Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Στη Βουλή οι απουσίες των μαθητών για να μην αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί το πρόβλημα της όποιας καταδίκης

Στη Βουλή οι απουσίες των μαθητών  για να μην αντιμετωπίζουν  οι εκπαιδευτικοί το πρόβλημα της όποιας καταδίκης
Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας εάν προτίθεται να λύσει το θέμα , να μην υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στα ΕΠΑΛ και ΓΕΛ , σχετικά με τη δικαιολόγηση των απουσιών των μαθητών , ν α διευθετηθούν οι ασάφειες και οι εκπαιδευτικοί να μπορούν να ασκήσουν τα καθήκοντά τους χωρίς να αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της όποιας καταδίκης , όπως συνέβη σε Λύκειο των Γιανιτσών , κατέθεσε ο Βουλευτής Ιορδάνης Τζαμτζής.
Νομοθετική ρύθμιση για τις απουσίες των μαθητών ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας
Υπενθυμίζεται ότι ο υφυπουργός Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου , στις 28 Αυγούστου . απαντώντας σε ερώτηση της Βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Θεοδώρας Τζάκρη, σχετικά με διώξεις εκπαιδευτικών, γιατρών και γονέων του 2ου Λυκείου Γιαννιτσών για την εκπρόθεσμη δικαιολόγηση σχολικών απουσιών, ανακοίνωσε ότι το υπουργείο Παιδείας προτίθεται να καταθέσει προς ψήφιση στη Βουλή τροπολογίας που θα δίνει τη δυνατότητα στο Σύλλογο διδασκόντων να λαμβάνει υπ' όψιν του εκπρόθεσμα δικαιολογητικά απουσιών των μαθητών των Γενικών Λυκείων , κρίνοντας αν η φοίτηση είναι επαρκής ή όχι.
Σχετικά με το 2ο Λύκειο Γιανιτσ'ων ο κ. υφυπουργός είπε πως «το συγκεκριμένο θέμα παραμένει σε εκκρεμότητα, ταλαιπωρώντας τους εμπλεκόμενους καθηγητές, τους μαθητές, αλλά και την τοπική κοινωνία των Γιαννιτσών», και πρόσθεσε : « Είναι προφανές ότι οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι έλαβαν τη συγκεκριμένη απόφαση περί χαρακτηρισμού της φοίτησης των μαθητών της Β΄ Λυκείου του 2ου Γενικού Λυκείου Γιαννιτσών ενήργησαν εντός ορίων της δικαιοδοσίας τους, κατά τα οριζόμενα στην παράγραφο 2β του άρθρου 35 του Προεδρικού Διατάγματος 60/2006, λαμβάνοντας, όμως, υπ' όψιν τόσο την Εγκύκλιο του 1986 όσο και το αντίστοιχο Προεδρικό Διάταγμα το οποίο εφαρμόζεται για τα ΕΠΑΛ.
Το συγκεκριμένο Προεδρικό Διάταγμα αναφορικά με τα ΕΠΑΛ δίνει τη δυνατότητα στο σύλλογο διδασκόντων να λάβει υπ' όψιν του εκπρόθεσμα δικαιολογητικά και να τα καταχωρίσει, κρίνοντας αν η φοίτηση είναι επαρκής ή όχι. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν προβλέπεται για τους μαθητές που φοιτούν στα γενικά λύκεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου