Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Μηνύματα Σαμαρά με αποδέκτες εταίρους και στελέχη

Μηνύματα Σαμαρά με αποδέκτες εταίρους και στελέχη
«Το τελευταίο πακέτο μέτρων» είναι αυτό που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση, είπε πλέον και δημόσια ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην πρώτη ομιλία του μετά τις επαφές που είχε με τους ηγέτες του Λουξεμβούργου, της Γερμανίας και της Γαλλίας. Με αυτή τη φράση ο πρωθυπουργός θέλησε να στείλει μήνυμα πρώτα στους πολίτες λέγοντας πως «άλλο δεν αντέχει η ελληνική οικονομία» και συμπληρώνοντας πως το πακέτο θα συνοδεύεται άμεσα από προυποθέσεις και μέτρα ανάκαμψης.
Ο κ.Σαμαράς χαρακτήρισε τις περικοπές «δύσκολες» αλλά «αναπόφευκτες» και πρόσθεσε ότι χωρίς αυτές «η χώρα θα επέστρεφε ξανά στο σημείο μηδεν της αναξιοπιστίας και ουσιαστικά θα έβγαινε από το ευρώ πράγμα που θα ήταν ασύγκριτα πιο οδυνηρό για όλους και καταστροφικό για τη χώρα».
Ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε και στους κυβερνητικούς εταίρους για να θυμίσει ότι η κυβέρνηση έχει ορίζοντα τετραετίας και πως οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στην προγραμματική συμφωνία
σχεδιάζει να υλοποιηθούν σε αυτή την προοπτική.
Ως βασικό αντίπαλο της κυβέρνησης ο κ.Σαμαράς προσδιόρισε το «λόμπυ της δραχμής». Απέναντι σε αυτό ο κ.Σαμαράς ζήτησε ενότητα και εκτίμησε ότι η διαπραγματευτική ικανότητα της χώρας έχει αρχίσει να βελτιώνεται στο εξωτερικό παράλληλα με την αξιοπιστία της. Επανέλαβε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να τηρήσει τα μέχρι τώρα συμφωνηθέντα και εκτίμησε ότι απέναντι στο «λόμπυ της δραχμής» δημιουργείται πλέον το «λομπυ των συμμάχων της Ελλάδος».
Η ομιλία του κ.Σαμαρά έγινε πριν την έναρξη της ψηφοφορίας για την εκλογη νέου γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ. Υποψήφιοι είναι οι Μανώλης Κεφαλλογιάννης, Νικήτας Κακλαμάνης και Σάκης Λαμπρόπουλος. Η ψηφοφορία βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί στις 13.30.
 Της Μαρίας Σπυράκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου