Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Βγαίνουν «μαχαίρια» το Σαββατοκύριακο στον ΣΥΡΙΖΑ

syrizaknife
Εσωκομματικά ξεκαθαρίσματα αναμένεται να γίνουν το Σαββατοκύριακο στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Τα στελέχη του κόμματος περιμένουν από τον επικεφαλής τους Αλέξη Τσίπρα να τούς ξεκαθαρίσει τουλάχιστον δύο ζητήματα. Πρώτον, αν τα πρόσφατα ταξίδια του σε Γερμανία και ΗΠΑ συνιστούν αλλαγή της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Δεύτερον, αν εκτιμά προσωπικά ότι η δημοσκοπική κάμψη του κόμματος είναι συγκυριακή και γ. πότε θα πραγματοποιηθεί το ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι γεγονός ότι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί αναβρασμός καθώς πολλοί πιστεύουν ότι η στροφή του κ. Τσίπρα στον…ρεαλισμό και στον κυβερνητισμό έγινε τόσο βιαστικά και άγαρμπα που
δύσκολα μπορεί να πείσει την κοινή γνώμη ότι είναι γνήσια και δεν αποσκοπεί μόνο στην προσέλκυση ψηφοφόρων. Επίσης, άλλα στελέχη διαφωνούν με τον πυρήνα της αλλαγής γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ θεωρώντας ότι αυτή η στροφή αλλοιώνει τα ιδεολογικά χαρακτηριστικά του κόμματός τους.
Ακόμη, πολλά κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι η ανακίνηση του ζητήματος των εκλογών ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο, αλλά και η υπενθύμιση του σχετικού αιτήματος από τον κ. Τσίπρα στην συνέντευξή του στην δημόσια τηλεόραση (ζήτησε να γίνουν εκλογές πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές στην Γερμανία) είναι άστοχη. “Τί θέλει, να σκάσει η βόμβα της οικονομίας στα χέρια μας;” αναφέρουν χαρακτηριστικά στις μεταξύ τους συζητήσεις.
Στην συνεδρίαση του οργάνου τα στελέχη του κόμματος θα αξιώσουν από τον Αλέξη Τσίπρα να διασαφηνίσει τι σκέφτεται αναφορικά με τον χρόνο διεξαγωγής του συνεδρίου. Ο αρχικός προγραμματισμός ήταν για την άνοιξη, ακολούθως μεταφέρθηκε για αρχές του καλοκαιριού και πλέον ακούγονται πολλά ακόμη και για το Φθινόπωρο. Ο ίδιος δεν έχει αποφασίσει ωστόσο συνεργάτες του τού επισημαίνουν ότι δεν είναι σίγουρο πως ο χρόνος θα λειτουργεί υπέρ του…
 http://rizopoulospost.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου