Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Στον κόσμο των συμβασιούχων (και του αυτοκτονικού ιδεασμού…)


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Σα να μην πέρασε μια μέρα…

Μπορεί να έχουμε πτωχεύσει, μπορεί να κυκλοφορούμε ανά τας Ευρώπας με απλωμένη την χείρα της επαιτείας, μπορεί η καταβολή μισθών και συντάξεων και η διατήρηση των πυλώνων της χώρας (υγεία, άμυνα) να εξαρτάται από τις δόσεις των δανείων και τις αποφάσεις του Eurogroup, αλλά βρισκόμαστε και πάλι στο σημείο από όπου ξεκινήσαμε:

Στους συμβασιούχους!

Χωρίς να μπαίνω σε θέματα σχετιζόμενα με την ανάγκη κάθε ανθρώπου να εργαστεί (που συστηματικά συνδέεται με την παροχή της ψήφου του), το γεγονός ότι η πτωχευμένη χώρα που δεν μπορεί να πληρώσει τις εφημερίες των γιατρών της, μετατρέπει πάντα σε μείζον θέμα τους συμβασιούχους, αποδεικνύει πως ορθώς χρεοκοπήσαμε.

Τι άλλο μπορεί να αποδεικνύει το ενδοκυβερνητικό θέμα που ξέσπασε – με τον κ. Ρουπακιώτη να διαφωνεί με την κατάργηση των δικαστικών αποφάσεων, έστω και παρελκυστικών, αν και οι
δικαστικές εντολές με τις οποίες παραμένουν στις θέσεις τους συμβασιούχοι των οποίων έχουν εδώ και χρόνια λήξει οι συμβάσεις τους, έχουν γίνει ψωμοτύρι;

(Το γεγονός ότι με τον τρόπο αυτό έχει καταργηθεί η ελληνική γλώσσα – τουλάχιστον ως προς τις λέξεις «συμβασιούχος» και «προσωρινό» - δεν φαίνεται να έχει μεγάλη σημασία)…

Και όμως, όλα αυτά σημαίνουν και κάτι ακόμη:

Τη χαρά του εργατολόγου!

Στρατιές ολόκληρες αυτής της συμπαθούς αυτής (για τους τηλεοπτικούς δέκτες) τάξης δικηγόρων, υπάρχουν και συνεχίζουν να υπάρχουν επειδή απλώς υπάρχουν οι συμβασιούχοι!

Γι’ αυτό και έσπευσαν την προηγούμενη εβδομάδα να εκδώσουν σκληρή ανακοίνωση, μιλώντας για «πραξικοπηματικό» νομοσχέδιο, λόγω της (αποσυρθείσας) διάταξης που καταργούσε την έκδοση προσωρινών διαταγών και αποφάσεων ασφαλιστικών μέτρων από τα δικαστήρια – οι οποίες κάθε άλλο παρά «προσωρινές» αποδεικνύονται.

Η ανακοίνωση υπογράφεται από τον πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εργατολόγων, που δεν είναι άλλος από τον κ. Χρήστο Νικολουτσόπουλο!

Όπως βλέπετε, κανείς δεν πάει χαμένος!

Ούτε οι πάσχοντες από… αυτοκτονικό ιδεασμό!

Μόλις πρόσφατα ( 5 Απριλίου), ο εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου πρότεινε να κηρυχθούν ένοχοι όλοι οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της διακίνησης του «ροζ dvd» με προσωπικές στιγμές του πρώην γ.γ. Χρήστου Ζαχόπουλου, που δημοσιοποιήθηκε μετά την απόπειρα αυτοκτονίας του, τον Δεκέμβριο του 2007.

Πρόκειται για το dvd που περιέφεραν στα δημοσιογραφικά γραφεία προκειμένου να «τιμωρηθεί» ή εκβιαστεί ο Ζαχόπουλος, που δεν είχε καταφέρει να διορίσει την συμβασιούχο.

Στην απολογία του (15 Μαρτίου 2013), ο κατηγορούμενος δικηγόρος υποστήριξε ότι η δική του εμπλοκή στην υπόθεση ήταν αποκλειστικά… επαγγελματική, καθώς ενδιαφερόταν για την καταγγελία του «στημένου» διαγωνισμού και τα οικονομικά σκάνδαλα στο υπουργείο Πολιτισμού.

(Στο σημείο αυτό, αξίζει να θυμίσουμε πως στη δική της απολογία, η «πέτρα του σκανδάλου», είχε τρεις μέρες νωρίτερα πει πως αιτία για την καταγραφή της ερωτικής τους συνεύρεσης ήταν «η αδιαφορία του Χρήστου Ζαχόπουλου για την επαγγελματική της αποκατάσταση αλλά και… οι ψίθυροι για μια άλλη ερωτική του σχέση με μία άλλη συμβασιούχο»)!

Τρομερά πράγματα!

Πού μπορεί να φθάσει ο πόθος του… διορισμού, δηλαδή!

Αυτή η δίκη αφορά την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων, που είναι πλημμέλημα.

Το καλοκαίρι του 2012, όμως, έγινε και η άλλη δίκη, αυτή για την εκβίαση, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων - και πάλι με κατηγορούμενους τους υπεύθυνους για την περιφορά του επίμαχου dvd.

Πρώην συνεργάτης της ΓΣΕΕ, άνθρωπος των προέδρων της, ο εργατολόγος ειδικεύθηκε στο μέγα εθνικό θέμα των συμβασιούχων και – μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου – πληροφορηθήκαμε πως υπήρχαν επώνυμες καταγγελίες συνδικαλιστών για… μεταγγίσεις συμβασιούχων από την «προστάτιδα» ΓΣΕΕ στο γραφείο του (Βήμα, 27 Ιανουαρίου 2008, Ν. Χασαπόπουλος).

Και πως ο τότε πρόεδρος Χρήστος Πολυζωγόπουλος είχε εκδώσει ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία όποιος δικηγόρος της ΓΣΕΕ προσέφερε υπηρεσίες σε ιδιώτη θα απολυόταν – αλλά ο συγκεκριμένος απομακρύνθηκε μόνο μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου.

Σημειώστε ότι ο (ευρωβουλευτής σήμερα) Κ. Πουπάκης είχε τρεις φορές ζητήσει εγγράφως την απομάκρυνσή του, αλλά αυτός… ακλόνητος!

Για να μην πούμε και για τις μηνύσεις που υπέβαλε σε συμβασιούχους καθαρίστριες πρώην πελάτισσές του, διεκδικώντας την καταβολή του πρώτου μικτού, μετά τη μονιμοποίησή τους, μισθού τους – αν και η μονιμοποίηση είχε γίνει λόγω του διατάγματος Παυλόπουλου.

Μιλάμε για αγωγές εναντίον 44 καθαριστριών από τη Μαγνησία και 80 από τη Λάρισα, όπως ανέφερε εκείνο τον καιρό ο Τύπος (και ο τοπικός).

Α, να μην ξεχάσω. Τον Ιανουάριο του 2008 (μετά την «πτώση» Ζαχόπουλου) βρέθηκε στο Αιγινήτειο  με συμπτώματα κατάθλιψης και διάγνωση αυτοκτονικού ιδεασμού.

Τον Μάρτιο του 2008 κρίθηκε προφυλακιστέος για απόπειρα  εκβίασης από κοινού, παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων από κοινού και συμμετοχή σε απόπειρα αυτοκτονίας από κοινού.

Και οι δικηγόροι του εξέδωσαν ανακοίνωση όπου τον ανέφεραν ως «βαρέως ασθενούντα» - αλλά, όπως πληροφορηθήκαμε με αφορμή το νέο επεισόδιο με συμβασιούχους, οι Έλληνες εργατολόγοι έχουν ψηφίσει για πρόεδρό τους.

Τα τελευταία χρόνια, επανήλθε στον κόσμο των συμβασιούχων – τους οποίους υπερασπίζεται, όταν δεν τους μηνύει – ηγούμενος και των κινητοποιήσεών τους.

Όπως βλέπετε σ’ αυτό το ατέλειωτο σίριαλ των συμβασιούχων δεν χάνεται κανείς…

Ούτε οι πάσχοντες από αυτοκτονικό ιδεασμό!

Διότι, ως γνωστόν, η επιστήμη κάνει θαύματα – οπότε ας περάσει (η επιστήμη) μια βόλτα και από την προανακριτική επιτροπή για τη Λίστα Λαγκάρντ!


Υ.Γ. Παρεμβαίνοντας στην εκπομπή  «Λαβύρινθος» του Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη, στην ΕΤ-3, ο εργατολόγος δήλωσε πως αυτή είναι η δουλειά του ίδιου και των συναδέλφων του: Να υπερασπίζονται τους εργαζόμενους που πλήττονται. Συμφωνώ. Αλλά η Δικαιοσύνη θα αποφασίσει αν αυτό το ιερό καθήκον περιλαμβάνει και επισκέψεις σε δημοσιογραφικά γραφεία για την προσκόμιση πειστηρίων από την... κρεβατοκάμαρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου