Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Βενιζέλος σε Τσίπρα: Εκπροσωπείς τα συμφέροντα των τραπεζιτών

Βενιζέλος σε Τσίπρα: Εκπροσωπείς τα συμφέροντα των τραπεζιτώνΟλομέτωπη επίθεση προς το ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον επικεφαλής του κόμματος Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα μνημόνιο 1. 
Ο κ. Βενιζέλος κατήγγειλε ότι «ο κ. Τσίπρας εκπροσωπεί τα συμφέροντα των heads funds, των τραπεζιτών που έχουν ενοχληθεί βαθύτατα από το PSI και στοχοποιούν το ΠΑΣΟΚ και εμένα προσωπικά». 
Στη συνέχεια ο κ. Βενιζέλος απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα τον ρώτησε «η δική σας ομερτά ποια
είναι; υπάρχει εξ αντικειμένου ομερτά με αυτά τα συμφέροντα που επενδύουν στην ήττα της χώρας» και κάλεσε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει να «υπονομεύειν το εγχείρημα της επαναγοράς των ομολόγων».
Χαρακτήρισε την πολιτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως «τσαμπουκάδες προς στους παρόντες ευρωπαϊκούς συσχετισμούς» εξήγησε όμως ότι «δεν χωράνε γιατί μπορεί να τους κάνεις ζημιά αλλά εμείς θα έχουμε καεί ολοσχερώς πρώτοι. Ο Έλληνας πολίτης θα έχει μαρτυρήσει κανονικά».
Σημείωσε ότι «αναζητάτε ευθύνες για το παρελθόν και τους χειρισμούς που οδήγησαν στον δημοσιονομικό εκτροχιασμό όμως από την άλλη επιθυμείτε την διατήρηση αυτών των χειρισμών».
Τέλος, τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι «υπερήφανο  για το βάρος που σηκώσαμε και σηκώνουμε. Χρειάζεται η έρευνα, πρέπει όμως να ποια είναι πριν και μετα του 2009, ποια ελληνικά και ποια ευρωπαϊκά ποια πολιτικά; Δεν υπάρχει ευθύνη των κόμματων της αριστεράς;» και συμπλήρωσε ότι «αυτή την ώρα έχουμε  μια θετική προοπτική και πρέπει να την εκμεταλλευτούμε. Εμείς κάναμε την επιλογή μας και προτεραιότητα είναι η καθιέρωση της σταθερότητας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου