Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Σαμαράς: Εχθρός η ανεργία, σύμμαχος η ρευστότητα…


Antonis-Samaras-Karolos-Papoulias

Τα αποτελέσματα του πρόσφατου συμβουλίου του Eurogroup και τη σημασία που έχουν για την Ελλάδα μετέφερε ο Αντώνης Σαμαράς στον Κάρολο Παπούλια, κατά τη σημερινή συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο.
Ο Πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι πλέον θα πρέπει να αλλάξει η ψυχολογία της κοινωνίας και… στοχοποίησε την ανεργία, ως το πρώτο “θύμα” που θα πρέπει να προκύψει από τη σελίδα την οποία γυρίζει η χώρα, μετά την πρόσφατη απόφαση των
Βρυξελλών.
“Είναι στο χέρι μας να βγούμε από την κρίση. Και ενωμένοι θα τα καταφέρουμε. Αναγκαίος σύμμαχος η ρευστότητα για να πετύχουμε ανάπτυξη, δικαιοσύνη, αξιοκρατία και αξιοπρέπεια. Πρώτος στόχος μας είναι η ανάσχεση της ανεργίας”, δήλωσε με νόημα ο Αντώνης Σαμαράς, χαρακτηρίζοντας “πολύ καλή” την απόφαση του Eurogroup.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας από την πλευρά του, χαρακτήρισε σημαντικούς τους στόχους που έχει προσδιορίσει ο Πρωθυπουργός ως ζητούμενο για το επόμενο διάστημα, ενώ επεσήμανε ότι οι νέοι είναι εκείνοι οι οποίοι υφίστανται τις μεγαλύτερες συνέπειες από την ανεργία.
Η ενημέρωση του Αντώνη Σαμαρά προς τον Κάρολο Παπούλια κράτησε περίπου 40λεπτά, και εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο Πρωθυπουργός δήλωσε τα εξής: “Ενημέρωσα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα αποτελέσματα του Eurogroup. Δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς, ούτε για χαλάρωση. Είναι ώρα για σκληρή δουλειά, προκειμένου να μπει μπροστά η μηχανή της οικονομίας, για ανάπτυξη και για να δικαιώσουμε τις μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου