Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Το Ισλαμικό Κράτος έφερε τούμπα τουρκικό τανκ έξω από την Αλ Μπαμπ

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) συνεχίζει να εξευτελίζει τον τουρκικό στρατό με εικόνες που αναρτά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τις μάχες στο μέτωπο ανατολικά της πόλης Αλ Μπαμπ στη βόρεια Συρία.
Στις 14 Ιανουαρίου οι Τούρκοι και οι μισθοφόροι τους από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA) εξαπέλυσαν την 8η επίθεση ενάντια στο χωριό Σουφλανίγια, που βρίσκεται ανατολικά της Αλ Μπαμπ και αποτελεί γραμμή άμυνας των τζιχαντιστών πριν την Αλ Μπαμπ.

Και αυτή η τουρκική επίθεση είχε άδοξο τέλος. Οι «κατσαπλιάδες» του Ισλαμικού Κράτους απέκρουσαν τους Τούρκους ενώ έδωσαν στη δημοσιότητα και ένα σύντομο βίντεο στο οποίο βλέπουμε ένα τουρκικό τανκς να έχει γυρίσει τούμπα, κατεστραμμένο.
Να σημειωθεί ότι ο Ερντογάν έχει συγκεντρώσει 8.000 στρατιώτες, άνδρες των ειδικών δυνάμεων της Τουρκίας και περίπου 5.000 μισθοφόρους του FSA, δηλαδή μια δύναμη μεραρχίας, απέναντι σε όχι περισσότερους από 500 τζιχαντιστές, δηλαδή ούτε ένα τάγμα.
Επίσης η Τουρκία βομβαρδίζει τους εξτρεμιστές τόσο με δικά της αεροπλάνα όσο και με ρωσικά που υποστηρίζουν τον τουρκικό στρατό.
Να σημειωθεί εδώ ότι Τούρκοι και Ρώσοι βομβαρδίζουν και τα σπίτια μέσα στην πολιορκημένη Αλ Μπαμπ, σκοτώνοντας αδιακρίτως αμάχους και τζιχαντιστές. Φωτογραφίες μέσα από την Αλ Μπαμπ που διέρρευσαν δείχνουν ότι η πόλη μετατρέπεται σε σωρούς ερειπίων.
tribune

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου