Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Εξιχνίαση υπόθεσης αρπαγής τετράχρονου αγοριού

Υπόθεση αρπαγής τετράχρονου αγοριού εξιχνίασε η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Η 40χρονη μητέρα του ανήλικου είχε καταγγείλει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κορίνθου, ότι ο εν διαστάσει σύζυγός της, αυστριακός υπήκοος, είχε πάρει χωρίς τη θέλησή της τον τετράχρονο γιο της, παραβιάζοντας δικαστική απόφαση των ελληνικών αρχών, σύμφωνα με την οποία η ίδια είχε την επιμέλεια του παιδιού.
Στο πλαίσιο διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης, η υπόθεση διαβιβάστηκε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να πραγματοποιηθεί έρευνα μέσω του διαδικτύου. Από την έρευνα των αρχών προέκυψε ότι ο εν διαστάσει σύζυγός της, χρησιμοποιούσε «πλατφόρμα» στο
διαδίκτυο για να πραγματοποιεί κλήσεις και αποστολή μηνυμάτων (SMS). Κατόπιν ανάλυσης των μηνυμάτων και του ψευδώνυμου που χρησιμοποιούσε, εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά του ίχνη στις Φιλιππίνες.
Ακολούθως ενημερώθηκαν οι αρχές της χώρας, οι οποίες σε συνεργασία με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εντόπισαν το δράστη με τον ανήλικο, στο αεροδρόμιο των Φιλιππίνων, λίγο πριν την αναχώρησή τους για τη Βραζιλία.
Ο τετράχρονος παραδόθηκε στη μητέρα του και είναι καλά στην υγεία του. Σε βάρος του εν διαστάσει συζύγου της έχει σχηματιστεί δικογραφία για αρπαγή ανηλίκου, παραβίαση δικαστικής απόφασης και απειλές μέσω διαδικτύου κατ΄ εξακολούθηση, ενώ παράλληλα έχει κινηθεί η σχετική διαδικασία για να εκδοθεί σε βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου