Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

Απόντος του Παναγιώτη Κεραμάρη, η διαμαρτυρία της ΕΛΜΕ Ροδόπης


Ο αναπληρωτής του κου Κεραμάρη, κος Τζάστας, υποδέχθηκε τα μέλη της ΕΛΜΕ και βεβαίωσε ότι θα μεταφέρει τα αιτήματά τους στον περιφερειακό διευθυντή

"Η δημόσια δωρεάν παιδεία δεν πρέπει να μπει στο δημοσιονομικό κόφτη", είπε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ροδόπης, Μιχάλης Βασιλειάδης, απευθυνόμενος προς τον κο Τζάστα, αναπληρωτή του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης Παναγιώτη Κεραμάρη.
Ο τελευταίος έλειπε στο εξωτερικό, όμως ο αναπληρωτής του, βεβαίωσε τα μέλη της ΕΛΜΕ ότι θα διαβιβάσει αυτούσια τα αιτήματά τους προς τον κο Κεραμάρη.
Πιο συγκεκριμένα, τα μέλη της ΕΛΜΕ Ροδόπης, στο πλαίσιο της πανελλαδικής αντίδρασης της ΟΛΜΕ, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας, το μεσημέρι της Παρασκευής 13 Οκτωβρίου, στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ. Πρώτο και κύριο αίτημά τους ήταν η έγκριση των ολιγομελών τμημάτων, και επικουρικό τους αίτημα η άμεση πρόσληψη αναπληρωτών, ιδίως σε "νευραλγικές" ειδικότητες.
Στο παραπάνω πλαίσιο, ο κος Τζάστας, κατά την επίσκεψη των μελών της ΕΛΜΕ σχολίασε πως "ακόμη κι όταν λείπουν άτομα, η υπηρεσία θα πρέπει να λειτουργεί. Σας καλωσορίζω και σας βεβαιώνω ότι θα μεταφέρω με ακρίβεια τα αιτήματά σας στον περιφερειακό διευθυντή".

Πριν τη συνάντηση, προηγήθηκαν δηλώσεις του κου Βασιλειάδη, ο οποίος ανέδειξε τα αιτήματα των καθηγητών. Αναλυτικά, σχολίασε πως "το συνδικάτο μας διαμαρτύρεται όσον αφορά στη μη έγκριση των ολιγομελών τμημάτων. Η αντίδραση της ΟΛΜΕ ήταν καίρια και των κατά τόπους ΕΛΜΕ της χώρας και είχε ως αποτέλεσμα να εγκριθούν όντως κάποια ολιγομελή τμήματα στην Ελλάδα και κάποια να είναι υπό συζήτηση. Εμείς ζητάμε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας και από τους κατά τόπους περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης, να εγκρίνουν τα ολιγομελή τμήματα. Επίσης, ζητάμε τα τμήματα στα οποία υπάρχουν παιδιά ειδικής αγωγής, να μειωθούν οι μαθητές ανά τμήμα.
Τέλος, ζητάμε τους μαζικούς διορισμούς αναπληρωτών, ώστε να μην υπάρχει το φαινόμενο, να έχουμε κενά σε δασκάλους, ακόμη κι ένα μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς. 

Βεβαίως, με τους τελευταίους διορισμούς αναπληρωτών ήρθαν κάποιες ειδικότητες γενικής εκπαίδευσης, όμως υπάρχουν κενά κυρίως σε μαθηματικούς, φιλολόγους, βιολόγους, τεχνικές ειδικότητες και στις ειδικότητες που απασχολούνται στο μουσικό σχολείο".
Με σύνθημα "ενώνουμε πανελλαδικά τη φωνή μας και υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα όλων των παιδιών στη δημόσια και δωρεάν παιδεία", οι καθηγητές φαίνονται έτοιμοι να συνεχίσουν τον αγώνα, αν τα αιτήματά τους δεν εισακουστούν.
  xronos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου