Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2017:Συμμετοχή των μαθητών Εσπερινών Λυκείων



Στις πανελλαδικές εξετάσεις των Εσπερινών Λυκείων μπορούν να συμμετέχουν οι μαθητές/ριες της Δ ́ Εσπερινών και όσοι απόφοιτοι έχουν αποκτήσει απολυτήριο:
α) Εσπερινού Ενιαίου ή Γενικού Λυκείου (με ενδοσχολικές ή με εθνικού επιπέδου εξετάσεις), εφόσον:
i) έχουν φοιτήσει και στις δύο τελευταίες τάξεις του Εσπερινού Λυκείου (για τους αποφοίτους σχ.έτους 2012-3 και εφεξής απαιτείται πλήρης φοίτηση). Πλήρης φοίτηση υπάρχει όταν ο/η μαθητής/ρια έχει παρακολουθήσει τα μαθήματα και των δύο τελευταίων τάξεων του Εσπερινού Γενικού Λυκείου, από την έναρξη και έως τη λήξη κάθε διδακτικού έτους.
ή ii) εγγράφηκαν ή μετεγγράφηκαν στην τελευταία τάξη του Εσπερινού Λυκείου ως εργαζόμενοι από
βιοποριστική ανάγκη, που οφείλεται στους εξής λόγους που προέκυψαν μετά την αποφοίτησή τους από την προτελευταία τάξη του Λυκείου: αα) θάνατο του ενός τουλάχιστον των γονέων,
ββ) αναπηρία του ενός τουλάχιστον των γονέων ή του γονέα που έχει την επιμέλειά του, σε ποσοστό άνω του 67%
ή iii) εγγράφηκαν στην τελευταία τάξη του Εσπερινού Λυκείου είτε μετά την συμπλήρωση του 25ου έτους ηλικίας είτε λόγω ένταξης, ως εξαρτημένων ατόμων, σε πρόγραμμα απεξάρτησης που λειτουργεί κατά τις προμεσημβρινές ώρες της ημέρας.
β) Εσπερινού Λυκείου παλαιού τύπου.
Όλοι οι ανωτέρω απόφοιτοι (α) και (β) υποβάλλουν Αίτηση – Δήλωση στο Εσπερινό Γενικό Λύκειο συνοδευόμενη από ευκρινές φωτοαντίγραφο του απολυτηρίου τους. Οι απόφοιτοι Εσπερινού Ενιαίου ή Γενικού Λυκείου υποβάλλουν επιπλέον και τα απαραίτητα δικαιολογητικά (παρ. 3 του άρθρου 5 της Φ.253/193309/Α5/2015 (ΦΕΚ 2647 Β ́) από τα οποία προκύπτει ότι πληρούν τις προϋποθέσεις υπαγωγής στην κατηγορία αυτή των υποψηφίων, όπως αναφέρονται στην ανωτέρω περίπτωση (α).
Οι μαθητές/ριες της Δ ́ Εσπερινού που θα υποβάλουν Αίτηση-Δήλωση για τις πανελλαδικές εξετάσεις των Εσπερινών ΓΕΛ, θα πρέπει να αποκτήσουν το απολυτήριό τους τον Ιούνιο με τις ανωτέρω προϋποθέσεις, προκειμένου να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση [ανωτέρω περίπτωση (α)].

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου