Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Ξεκίνησαν οι συγκρούσεις: Σφοδρές ανταλλαγές πυρών Σέρβων και Κοσοβάρων

Σφοδρές ανταλλαγές πυρών μεταξύ της Σερβικής Χωροφυλακής και της αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου είχαμε πριν λίγα λεπτά.
Σύμφωνα με Σερβικά ΜΜΕ, η ένταση ξεκίνησε μετά από πρόκληση των Κοσοβάρων. Το περιστατικό έλαβε χώρα στην περιοχή Dobrosin.
Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως ακούστηκαν αρκετοί πυροβολισμοί και η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο. Μέχρι τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς ή τραυματίες.
Την ίδια στιγμή, οι Κοσοβάροι προκαλούν την οργή της Μόσχας. O Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου για το Πρέσεβο Jonuz Musliu σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό, κατηγορεί την Ρωσία για την κατάσταση στα Βαλκάνια.

Σύμφωνα με τον Μουσλίου, η Ρωσία θέλει να βάλει στη σφαίρα επιρροής της το Μαυροβούνιο, την Ελλάδα και την Σερβία με σκοπό να βλάψει τα συμφέροντα του Κοσόβου.
Και προχώρησε, λέγοντας πως καλά θα κάνουν οι Ρώσοι να μην εμπλέκονται στα Βαλκάνια.
Βέβαια οι Ρώσοι δεν καταλαβαίνουν από απειλές. Όπως αναφέραμε σήμερα στο pentapostagma.gr, αυτή την στιγμή δρα ένα μεγάλο δίκτυο κατασκόπων των υπηρεσιών πληροφοριών της Ρωσικής Ομοσπονδίας οι οποίοι συλλέγουν πληροφορίες και προετοιμάζουν το έδαφος για επανάληψη του σεναρίου της Κριμαίας!
Οι Ρώσοι και Σέρβοι δραστηριοποιούνται στο Κοσσυφοπέδιο πριν από το 1999. Μέσα σε αυτούς αναφέρεται η η περίπτωση του συνταγματάρχη ε.α. Ljubinko Gjurkoviçit , διοικητή των σερβικών δυνάμεων στο Košare, του Slavko Nikić μέλους της οργάνωσης RDB και συγγραφέα πολλών βιβλίων για τα εγκλήματα του UCK, των Μάρκο Γιάκσιτς και Σλάβισα Ρίστιτς, ηγετών των Σέρβων εθνικιστών στον Βορρά, του Σβόντκο Μιχαΐλοβιτς, ηγέτης του Σερβικού Ριζοσπαστικού κόμματος στο Στρπτσε, του Μπόζινταρ Ντέλλιτς, Σέρβου στρατηγού ε.α, από την Τζιάκοβα και γνωστού δημοσιογράφου από την Γκρατσάνιτσα του Κοσσυφοπεδίου .
Τέλος, οι Αλβανοί καταγγέλλουν ένα ευρύ ρωσικό δίκτυο και στο Μαυροβούνιο το οποίο παρενέβη στις εκλογές προ μηνών προκαλώντας πλήθος διαδηλώσεων και διαμαρτυριών.
Η Μόσχα έχει «βαθιές ρίζες» όμως στα Βαλκάνια από όλες τις απόψεις και τα επίπεδα και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος, ειδικά τα λάθη του 1999.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου