Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

«Αντισυνταγματικές οι περικοπές των μισθών»



Για σοβαρές επιπτώσεις στον χώρο της Δικαιοσύνης στην περίπτωση νέας περικοπής στους μισθούς τους κάνουν λόγο οι δικαστικοί λειτουργοί. Με κοινή τους ανακοίνωση οι δικαστικές ενώσεις επισημαίνουν ότι οι αποδοχές τους έχουν μειωθεί ήδη κατά 40% και οποιαδήποτε περαιτέρω μείωση αντίκειται στο Σύνταγμα, που επιβάλλει ιδιαίτερη μισθολογική μεταχείριση για τους δικαστικούς.

«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να αποδεχθούμε ούτε την υποβάθμιση των δικαστικών λειτουργών ούτε και την υποβάθμιση της ποιοτικής απονομής της Δικαιοσύνης» αναφέρουν οι πρόεδροι των
δικαστικών ενώσεων, και λίγες ημέρες μετά τη συνάντησή τους με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τον διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού (λόγω κωλύματος του ιδίου) κατέθεσαν αίτημα για νέα συνάντηση.

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις της ενδεχόμενης νέας μείωσης στις αποδοχές τους έκρουσαν πρώτα εγγράφως πέντε μέλη της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Και στη δική τους επιστολή ο εφέτης μέλος του Δ.Σ. της Ενωσης Δικαστών Νικόλαος Σαλάτας, η εφέτης μέλος του Δ.Σ. Βαρβάρα Πάπαρη, η πρόεδρος Πρωτοδικών, αναπληρωματική γραμματέας Μαργαρίτα Στενιώτη, ο πρόεδρος Πρωτοδικών και β' αντιπρόεδρος Δημοσθένης Βλάχος και ο πρωτοδίκης μέλος του Δ.Σ. Κωνσταντίνος Βουλγαρίδης επισήμαναν ότι στόχος είναι στην προγραμματισμένη για τις 5 Σεπτεμβρίου συνεδρίαση των δικαστικών ενώσεων να ζητήσουν εκ νέου συνάντηση με τον κ. Στουρνάρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου