Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

«Βιομηχανία» ψευδών ιατρικών βεβαιώσεων στα Λύκεια

«Βιομηχανία»  ψευδών ιατρικών βεβαιώσεων στα Λύκεια Ενώ είναι γνωστό, εδώ και πολλά χρόνια, σε όλες τις υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας (Κεντρική και Περιφερειακές) , ότι κάθε χρόνο την Ανοιξη τα Λύκεια «κατακλύζονται» από ψευδή πιστοποιητικά ιατρών για την δικαιολόγηση απουσιών των μαθητών, κανείς υπουργός δεν έχει τολμήσει μέχρι σήμερα να βάλει «φρένο» σ αυτό το ελληνικό φαινόμενο.
Αυτό γίνεται , προκειμένου οι μαθητές να βρίσκονται  εκτός σχολείου, για να προετοιμαστούν για τις πανελλαδικές , μέσω Φροντιστηριακών μαθημάτων.
Το esos γνωρίζει ότι οι εκάστοτε υπουργοί ενώ εξέφραζαν στους συνεργάτες τους τη βούληση για την
πάταξη αυτού του φαινομένου , ένα «αόρατο» σύστημα τους σταματούσε.
Χαρακτηριστική ήταν η δημόσια δήλωση της τότε υπουργού Παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου -το έτος 2010- ότι «Είναι ντροπή για τη χώρα μας λίγο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, το παιδί επειδή έχει δικαίωμα 150 απουσιών, να προσκομίζει ψεύτικες βεβαιώσεις, να πηγαίνει ο γονιός το πλαστό πιστοποιητικό που έχει δώσει ο γιατρός και να το δέχεται ο δάσκαλος".

Δηλαδή , είπε η κ. Διαμαντοπούλου, στα 18 του να ξέρει ένα παιδί ότι μπορεί να πάρει πλαστά χαρτιά από το δημόσιο σύστημα υγείας.
"Είναι αδιανόητο" πρόσθεσε η κ. υπουργός και σημείωσε: " Θα κατέβει πολύ το όριο των απουσιών και θα υπάρχει και τεκμηρίωση σοβαρή".
Όταν έκανε αυτή τη δημόσια δήλωση η κ. Διαμαντοπούλου ταυτόχρονα ανακοίνωση ότι «αυτό το φαινόμενο θα το αλλάξουμε φέτος κιόλας» (σ.σ. το 2010!!!).
ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟ ΠΡΩΙ
Πέρσι μια ΕΛΜΕ κατήγγειλε με γραπτή ανακοίνωση ότι «Τον τελευταίο μήνα (Μάρτιο) απουσιάζουν από τα Λύκεια της πόλης μαθητές της Γ τάξης του λυκείου, υποψήφιοι στις Πανελλήνιες εξετάσεις, γιατί κάποια φροντιστήρια της πόλης κάνουν επιπλέον μαθήματα το πρωί, με την αιτιολογία ότι δεν θα προλάβουν να ολοκληρώσουν την ύλη των εξετάσεων».
«Ως εκπαιδευτικοί θεωρούμε απαράδεκτη αυτή την τακτική σε μήνα που τα σχολικά μαθήματα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη», τονίζει η ΕΛΜΕ.
Πίνακας Απουσιών
                               Δικαιολογημένες                                      Αδικαιολόγητες
Γυμνάσια                                50                                                  64
Εσπερινά Γυμνάσια                50                                                  80
ΓΕ.Λ.                                      64                                                  50
Εσπερινά
ΓΕ.Λ.                                      80                                                  50
ΕΠΑ.Λ.                                   64                                                  50
Εσπερινά ΕΠΑ.Λ.                   80                                                  50
ΕΠΑ.Σ.                                    40                                                  40

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου