος και η υπηρεσία του δεν ασχολήθηκαν με αυτό το κομμάτι.
Μ. Δημητρακόπουλος: Αφού η «BlueBell» δημιουργήθηκε για να αγοράσει κατά το κατηγορητήριο γιατί υπάρχουν ροές σε αυτή και το 2002;
Μάρτυρας: Η παλαιότερη κατάθεση είναι το 1997 σε λογαριασμό του Νίκου Ζήγρα. Είναι 5.100.000 γαλλικά φράγκα. Τα λεφτά όμως κινούνταν σε πολλές περιπτώσεις με μετρητά και με βαλίτσες.
Ο μάρτυρας αναφέρθηκε όμως και στους λογαριασμούς της Βίκυς Σταμάτη στην τράπεζα «UBS» στη Ζυρίχη. Πρόκειται -όπως είπε- για τρία εμβάσματα των 40.000 ελβετικών φράγκων τα οποία προέρχονται -κατά τον ίδιο μάρτυρα- από τον Νικόλαο Ζήγρα. Υπενθυμίζεται ότι για τα χρήματα αυτά ο κ. Αλέξης Κούγιας, συνήγορος υπεράσπισης της κυρίας Σταμάτη, έχει υποστηρίξει στο δικαστήριο ότι προέρχονται από ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Ωστόσο, όπως είπε σήμερα, ο κ. Βλάχος τα χρήματα αυτά αν προέρχονταν από ασφαλιστήριο συμβόλαιο δε θα είχαν κατατεθεί από τον Νίκο Ζήγρα.
«Η κυρία Σταμάτη διαχειριζόταν αυτό το λογαριασμό με πιστωτική κάρτα κάνοντας αγορές σε Ελλάδα και Ρώμη», είπε, μεταξύ άλλων, ο μάρτυρας. Ακόμη, ο κ. Βλάχος απαντώντας σε ερώτηση της πολιτικής αγωγής ανέφερε ότι πιστεύει πως η κατηγορουμένη Ευφροσύνη Λαμπροπούλου γνώριζε ως λογίστρια ποιοι ήταν οι πραγματικοί εντολείς της και ποιοι οι ιδιοκτήτες των ακινήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου