Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Μεγάλη καθυστέρηση πληρωμών στη ΒΦΛ

Μεγάλη καθυστέρηση πληρωμών στη ΒΦΛ
Μεγάλη καθυστέρηση πληρωμών ανέκυψε τις τελευταίες ημέρες στη Βιομηχανία, πληρωμές που έπρεπε να γίνουν στο μόνιμο προσωπικό της εταιρίας στις 15 Νοεμβρίου.
Αυτή τη φορά η καθυστέρηση ήταν μεγαλύτερη της συνηθισμένης. Έρχεται δε η στιγμή της επόμενης πληρωμής αρχές Δεκέμβρη και το προσωπικό δεν ξέρει πότε θα πληρωθεί τα χρήματα που έπρεπε να πληρωθεί στις 15 Νοεμβρίου.
Το σωματείο επικοινώνησε και χθες με τη διοίκηση της εταιρίας στην Αθήνα αλλά δεν πήρε συγκεκριμένη απάντηση.
Οι συνταξιούχοι, ειδικά αυτοί που πρόσφατα συνταξιοδοτήθηκαν, κι αυτοί δεν είδαν χρήματα στους
τραπεζικούς τους λογαριασμούς, παρά τις σχετικές υποσχέσεις του Διονύση Μπεχράκη.
Από την άλλη πλευρά όλα στο εργοστάσιο δουλεύουν ρολόι, οι δε εξαγωγές φαίνεται να είναι στη διαδικασία κορύφωσης. Οι εργαζόμενοι ανησυχούν καθώς πρώτη φορά άργησε τόσο πολύ η πληρωμή τους.
Κατά τα άλλα οι επαφές του σωματείου με τα διευθυντικά στελέχη του εργοστασίου συνεχίζονται, γίνονται όλα και συχνότερα και έχουνε αποτέλεσμα. Το σωματείο προετοιμάζει γενική συνέλευση για να εγκρίνει τη νέα σύμβαση που στο μεταξύ θα έχει οριστικοποιηθεί μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου.
Χθες η οικονομική εφημερίδα «ΕΞΠΡΕΣ» αναφέρθηκε στην οικονομική κατάσταση της ΔΕΠΑ στην οποία – όπως έγραφε – οφείλουν εταιρίες που συνεργάζονται μαζί της, πολλά χρήματα. Μία από τις εταιρίες που αναφέρει το δημοσίευμα είναι η Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων.
Από την πλευρά τους πάντως οι εκπρόσωποι της ΒΦΛ υποστηρίζουν ότι τηρούν κατά γράμμα τη συμφωνία με την ΔΕΠΑ. Το επίμαχο απόσπασμα του δημοσιεύματος αναφέρει τα ακόλουθα:

ΣΕ 400 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι οφειλές των μεγάλων καταναλωτών φυσικού αερίου προς τη ΔΕΠΑ. Η βαθιά οικονομική κρίση αλλά και τα εγγενή προβλήματα της εγχώριας ενεργειακής αγοράς ασκούν ασφυκτικές πιέσεις στη ΔΕΠΑ, η οποία παρά το γεγονός ότι είναι κερδοφόρα αντιμετωπίζει εντονότατα προβλήματα ρευστότητας. Δεν είναι λίγοι οι μεγάλοι βιομηχανικοί καταναλωτές φυσικού αερίου, όπως η ΒΦΛ αλλά και κεραμουργεία της Βόρειας Ελλάδας, που έχουν προχωρήσει σε άτυπη στάση πληρωμών προς τη ΔΕΠΑ, ενώ την ίδια ώρα ιδιώτες ηλεκτροπαραγωγοί αλλά και η ΔΕΗ καθυστερούν σημαντικά στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους προς την εταιρία φυσικού αερίου, επικαλούμενοι την αδυναμία του ΛΑΓΗΕ να αποπληρώσει το ρεύμα που εκείνοι παράγουν. Πάντως, η διοίκηση της ΔΕΠΑ, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά παράγοντες της εταιρίας, τηρεί με ευλάβεια τις υποχρεώσεις της προς τους ξένους προμηθευτές (Ρωσία, Αλγερία, Αζερμπαϊτζάν) λειτουργώντας με βάση την αρχή: «Ούτε μια ημέρα καθυστέρηση, ούτε ένα δολάριο οφειλή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου