Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

ΣΑΜΑΡΑΣ Οι περικοπές είναι επώδυνες, αλλά θα είναι οι τελευταίες

Οι περικοπές είναι επώδυνες, αλλά θα είναι οι τελευταίες
«Πολλές από τις περικοπές είναι επώδυνες, πονάνε, αλλά και αναπόφευκτες», τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο πλαίσιο της ομιλίας του στην πολιτική επιτροπή της ΝΔ. Ωστόσο, όπως είπε ο πρωθυπουργός, πρόκειται για το τελευταίο τέτοιο πακέτο περικοπών.
Ο πρωθυπουργός, αφού τόνισε ότι ο λαός έχει εμπιστευτεί στην κυβέρνηση αυτή την τελευταία ευκαιρία για να βγούμε από το χάος, αναφέρθηκε στο «λόμπυ της δραχμής», το οποίο, όπως είπε, είναι ο αντίπαλος σε αυτήν την προσπάθεια και υπογράμμισε ότι η μη τήρηση των συμφωνηθέντων συνεπάγεται μηδενική διαπραγματευτική ισχύ.
Αναφερόμενος στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι «οφείλουμε να είμαστε
προσηλωμένοι στα κυβερνητικά μας καθήκοντα, αλλά δεν πρέπει να παρασυρθούμε από τον «κυβερνητισμό». Οφείλουμε να πολιτευόμαστε χωρίς κομματικές παρωπίδες και μικροπολιτικές σκοπιμότητες». Αυτό δε που δεν πρέπει να κάνει η ΝΔ είναι να χάσει την επαφή της με την κοινωνία.
Αναφερόμενος στο θέμα της εκλογής νέου Γραμματέα, ο οποίος, όπως είπε, θα έχει και την πρωταρχική ευθύνη για την αναδιοργάνωση και αναδιάταξη των δυνάμεων του κόμματος, ο κ. Σαμαράς ευχαρίστησε τον απερχόμενο Γραμματέα, τον κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, και τόνισε ότι η ΝΔ χρειάζεται ένα νέο Γραμματέα που θα οργώσει την Ελλάδα απ' άκρου εις άκρο και θα αναδιατάξει τις δυνάμεις του κόμματος, για τις ακόμα δυσκολότερες μάχες που θα δώσει.
«Σε εμάς -και στην τρικομματική κυβέρνηση που σχηματίσαμε– έχει εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός την τελευταία ίσως ευκαιρία να αποφύγουμε το χάος, να αποφύγουμε την επιστροφή στη δραχμή και να βγούμε από την κρίση ισχυρότεροι», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
Το τελευταίο διάστημα, είπε επίσης ο κ. Σαμαράς, «αρχίσαμε να αλλάζουμε το κλίμα για τη χώρα μας
στο εξωτερικό. Κι αυτό είναι προϋπόθεση για να παραμείνουμε στο ευρώ. Είναι προϋπόθεση για να ηττηθεί το λόμπυ της δραχμής», κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για να βελτιωθεί η διαπραγματευτική θέση της χώρας και να υπάρξει ανάκαμψη της οικονομίας το ταχύτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου