Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Σε τρία μέτωπα προελαύνει ο Συριακός Στρατός για την απελευθέρωση της πόλης Deir Ez Zor


Με την μάχη για την κατάληψη της Al Raqqah της πρωτεύουσας του ISIS να έχει σχεδόν κριθεί και τις Κουρδικές δυνάμεις να βρίσκονται μέσα στην πόλη και να επιχειρούν από γειτονιά σε γειτονιά εκδιώκοντας τους μαχητές του ISIS ο Στρατός της Συρίας έχει ξεκινήσει μια τριμέτωπη επίθεση για την ανακατάληψη της επαρχίας Deir Ez Zor την δεύτερη μεγάλη πόλη που το ISIS κατέχει στην Συρία.

Η πρώτη επίθεση για την απελευθέρωση της επαρχίας ξεκίνησε από το πλέον βόρειο σημείο της και πιο ειδικά στον άξονα του αυτοκινητοδρόμου Ithriya-Al Raqqah, όπου οι επίλεκτες δυνάμεις του Συριακού Στρατού οι Tiger Forces κατάφεραν να προελάσουν ανατολικά προς τις περιοχές που οι δυνάμεις του Assad ελέγχουν νότια της πόλης Al Thawrah.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Συριακός Στρατός κατέλαβε τον λόφο Al-Abjar ο οποίος επιβλέπει τον οδικό άξονα Hama- Al Raqqah. Αξίζει να σημειωθεί ότι βόρεια της περιοχής που επιχειρεί ο Συριακός Στρατός πραγματοποιήθηκαν αεροπορικοί βομβαρδισμοί από την Αεροπορία των ΗΠΑ.
Το δεύτερο μέτωπο της επίθεσης του Συριακού Στρατού προς απελευθέρωση της επαρχίας Deir Ez Zor βρίσκεται ανατολικά της πόλης της Palmyra όπου οι κυβερνητικές δυνάμεις χρησιμοποιούν άρματα μάχης T-90A για την καταδίωξη των μαχητών του ISIS.
Η κύρια όμως επίθεση για την ανακατάληψη της επαρχίας Deir Ez Zor πραγματοποιείται στα νοτιο ανατολικά της χώρας κατά μήκος των συνόρων με το Ιράκ με κατεύθυνση προς την πόλη Αl-Βukamal. Στην επιχείρηση αυτή συμβάλουν με τις δυνάμεις τους και οι Σιίτες του Ιράκ οι οποίοι επιχειρούν από την Ιρακινή πλευρά των συνόρων.
Στόχος της επιχείρησης αυτής είναι η αποκοπή των εδαφών που ελέγχει το ISIS στη Συρία από αυτά που κατέχει στο Ιράκ. Ήδη τα Συριακά στρατεύματα έχουν καταλάβει το φράγμα Αl-Waer, τα χωριά Sadd al-Waer, Wadi Al-Waer, Wadi Alluwayzi και Ard Al-Washash. Σύμφωνα με σημερινά δεδομένα οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν φτάσει μόλις 12 χλμ νότια της πόλης Albu-Kamal.
Εκτιμάται ότι ο Συριακός Στρατός θα φτάσει στις πόλεις Al Qa’im και Αl-Βukamal οι οποίες βρίσκονται στις όχθες του Ευφράτη και ακολούθως να κινηθούν προς τα βόρεια παράλληλα με την ροή του ποταμού με τελικό στόχο την πόλη Deir Ez Zor η οποία ελέγχεται μερικώς από τα κυβερνητικά στρατεύματα τα οποία εδώ και μήνες βρίσκονται υπό πολιορκία από το ISIS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου