Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ERDOĞAN ΣΤΟΝ KILIÇDAROĞLU

Ο Πρόεδρος του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP), Kemal Kılıçdaroğlu, στην επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό, Recep Tayyip Erdoğan, υποστήριξε ότι είναι λανθασμένη η πολιτική για τη Συρία.Ο Πρωθυπουργός απάντησε στην επιστολή του Kılıçdaroğlu με επιστολή.
Ο Erdoğan στην τετρασέλιδη απαντητική του επιστολή εξήγησε βήμα προς βήμα όλη τη διαδικασία στη Συρία.Στην επιστολή του ο Erdoğan σημειώνει ότι αυτό που περιμένουν όλοι από το CHP σε σχέση με τη Συρία είναι να τηρεί μια ανοιχτή και ξεκάθαρη στάση που πάντα βρίσκεται στο πλευρό των λαών που έχουν δίκιο και συνεχίζει αναφέροντας τα εξής:

«Δεν είναι ανθρωπιστική και ηθική μια πολιτική στάση που δεν ξεχωρίζει τον τύραννο από τον τυραννημένο, τον δολοφόνο από τον δολοφονημένο και τον δίκαιο από τον άδικο. Η διοίκηση της CHP πάσχει από την αναπηρία αυτής της ανθρωπιστικής και ηθικής αδυναμίας. Δεν είναι δυνατόν αυτή η στάση να βρει μια λύση στη συριακή κρίση. Ενώ το να θεωρείς τις περιφερειακές εξελίξεις ως επιβολή των ξένων δυνάμεων είναι πάνω από όλα μια ασέβεια στη βούληση των λαών που βγαίνουν στις πλατείες με θεμιτά αιτήματα. Η στάση αυτή είναι συνώνυμη με το να μην μπορείς να αντιλαμβάνεσαι τις εξελίξεις στην περιοχή και να συντάσσεσαι με την λανθασμένη πλευρά της ιστορίας. Μάλιστα αυτό γίνεται αντιληπτό ως ενθάρρυνση του καθεστώτος που σφαγιάζει που τον λαό του.»
Ο Πρωθυπουργός είπε ότι δεν είναι κάτι το νέο η πρόταση λύσης του Kılıçdaroğlu και πρόσθεσε τα εξής:
«Η επιστολή που μας στείλατε παρουσιάζει ως νέο σχέδιο τα στάδια που έχουν διανυθεί μέχρι τώρα. Παρουσιάζετε ως νέα και πρωτότυπη πρόταση το σχέδιο πάνω στο οποίο η Τουρκία εργάζεται από τον Μάρτιο του 2011 και το οποίο συμπεριλήφθηκε στο ανακοινωθέν που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά την τελευταία συνάντηση της Γενεύης. Επίσης, στην επιστολή σας παραβλέπεται το γεγονός ότι υπομονεύει κάθε διαδικασία επίλυσης η εμμονή του συριακού καθεστώτος να συνεχίζει τις σφαγές.»
Ο Erdoğan στην απαντητική του επιστολή επανέλαβε για μια ακόμη φορά την υποστήριξη της Τουρκίας στον συριακό λαό.
«Οι πρωτοβουλίες που προωθούνται σε εθνικό, διμερές , περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο έχουν αποτύχει λόγω της εμμονής του συριακού καθεστώτος να συνεχίζει το άλυτο και τις σφαγές. Σήμερα στη Συρία υπάρχει ένα καθεστώς που έχει απολέσει την νομιμότητα του. Θα σημαίνει στήριξη του καθεστώτος που ευθύνεται για την βαθιά ανθρωπιστική κρίση στη Συρία η παράβλεψη όλων όσων συνέβησαν μέχρι σήμερα στη Συρία και η προσπάθεια να αναδείξουν αυτό το καθεστώς ως νόμιμο μέρος μιας ειρηνικής λύσης.
Έχουμε μια ιστορική κληρονομιά που έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τους τυραννημένους λαούς. Η εξωτερική μας πολιτική ως συνέχεια της ιστορικής πολιτικής είναι άρρηκτα δεμένη με τις ηθικές και πολιτικές αρχές και αυτό απαιτεί να είμαστε στο πλευρό της βούλησης των λαών. 
Αποτελεί αναγκαιότητα των υψηλών συμφερόντων της Τουρκίας και του συριακού λαού η υποστήριξη των κομμάτων της αντιπολίτευσης, των στρωμάτων της κοινωνίας και των μέσων μαζικής ενημέρωσης στην κρατική πολιτική που προωθούμε στο πλαίσιο αυτών των αρχών. Η ελεύθερη βούληση του συριακού λαού θα καθορίσει το μέλλον της Συρίας και στη διαδικασία αυτή η κυβέρνηση μας θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό του συριακού λαού.»

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΌ Ο KEMAL KILIÇDAROĞLU

 Ο Αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Kemal Kılıçdaroğlu, έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό Recep Tayyip Erdoğan, σχετικά με την Συρία.Στην επιστολή του ο κος Kılıçdaroğlu, παρουσίασε σχέδιο λύσεις με οχτώ σημεία και διατύπωσε πως ξεκίνησε η διαμελιστική πορεία της Συρίας.Σύμφωνα με αυτό, ζήτησε να συγκληθεί εκτάκτως η βουλή για να διοργανωθεί μια διεθνής διάσκεψη.Στην επιστολή προτείνεται να κηρυχτεί κατάπαυση πυρός υπό την πρόβλεψη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και να προσδιοριστούν οι προϋποθέσεις για την μετέπειτα πολιτική μεταβατική περίοδο.Τέλος ο κος Kılıçdaroğlu, στην επιστολή που απέστειλε στον πρωθυπουργό Erdoğan, επεσήμανε πως πρέπει να δημιουργηθεί μια ειρηνευτική δύναμη με την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, έτσι ώστε να εφαρμοστούν οι αποφάσεις που θα ληφθούν στη διεθνής διάσκεψη.
ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-TRT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου