Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ - ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΜΕ Κ.Ι



Για την αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με την καταγγελία της ΕΛΜΕ Κ.Ι.

 Σε σχέση με την καταγγελία της ΕΛΜΕ K.I -που αφορά στην απόφαση της σχολικής επιτροπής του Δήμου Κεφαλονιάς, ώστε να μην παραχωρηθεί αίθουσα στο σχολικό συγκρότημα 1ου και 2ου Λυκείου Αργοστολίου- μετά από σχετική με το θέμα ενημέρωση που είχαμε από τους αρμοδίους συναδέλφους, θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι:

Αναφέρεται στην καταγγελία: «Σύμφωνα με την απόφαση: «[σχολικοί χώροι] σε καμία περίπτωση [δεν παραχωρούνται] σε συνδικαλιστικούς φορείς για τη στέγαση αυτών»!!! Το αιτιολογικό, προφανώς, δεν έχει να κάνει με την επίκληση προσωρινής αδυναμίας. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει κατανοητό, στην περίπτωση, για παράδειγμα, αδυναμίας διάθεσης αιθουσών λόγω εκπαιδευτικών αναγκών που έχει ένα σχολείο.»
  • Κανένα από τα δύο σχολεία δεν δέχεται τη στέγαση του σωματείου στους χώρους του και μάλιστα μετά από επανειλημμένες αιτήσεις. Δεν το δέχονται οι διευθυντές, δεν το δέχονται οι σύλλογοι καθηγητών, δεν το δέχεται η μαθητική κοινότητα. Υπάρχει καταγεγραμμένη σε πρακτικά αρνητική απόφαση του Συλλόγου των καθηγητών.
  • Χώροι σχολείων παραχωρούνται ύστερα από τη σύμφωνη γνώμη των διευθυντών και των συλλόγων.  Οι σχολικές επιτροπές σέβονται και εφαρμόζουν, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, την εισήγηση των σχολείων όταν πρόκειται να παραχωρηθούν κάποιοι χώροι τους. Η σχολική επιτροπή δεν θα είχε καμία αντίρρηση εάν τα σχολεία συμφωνούσαν. Επιπλέον είναι και παράνομη και απαράδεκτη η εγκατάσταση ΜΟΝΙΜΑ ενός συνδικαλιστικού σωματείου σε ένα σχολικό συγκρότημα, και μάλιστα στον ίδιο χώρο με τα μαθητικά συμβούλια του σχολείου. Ορθώς αρνήθηκαν οι συνάδελφοι στα δύο σχολεία.

Αναφέρεται στην καταγγελία: Σε λίγο, με αυτό το σκεπτικό, θα απαγορεύουν την παραχώρηση σχολικών χώρων για την πραγματοποίηση συνδικαλιστικών συσκέψεων - Γενικών Συνελεύσεων από εκπαιδευτικούς – γονείς και μαθητές!!!
  • Τους έχει παραχωρηθεί από την αρχή της χρονιάς η μεγάλη αίθουσα του συγκεκριμένου συγκροτήματος για γενικές συνελεύσεις και συναντήσεις με γονείς και κηδεμόνες. 
  • Προς ικανοποίηση του αιτήματός στέγασης της ΕΛΜΕ Κ.Ι, αντιπροτάθηκε χώρος στο 1ο Γυμνάσιο Αργοστολίου ή σε γραφεία του Δήμου (πρώην Ξενία). Τις αρνήθηκε η ΕΛΜΕ Κ.Ι. Με ποιο σκεπτικό η ΕΛΜΕ θεωρεί ότι διώκεται εάν εγκατασταθεί στο 1ο Γυμνάσιο ή σε κάποιο Δημοτικό γραφείο και δεν διώκεται αν εγκατασταθεί στο 1ο ή στο 2ο Λύκειο; Με ποιο σκεπτικό ο χώρος άσκησης των συνδικαλιστικών καθηκόντων, όταν είναι εκτός σχολείου, συνεπάγεται «διωγμό»;  

Αναφέρεται στην καταγγελία: «ο εργοδότης … έχει υποχρέωση να διαθέτει στη συνδικαλιστική οργάνωση κατάλληλο χώρο για γραφείο στον τόπο εργασίας ...»….μόνο που τα σχολεία συνάδελφοι δεν έχουν μόνο καθηγητές, έχουν πολύ περισσότερους μαθητές με ηλικιακή και βιολογική ανωριμότητα, την οποία οφείλουμε να σεβόμαστε.

Η ΕΛΜΕ Κ.Ι, προφανώς, προσπαθεί να παρακάμψει την αρνητική εισήγηση του συνόλου των καθηγητών και των μαθητών των δύο σχολείων και να «επιβάλει» μια εκ των άνω απόφαση από τη δημοτική αρχή. Άκρως αντιδημοκρατική και αντισυναδελφική ενέργεια με προκλητική μεθόδευση.

Η ΕΛΜΕ Κ.Ι (δηλαδή το ΠΑΜΕ Κεφαλονιάς, αφού τα 5 από τα 7 μέλη ανήκουν στο ΠΑΜΕ) επιδιώκει την εγκατάστασή του στο μεγαλύτερο και πολυπληθέστερο συγκρότημα της Κεφαλονιάς για καθαρά κομματικούς λόγους.

Καλούμε την ΟΛΜΕ αλλά και όσες ΕΛΜΕ προσυπέγραψαν τη συγκεκριμένη καταγγελία να επαναπροσδιορίσουν τη θέσης τους.

Η ΔΑΚΕ καθηγητών Ζακύνθου θα καταψηφίσει την καταγγελία της ΕΛΜΕ Κ.Ι. στο επερχόμενο Δ.Σ της ΕΛΜΕΖ.


Ζάκυνθος 20/1/2017
ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
«ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΟΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου