Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Θέατρο σκιών η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ


Δεν ξέρουμε αν στο ΠΑΣΟΚ παίζουν θέατρο σκιών, αλλά τα όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κ.Ο. θα μπορούσαν να γίνουν θεατρικό έργο. Διότι οι περισσότεροι βουλευτές που έχουν βγει στα… κάγκελα είναι οι ίδιοι που ψήφισαν ακόμη πιο σκληρά μέτρα αλλά και που άνοιξαν την πόρτα για το πακέτο των μέτρων που έρχεται στη Βουλή.
Επίσης, θα πρέπει να θυμίσουμε ποιος είναι ο Ευ. Βενιζέλος, που κόπτεται για την πολιτική διαπραγμάτευση, που λέει στο Σαμαρά ότι βιάστηκε και που τον επικρίνει τονίζοντας ότι… «όταν εμείς γυρίζαμε κάποιοι άλλοι πήγαιναν στα θέματα της εθνικής ευθύνης και της διαχείρισης της κρίσης. Ας προσέχουν συνεπώς στο πως χειρίζονται τα θέματα τώρα που όλα είναι εξαιρετικά λεπτά».
Ο κ. Βενιζέλος είναι ο ίδιος που έκανε την πολιτική διαπραγμάτευση μέχρι το Μάιο. Τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα για το έργο του και την προσφορά στον τόπο, δικά σας.
Προφανώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βρήκε την ευκαιρία να κάνει αισθητή την παρουσία του και
μάλιστα να επιχειρήσει να θέσει σε ομηρία τη ΝΔ.
Όμως, και βουλευτές πρωτοκλασάτοι όπως ο Χρυσοχοϊδης και ο Σκανδαλίδης, αντί να σιωπούν αποφάσισαν να το παίξουν… αριστεροί. Μιλάνε μάλιστα με τέτοιο τρόπο που θα νόμιζε κανείς ότι είναι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κι όχι μέλη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ μέχρι πρότινος. Ο διάλογος που διέρρευσε από την κοινοβουλευτική ομάδα είναι χαρακτηριστικός του χάους που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ:
Σκανδαλίδης: Έχω θεμελιώδη διαφωνία με την αφήγηση σου (απευθύνεται στον Ευ. Βενιζέλο). Οι εκλογές έγιναν για να αλλάξει ρότα η χώρα και να αλλάξει η οικονομική συνταγή. Τσαλαπατήθηκε η προγραμματική συμφωνία. Λέγαμε ψέματα στο λαό κι αυτά οδήγησαν στον εκφασισμό. Οι προϋποθέσεις έχουν προσπεραστεί με μεγάλη ευκολία. Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για αναπτυξιακές πολιτικές. Πως μπορεί ένας βουλευτής να εμπιστευθεί ότι όλα θα γίνουν με διαφάνεια, όταν ο διοικητής της Αγροτικής έβγαλε τα λεφτά του στο εξωτερικό.
(Για Σαμαρά): Θέλει να λύσει το πρόβλημα των τραπεζιτών.
(Για τα μέτρα): Ψήφιση των μέτρων, ισοδυναμεί με παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας. Να μην ψηφίσει τα μέτρα το ΠΑΣΟΚ.
Χρυσοχοϊδης (αυτός που δεν είχε διαβάσει το Μνημόνιο): Yπηρετήσαμε το ψέμα τόσα χρόνια , φορτώσαμε 150 δις τα ασφαλιστικά ταμεία, σήμερα συζητάμε αν θα υποστηρίξουμε το επίδομα γάμου ή όχι. Η μη ψήφιση των μέτρων ισοδυναμεί με σκότος και χάος.
(Για αποκρατικοποιήσεις): Η πολιτεία έχει όλο το νομικό οπλοστάσιο για να τις φέρει εις πέρας, δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε βαποράκια που τώρα είναι και μπατίρηδες να παίξουν ρόλο.
Πρόεδρε, οι στρατηγικές που έχεις ακολουθήσει έχουν οδηγήσει σε κουτσουλιές.
Ντόλιος: Όποιος δεν ψηφίσει τα μέτρα να παραδώσει την έδρα του.
Κασσής: Δεν παραδίδω καμία έδρα, δεν θα ψηφίσω και θα παραμείνω στο ΠΑΣΟΚ. Πουλήσατε την Ακρόπολη της ηπείρου με αδιαφάνεια (Δωδώνη) και μου λέτε να εμπιστευθώ τις αποκρατικοποιήσεις;
Γιάννης Κουτσούκος :“‘Έχουμε γίνει συνιστώσα του Σαμαρά. Ανύπαρκτη η διαπραγμάτευση. Επαχθέστατα τα μέτρα. Αν αυτά είναι τα μέτρα που ακούμε δεν πρέπει να τα ψηφίσουμε.”
Δημήτρης Κρεμαστινός: “Δεν θέλω να τα ψηφίσω τα μέτρα αλλά αν τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας θα ψηφίσω”.
Π. Ρήγας: Καλά είναι αυτά που λέει ο Σκανδαλίδης αλλά για άλλες εποχές, πρέπει να αγωνιστούμε και να συνεχίσουμε τη προσπάθεια.
Μ. Ανδρουλάκης: Έχουμε γίνει ουρά της ΔΗΜΑΡ
Γ. Κουτσούκος: Μέτωπο απέναντι στις τράπεζες.
Μ. Μπόλαρης: Πρέπει να βγει το μήνυμα ότι δε στηρίζουμε μία κυβέρνηση
μηδενικού έργου
Γ. Δριβελέγκας: Όχι λευκή επιταγή
Χρ. Αηδόνης: Θα ψηφίσω για τελευταία φορά, αν την επόμενη έλθουμε στην ίδια θέση θα πάω σπίτι μου
Α. Γκερέκου και Λ. Γρηγοράκος: Όλοι μαζί μια γροθιά η Κ.Ο .ό,τι και αν αποφασίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου