Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

Πάντα ανοικτό το μέτωπο με την Εκκλησία



ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ με την Εκκλησία, ο Αλέξης Τσίπρας δεν φαίνεται διατεθειμένος, μέχρι στιγμής, να κάνει το μεγάλο βήμα και να συγκρουστεί ανοικτά, καθώς κάτι τέτοιο θα προκαλούσε πρόσθετα προβλήματα στην κυβέρνηση και τεράστιο πολιτικό κόστος. Μπορεί ο πρωθυπουργός να μην υποχώρησε σε πιέσεις της Ιεραρχίας που ζητούσε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου, ωστόσο δεν φαίνεται να ταυτίζεται με τη θέση που εξέφρασε ο Νίκος Φίλης, ο οποίος δήλωσε πως η Εκκλησία διεκδικεί ξανά πολιτικό ρόλο και πρέπει να αντιμετωπιστεί πολιτικά . Η πολεμική δήλωση του πρώην υπουργού Παιδείας έρχεται να ρίξει λάδι στη φωτιά της αντιπαράθεσης της κυβέρνησης με την Εκκλησία, ενώ σε περίπτωση που η ένταση κλιμακωθεί, αυτό θα δημιουργήσει νέα εσωτερικά προβλήματα στους ΑΝ.ΕΛ. που θα δυσκολευτούν αρκετά να ακολουθήσουν αυτή τη γραμμή. Κστ' επέκταση αυτό θα προκαλέσει νέους ενδοκυβερνητικούς τριγμούς.

Ωστόσο, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν πως πρέπει να προχωρήσουν οι πρωτοβουλίες του κόμματος που έχουν αριστερό πρόσημο και δεν σχετίζονται με μνημονιακές υποχρεώσεις, καθώς η κυβέρνηση πρέπει να αφήσει το ιδεολογικό της αποτύπωμα , όπως τονίζουν χαρακτηριστικά. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, ο οποίος είπε ότι η Ελλάδα μετά τα Μνημόνια δεν μπορεί να είναι μια Ελλάδα Ελλήνων Χριστιανών .
Σε κάθε περίπτωση,     συνομιλητές του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου επισημαίνουν πως ο Αρχιεπίσκοπος θα εξακολουθήσει να διατηρεί το δικαίωμα να παρεμβαίνει σε θέματα που άπτονται της Εκκλησίας. Ο Τσίπρας δεν θα επιχειρήσει να συγκρουστεί με την Εκκλησία, καθώς δεν είναι έτοιμος να αναλάβει αυτό το πολιτικό κόστος , επισημαίνει στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής παλαιό κοινοβουλευτικό στέλεχος με προηγούμενη κυβερνητική εμπειρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου