Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Συνάντηση του υπουργού Παιδείας με τους προέδρους των ΤΕΙ



Καμία δέσμευση  για άμεση επίλυση των ζητημάτων των ΤΕΙ, δεν ανέλαβε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, στη Σύνοδο Προέδρων των ΤΕΙ , που έγινε σήμερα στην Αθήνα, παρουσία του , καθώς και του Γενικού Γραμματέα Γιάννη Παντή.
Ο υπουργός Παιδείας παρέπεμψε τα περισσότερα ζητήματα σε Ομάδες Εργασίας, και ανακοίνωσε τη  σύσταση τεσσάρων κοινών Επιτροπών  προέδρων ΤΕΙ και Πρυτάνεων, για τα παρακάτω θέματα:
α. Απλοποίηση των διαδικασιών -  Ενίσχυση του αυτοδιοίκητου των ιδρυμάτων

β. Ρυθμίσεις για τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών
γ. Νομικό Πλαίσιο για την Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση
δ. Ανάπτυξη ιδίων εσόδων των ιδρυμάτων.
Ο κ. υπουργός κάλεσε τους προέδρους των ΤΕΙ (σ.σ. αντίστοιχα θα ζητήσει και από τη Σύνοδο Πρυτάνεων) να  υποδείξουν  έναν (1) εκπρόσωπο για κάθε Επιτροπή καθώς και τον αναπληρωτή του, με καταληκτική ημερομηνία Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017, ώστε να υπάρξει άμεση συγκρότηση και ενεργοποίηση  των Επιτροπών την ερχόμενη εβδομάδα.
Ο κ. Γαβρόγλου επανέλαβε την πρόθεσή του να προωθήσει την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχιούχων με νομοθετική ρύθμιση, χωρίς ωστόσο να ανακοινώσει σχετικό χρονοδιάγραμμα.
Για τη μετονομασία των ΤΕΙ σε Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών  είπε πως “δεν είναι της ώρας”, “δεν το βλέπεω να μπορεί να περάσει κάτι τέτοιο”, και παρέπεμψε το θέμα στην υπό σύσταση Επιτροπή.
Για τη δυνατότητα εκπόνισης διδακτορικών από ΤΕΙ, επίσης δεν δεσμεύτηκε και παρέπεμψε το ζήτημα σε Επιτροπή.
Για το ζήτημα της μεταβατικότητας των τμημάτων που κλείνουν το 2018 λόγω Σχεδίου Αθηνά ο υπουργός Παιδείας διατύπωσε τον προβληματισμό του και είπε πως στις προθέσεις του υπουργείου είναι να υπάρξει παράταση για το 2019.
Για το ζήτημα των πτυχίων των Κολλεγίων που στο δημόσιο για τη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη των υπαλλήλων λαμβάνονται υπόψιν ως Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και των ΤΕΙ ως Τεχνολογικής, ο κ. Γαβρόγλου είπε πως θα το εξετάσει το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου