Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Στην Αθήνα οι κάτοικοι Φλώρινας- Καστοριάς για το πετρέλαιο θέρμανσης

Στην Αθήνα οι κάτοικοι Φλώρινας- Καστοριάς για το πετρέλαιο θέρμανσηςΤην Τετάρτη αναμένονται στην Αθήνα και συγκεκριμένα έξω από τη Βουλή, κάτοικοι και φορείς της Φλώρινας και της Καστοριάς, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, ενώ συμβολικά θα πετάξουν κομμάτια πάγου έξω από το κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με δήλωση του προέδρου του Επιμελετηρίου Φλώρινας, Σάββα Σαπαλίδη, στο ΑΜΠΕ, "Έχουμε μπει κυριολεκτικά 'στον πάγο' λόγω της απόφασης της κυβέρνησης για την εξίσωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης με εκείνη του πετρελαίου κίνησης". Ο κ. Σαπαλίδης ζήτησε την εξαίρεση της Φλώρινας από τη σχετική
ρύθμιση και την πώληση του πετρελαίου θέρμανσης σε τιμές ανάλογες με εκείνες του ναυτιλιακού πετρελαίου.

Στην αναμενόμενη κινητοποίηση, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων της περιοχής θα αναρτήσουν πανό έξω από τη Βουλή, ενώ μέλη της επιτροπής αγώνα που έχει συσταθεί, θα επιδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων.

Οι κινητοποιήσεις για το πετρέλαιο ξεκινούν αύριο στις 11 το πρωί με γενική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία της Φλώρινας, κλείσιμο υπηρεσιών και συνόρων, καθώς και κλείσιμο του τελωνειακού σταθμού της Νίκης και της μονάδας παροχής ρεύματος του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Φιλώτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου