Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

ΔΑΚΕ ΔΕ ΚΑΒΑΛΑΣ: Ευχές για το 2017



ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Νικηφόρος Κωνσταντίνου: Ευχές για το 2017


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 2017!


Να δώσουμε τα συγχαρητήρια μας στον πρώην πρόεδρο της ΟΛΜΕ κ. Θέμη Κοτσιφάκη για τον διορισμό του στη θέση του Διευθυντή του Γραφείου του υφυπουργού Παιδείας

Να δώσουμε τα συγχαρητήρια μας στον πρώην πρόεδρο της ΟΛΜΕ κ. Θέμη Κοτσιφάκη για τον διορισμό του στη θέση του Διευθυντή του Γραφείου του υφυπουργού Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη. Μαζί με τις ευχές μας να πετύχει (στη σύντομη θητεία του) σημαντικά πράγματα για τον κλάδο, να θυμίσουμε ότι:
Ο κ Κοτσιφάκης ήταν αυτός που καταδίκαζε τον ΚΡΑΤΙΚΟ και τον ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ

ΘΟΔΩΡΟΣ ΤΣΟΥΧΛΟΣ: ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!



Με τη βεβαιότητα ότι οι Ελληνίδες και οι Έλληνες εκπαιδευτικοί θα είναι πρωτοπόροι στους αγώνες του υπερήφανου λαού μας για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών που μας πλήττουν βάναυσα, εύχομαι κατά τη νέα χρονιά να δικαιωθούν οι προσδοκίες μας για μια Παιδεία με Ορθόδοξο, Εθνικό και Λαϊκό χαρακτήρα, για μια Πατρίδα χωρίς επιτροπεία, κηδεμονία,

Πρόσκληση Στελέχωσης της Ειδικής Γραμματείας Κοινωνικής ‘Ενταξης των Ρομά του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Δείτε τώρα τα ένσημά σας online από το Εθνικό Μητρώο Ασφάλισης



Οι ασφαλισμένοι όλων των Ταμείων, εκτός του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ και του ΝΑΤ μπορούν, στην ηλεκτρονική διεύθυνση atlas.gov.gr, να ελέγχουν online και να εκτυπώνουν τα ένσημα των τελευταίων 21 ετών.

Η πρόσβαση γίνεται με τη χρήση των κωδικών του ΤΑΧΙS της ΓΓΠΣ και απαιτείται η γνώση του ΑΜΚΑ. Σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος δεν θυμάται τον ΑΜΚΑ του μπορεί να τον βρει στη σελίδα " Έχω ΑΜΚΑ;"
Στο Πληροφοριακό Σύστημα «Άτλας» θα ενσωματωθεί σταδιακά ο χρόνος ασφάλισης όλων

Το Βλογημένο Μαντρί - Γιάννης ο ευλογημένος video


Κάθε χρόνο ο Άγιος Βασίλης τις παραμονές της Πρωτοχρονιάς γυρίζει από χώρα σε χώρα κι από χωριό σε χωριό, και χτυπά τις πόρτες για να δει ποιος θα τον δεχτεί με καθαρή καρδιά. Μια χρονιά λοιπόν, πήρε το ραβδί του και τράβηξε. Ήτανε σαν καλόγερος ασκητής, ντυμένος με κάτι μπαλωμένα παλιόρασα, με χοντροπάπουτσα στα ποδάρια του και μ’ ένα ταγάρι περασμένο στον ώμο του. Γι αυτό τον παίρνανε για διακονιάρη και δεν τ’ ανοίγανε την πόρτα. Ο Άγιος Βασίλης έφευγε λυπημένος, γιατί έβλεπε την απονιά των ανθρώπων και συλλογιζότανε τους φτωχούς που διακονεύουνε, επειδής έχουνε ανάγκη, μ’ όλο που αυτός ο ίδιος δεν είχε ανάγκη από κανέναν, κι ούτε πεινούσε, ούτε κρύωνε.

Αφού βολόδειρε(1) από δω κι από κει, κι αφού πέρασε από χώρες πολλές κι από χιλιάδες χωριά και

ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ



Ε.Λ.Μ.Ε.
ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ
Λαπιθών 6                                        Αρ. Πρωτ. : 2
41221, Λάρισα                                Λάρισα: 30-12-2016
Fax: 2410-532357                                                                             
Email: elmelar@otenet.gr                       Προς:            
http://elmelarisas.blogspot.gr               Σχολεία , ΜΜΕ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. ν. Λάρισας εκτίμησε τα δεδομένα που δημιουργούν οι αντεργατικοί – αντιασφαλιστικοί- αντιεκπαιδευτικοί νόμοι της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλων  των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια, με αποκορυφωμα τα τρία μνημόνια που έχουν υπογράψει. Τα σχέδια Νόμου, που καταθέτουν με καταιγιστικό ρυθμό τα  τελευταία χρόνια όλες  οι  κυβερνήσεις φέρνουν  ανατροπές στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων- εκπαιδευτικών,  πρόκειται για μια πρωτοφανή αντεργατική-αντιλαϊκή επίθεση και της συγκυβέρνησης, που τσακίζει όλους τους νέους εν ενεργεία ασφαλισμένους με την αύξηση των ορίων ηλικίας, την κατάργηση των

ΚΑΙ ΟΙ ΕΤΗΣΙΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ


ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΦΟΡΩΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΝΕΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΕΣΤΕΡΩΝ


ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΕΙΤΕ ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ


Ο ΕΝΤΑΦΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ Δ/Ν ΥΠΑΙΘΡΟΥ Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ψήφισμα για το θάνατο του συναδέλφου Αλέξανδρου Φραντζεσκάκη, Δασκάλου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Τριλόφου.


Έγκριση Προγράμματος Οδικής Ασφάλειας

Άδεια εισόδου σε σχολικές μονάδες


Απαντώντας στo με αρ. πρωτ. 3173/11-10-2016 έγγραφο του Συνδέσμου Ελληνικών Γυμναστικών & Αθλητικών Σωματείων και σύμφωνα με την με αρ. πρωτ. 849/Α/Δ5/02-12-2016 εισήγηση της Διεύθυνσης Φυσικής
Αγωγής, σας γνωρίζουμε ότι:
Επιτρέπουμε την είσοδο επιλεγμένων προπονητών-καθηγητών Φυσικής Αγωγής σε σχολικές μονάδες Δ/θμιας Εκπ/σης για το σχολικό έτος 2016-2017, με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών για το άθλημα του Κλασικού Αθλητισμού.
Προκειμένου να μη διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, παρακαλούμε το παραπάνω

3ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: «Ανθρωπιστικές Επιστήμες, Εκπαίδευση, Κοινωνία και Πολιτική Παιδεία»

ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΒΙΝΤΕΟ!!! ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΙΛΟΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ!!! ΕΓΩ ΠΕΤΑΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ........


ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΒΙΝΤΕΟ!!! ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΙΛΟΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ!!! ΕΓΩ ΠΕΤΑΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ........

Απ-ΑΛΛΑΓΗ !

Απ-ΑΛΛΑΓΗ !Μια από τις χειρότερες συνέπειες που μας αφήνουν τα Μνημόνια στο πετσί μας είναι η συνήθεια της πτώσης, της εξαθλίωσης. 

Με ένα θρασύ πρωθυπουργό που αρέσκεται στις εξυπνάδες τύπου “Τα σκυλιά ουρλιάζουν και το καραβάνι προχωρά”, η εξαθλίωση περνά σχεδόν απαρατήρητη.

Μάλιστα, τελευταία ο έγκλειστος της γυάλας του Μαξίμου έχει τα νεύρα του και τα δείχνει φυσικά πάντοτε κάτω από την την ασφάλεια ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας.

Συνηθίσαμε να βρισκόμαστε κάτω, να αποδεχόμαστε το χειρότερο.

Αρκετοί θεωρούν ως απολύτως φυσιολογικό το γεγονός ότι, οι πιο γηραιοί Έλληνες στάθηκαν μέσα

Απεταξάμην! Ή αλλιώς, άλλος ένας αυτο-εξευτελισμός για την καρέκλα!

Απεταξάμην!  Ή αλλιώς, άλλος ένας αυτο-εξευτελισμός για την καρέκλα!

Απεταξάμην τις έκτακτες παροχές! Και δηλώνουν μάλιστα έτοιμοι να τις πάρουν πίσω το 2017 μέσω του «κόφτη» (αποκλειστικά) στις συντάξεις.


Μέσα από άλλη μία κωλοτούμπα, άλλο ένα θέατρο... αντίστασης και δήθεν επανάστασης που οδήγησε σε πλήρη υποχώρηση, άλλον ένα τσαμπουκά που έγινε υπόκλιση, αυτή η κυβέρνηση συνεχίζει να καθυστερεί για να… δεχθεί τα πάντα μετά, και με το παραπάνω και με την υπογραφή της. Άλλος ένας αυτο-εξευτελισμός για τον μοναδικό σκοπό που είναι η διατήρηση της καρέκλας.

Με μία επιστολή ντροπής, ο υπουργός των Οικονομικών πήρε πίσω όλους του παλικαρισμούς του

ΦΩΤΟ-«Στέγνωσαν» τα κανάλια της Βενετίας -Βρωμιά και σκουπίδια αποκάλυψαν τα νερά που υποχώρησαν

Σύμφωνα με την Daily Mail η ασυνήθιστη παλίρροια ήταν η αιτία να υποχωρήσουν τα νερά τα οποία είναι σχεδόν 60 εκατοστά πιο κάτω από τα συνηθισμένα όρια.
Είναι η δεύτερη χρονιά που τα νερά υποχωρούν απογοητεύοντας τους τουρίστες που βλέπουν τις γόνδολες να είναι ακινητοποιημένες στο βρώμικο και γεμάτο λάσπη και σκουπίδια πυθμένα των καναλιών.

Πέρυσι, τα επίπεδα του νερού είχαν υποχωρήσει 71 εκατοστά κάτω από τα φυσιολογικά επίπεδα, περιορίζοντας έτσι τις μεταφορές με τις γόνδολες και τα θαλάσσια ταξί κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Ο Θέμης Κοτσιφάκης διορίστηκε Διευθυντής του Γραφείου του υφυπουργού Παιδείας



Ο πρώην πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσιφάκης διορίστηκε Διευθυντής του Γραφείου του υφυπουργού Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη.

Παράλληλα, δύο νέοι Ειδικοί Συνεργάτες διορίστηκαν στο Γραφείο του υφυπουργού Παιδείας Δ. Μπαξεβανάκη. Η

Τι προβλέπεται για τις εκδρομές - μετακινήσεις μαθητών της Δευτεροβάθμιας. Η (νέα) Υπουργική Απόφαση

1η Προκήρυξη ερευνητικών έργων ΕΛΙΔΕΚ για Μεταδιδάκτορες Ερευνητές/τριες



clock 400px
Ενημερώνονται οι Μεταδιδακτορικοί Ερευνητές/τριες (ΜΕ), οι οποίοι ενδιαφέρονται να υποβάλλουν πρόταση στο πλαίσιο της 1ης Προκήρυξης του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ) για ΜΕ, ότι για τεχνικούς λόγους η Προκήρυξη θα δημοσιευτεί στις 9 Ιανουαρίου 2017, στους ιστότοπους της

ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ 30-12-2016.


Βυζαντινών Πολεμικά-Ο στρατός

Μικρογραφία σε χειρόγραφο. Παράσταση μάχης. (©Σύνοψις Ιστοριών Ιωάννου Σκυλίτζη, Ισπανία, Μαδρίτη, Εθνική Βιβλιοθήκη)
Μικρογραφία σε χειρόγραφο. Παράσταση μάχης.
(©Σύνοψις Ιστοριών Ιωάννου Σκυλίτζη, Ισπανία, Μαδρίτη, Εθνική Βιβλιοθήκη)

Η Βυζαντινή Αυτοκρατορία ήρθε πολλές φορές αντιμέτωπη με λαούς που ήθελαν να καταλάβουν τα εδάφη της. Επιδίωξη όλων των αυτοκρατόρων και των ανώτατων αξιωματούχων ήταν πάντοτε η επίλυση των προβλημάτων με τους γείτονες με διπλωματικά μέσα· πολλές φορές όμως η σύγκρουση ήταν αναπόφευκτη. Γι’ αυτό μεγάλη σημασία δόθηκε στην καλή οργάνωση του στρατού και του ναυτικού.

Ο στρατός ξηράς
Η οργάνωση του στρατού στηρίχθηκε στα δύο σώματα που είχαν δημιουργηθεί από τον Διοκλητιανό: τους λιμιτανέους και τους κομιτατήσιους Οι λιμιτανέοι ήταν γεωργοί που έμεναν στα

Καταργήθηκε το πέναλτι 10% στις πρόωρες συντάξει! [Πίνακες]

Συντάξεις: Αυξήσεις 10% σε όσους παίρνουν πρόωρη! [Πίνακες]
Η μείωση που θα έχουν στη σύνταξη θα είναι μόνον το παλιό 6% για κάθε έτος της ηλικίας τους
Καταργήθηκε με εγκύκλιο το πέναλτι 10% στις πρόωρες συντάξεις. Η κατάργηση της έξτρα μείωσης κατά 10%, όπως αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος, έγινε μονομερώς (χωρίς να ρωτηθεί η τρόικα) και κρύβεται στην εγκύκλιο για την εθνική σύνταξη, που έβγαλε το υπουργείο Εργασίας όπου αναφέρεται ότι: «Στις περιπτώσεις καταβολής μειωμένης σύνταξης λόγω γήρατος, δηλαδή σε όριο ηλικίας μικρότερο από το κατά περίπτωση προβλεπόμενο όριο για

ΕΩΣ ΤΙΣ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ - Αιτήσεις στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο



 Έως τις 16 Ιανουαρίου και ώρα 3 μ.μ. μπορούν να υποβάλουν αίτηση οι ενδιαφερόμενοι για μία θέση σε 25 προγράμματα σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστήμιου, για το 2017 2018.

Η διοίκηση του ιδρύματος αποφάσισε να παρατείνει τη σχετική προθεσμία, καταργώντας ουσιαστικά την κλήρωση που ίσχυε έως τώρα ως τρόπος επιλογής.

Τα προγράμματα είναι πέντε προπτυχιακά και 20 μεταπτυχιακά. Εάν υποβληθεί αίτηση στη γενική

Ωρολόγιο πρόγραμμα των Μουσουλμανικών Ιεροσπουδαστηρίων Θράκης

Διευκρινήσεις για την διπλή εξεταστική του Φεβρουαρίου 2017 για τους επί πτυχίω φοιτητές


Διευκρινήσεις για την διπλή εξεταστική του Φεβρουαρίου 2017 για τους επί πτυχίω φοιτητές

Αναφορικά με το ζήτημα της διπλής εξεταστικής του Φεβρουαρίου 2017 το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων επισημαίνει ότι πρόκειται για μια

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ ΛΑΡΙΣΑΣ


Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει τις διαφωνίες της για τον τρόπο που έγινε η επιλογή μελών του ΠΥΣΠΕ Λάρισας εξέδωσε η ΔΑΚΕ Α/βαθμιας εκπαίδευσης του νομού. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
“Η πρόσκληση της Περιφερειακής Δ/νσης  Εκπαίδευσης Θεσσαλίας με την οποία ζητούσε  η  αίτηση  ενδιαφέροντος για τη συγκρότηση του ΠΥΣΠΕ Λάρισας να συνοδεύεται από βιογραφικό σημείωμα, μέσω του οποίου να προκύπτει η διοικητική και διδακτική τους εμπειρία, η επιστημονική

Παράταση απόσπασης εκπαιδευτικού στις σχολικές μονάδες της περιοχής ευθύνης του Συντονιστικού Γραφείου Εκπαίδευσης στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Λονδίνο, λόγω συζύγου μονίμου κατοίκου εξωτερικού

Απόσπαση εκπαιδευτικού στις σχολικές μονάδες της περιοχής ευθύνης του Συντονιστικού Γραφείου Εκπαίδευσης στην Πρεσβεία της Ελλάδας στις Βρυξέλλες, με το ειδικόεπιμίσθιο του εξωτερικού, για τρία σχολικά έτη(2016-2017, 2017-2018 και 2018-2019)

Συγκρότηση Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Υ.Σ.Π.Ε) Καρδίτσας

Συγκρότηση Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Υ.Σ.Π.Ε) Μαγνησίας

Συγκρότηση του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) Θεσσαλίας

Συγκρότηση Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Υ.Σ.Π.Ε) Λάρισας

Συγκρότηση Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Υ.Σ.Π.Ε) Τρικάλων

Συγκρότηση Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Υ.Σ.Δ.Ε) Καρδίτσας

Δεν βρέχει, σας φτύνουν!

Δεν βρέχει, σας φτύνουν!Ζήσαμε αυτές τις μέρες την «επανάσταση των ποπολάρων» ενάντια στους ξένους δυνάστες και στους εγχώριους συνεργάτες τους. Αλλά αυτό το θαύμα κράτησε για λίγο κι εξαφανίσθηκε μέσα στις γραμμές της επιστολής του Ε.Τσακαλώτου προς τα μεγάλα αφεντικά.


Τουλάχιστον αυτήν την φορά η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε σωστά τον συσχετισμό των δυνάμεων και δεν επανέλαβε τα λάθη του 2015. Προς το παρόν, τουλάχιστον. Γιατί από κυνικούς και

«Good Bye Euclid!»

«Good Bye Euclid!»Φανταστείτε έναν «απομονωμένο» Έλληνα ή μια «απομονωμένη» Ελληνίδα που τον τελευταίο ενάμιση χρόνο δεν είχε την ευκαιρία να ενημερώνεται από τον… «αστικό Τύπο» και τους… «διαπλεκόμενους δημοσιογράφους» για όλα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον κόσμο, αφότου η πλειονότητα των συμπατριωτών μας αποφάσισε να πει το… ηρωικό «Όχι» στο δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015.


Αν, μάλιστα, όλο αυτό το διάστημα ενημερωνόταν για τα τεκταινόμενα από τα non paper και τις ανακοινώσεις που με καταιγιστικό ρυθμό εκδίδονται από το Μέγαρο Μαξίμου και αναπαράγονται αυτούσια από τα φίλια μέσα ενημέρωσης, είναι πολύ πιθανό να αισθάνεται μια τεράστια κούραση από τις συνεχείς… νίκες τις οποίες καταγάγει η κυβέρνηση, κατατροπώνοντας σε καθημερινή βάση

Και το 2017 στα σπίτια τους!

Και το 2017 στα σπίτια τους!Έχω κλείσει οκτάωρο στην οθόνη, έχοντας γράψει άπειρους προλόγους για το σημερινό «εορταστικό σημείωμα». 

Μου είπαν οι φίλοι μου ότι το πρέπον είναι να γράψω κάτι με ευχές. Ένα «χρόνια πολλά», να έχει μέσα και «υγεία» και τα λοιπά.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν μου... βγαίνει! Φοβάμαι! Κάθε χρόνο κάνω ευχές και στο τέλος βγαίνουν από το μπουκάλι εφιάλτες!

Θυμάμαι τέτοιες μέρες το 2014. Ερχότανε η ελπίδα. Ήταν βέβαιο ότι τις εκλογές θα τις κέρδιζε ο

ΕΘΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ! ΤΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ! Το 4σελιδο μνημόνιο του Χουλιαράκη - Βάζει «κόφτη» στους υπουργούς

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης απέστειλε σε όλα τα υπουργεία σαφείς οδηγίες για την ομαλή εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2017.

Στην μακροσκελή εγκύκλιο ενσωματώνεται και ένα τετρασέλιδο «Μνημόνιο Συνεργασίας» το οποίο θα κληθούν να συνυπογράψουν όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης δηλώνοντας «πίστη» στη «χρηστή δημοσιονομική διαχείριση».

Όλοι οι υπουργοί, καλούνται να προσυπογράψουν ότι:

1. Θα προχωρούν σε «διορθωτικές παρεμβάσεις σε περίπτωση εμφανούς απόκλισης από τους

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Μόνιμος διορισμός 189 εκπαιδευτικών από τούς πίνακες διοριστέων ΑΣΕΠ 2008



mathim taksi big400Σε συνέχεια του από 20-12-2016 σχετικού Δελτίου Τύπου, από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι, με τις αριθμ. 217413/Ε1/19-12-2016 & 217425/Ε2/19-12-2016 (ΦΕΚ 1350/τ.Γ΄/28-12-2016) υ.α. διορίζονται, για το σχολικό έτος 2016-2017, σε θέσεις μονίμων εκπαιδευτικών 144 εκπαιδευτικοί στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και 45 εκπαιδευτικοί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, αντίστοιχα, από τους πίνακες διοριστέων ΑΣΕΠ 2008, κλάδων/ειδικοτήτων ΠΕ01, ΠΕ05, ΠΕ06,

Επιμορφωτική Ημερίδα «Όλα τα παιχνίδια για όλα τα παιδιά» και «Τα Φύλ(λ)α του Περιβάλλοντος»



hmerida
Η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση πραγματοποιεί επιμορφωτική ημερίδα για την υποστήριξη των Πανελλήνιων Μαθητικών Διαγωνισμών  Ψηφιακής Δημιουργίας με τίτλο  «Όλα τα παιχνίδια για όλα τα παιδιά», για την Πρωτοβάθμια και «Τα Φύλ(λ)α του Περιβάλλοντος»  για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, που διοργανώνει μαζί με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Υπουργείου

Σοκ! Από έλεγχο και «διορθώσεις» θα περάσουν οι συντάξεις πριν τον επανυπολογισμό τους

Θα «διορθωθούν» και μάλιστα πιθανόν προς τα κάτω, από τις αρχές κιόλας του 2017, οι σημερινές κύριες συντάξεις πριν επανυπολογιστούν- αναπροσαρμοστούν με βάση το νέο τρόπο τον οποίο έχει εισάγει ο νόμος Κατρούγκαλου, σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε την περασμένη Παρασκευή ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Αναστάσιος Πετρόπουλος.
Πιο συγκεκριμένα, προτού ξεκινήσει ο επανυπολογισμός των ήδη καταβαλλομένων συντάξεων με βάσει τις διατάξεις του νέου Ασφαλιστικού (ο οποίος θα οδηγήσει στην αναπροσαρμογή τους από 1/1/2019), θα υπάρξει έλεγχος των στοιχείων βάσει των οποίων καταβλήθηκαν (με τις προ του νόμου Κατρούγκαλου διατάξεις) οι εν λόγω συντάξεις.
Αν από τον έλεγχο αυτό των υπηρεσιών του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (στον οποίο θα ενταχθούν τα ταμεία κύριας ασφάλισης από 1/1/2017), διαπιστωθεί πως η διαφορά μεταξύ του ποσού μίας σύνταξης που «δείχνουν» τα στοιχεία του ασφαλιστικού υπερ-φορέα και του

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ



Με νόμο και όχι με Π.Δ.

Η Επιτροπή θα καταγράψει τα τμήματα των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ που δεν έχουν επαγγελματικά δικαιώματα, θα εξετάσει τις προτάσεις των προέδρων των τμημάτων και θα καταλήξει σε μία πρόταση που θα βασίζεται στις κατευθύνσεις που θέτει το ευρωπαϊκό πλαίσιο. Στόχος είναι η ρύθμιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων να γίνει με νόμο και όχι με Προεδρικά Διατάγματα, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα

Αντιδράσεις

Το τι ακούω για τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων δεν λέγεται , δήλωσε για το θέμα ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.


Την εξεύρεση λύσης για χιλιάδες αποφοίτους ΑΕΙ ΤΕΙ επιχειρεί να βρει το υπουργείο Παιδείας

Ποιοι μπορούν να πάρουν πλήρη σύνταξη πριν τα 62: Ποια ταμεία και κριτήρια

Ευκαιρίες για έξοδο με πλήρη σύνταξη πριν από το 62ο έτος κρύβουν οι πλασματικοί χρόνοι για όλους τους ασφαλισμένους που χρειάζονται να έχουν 35ετία έως το 2012 ή 35, 36 και 37 έτη στην ηλικία συνταξιοδότησης.

Για τους δημοσίους υπαλλήλους υπάρχει και παράθυρο εξαγοράς πλασματικών ετών φθηνότερα από όσο θα τους στοιχίζουν από την 1η/1/2017 και μετά, αρκεί να υποβάλουν αίτηση έως το τέλος του 2016.
Το κόστος εξαγοράς θα υπολογιστεί με 6,67% των συντάξιμων αποδοχών τους (όπως είχαν διαμορφωθεί τον Οκτώβριο του 2011) αν κάνουν την αίτηση μέχρι 31/12/2016, ενώ όσοι θα υποβάλουν αίτηση εξαγοράς πλασματικού χρόνου από 1/1/2017 θα πληρώνουν τον κάθε μήνα που

Αργίες και διακοπές των φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών



enilikes
Για τον καθορισμό των αργιών και διακοπών στα φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών.
Οι ημέρες διακοπών και αργιών καθορίζονται ως εξής:

Α. Διακοπών:
I) Χριστουγέννων, από την 24η Δεκεμβρίου μέχρι και τη 2η Ιανουαρίου
II) Πάσχα, από τη Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και την Τρίτη μετά το Πάσχα

Β. Αργιών:
I) Όλες τις Κυριακές
II) Τις θρησκευτικές γιορτές των Τριών Ιεραρχών και του Αγίου Πνεύματος

«Έγκριση Προγραμμάτων Διαφυλικής Αγωγής στα Σχολεία Β/θμιας Εκπ/σης της χώρας από την Ελληνική Εταιρεία Οικογενειακού Προγραμματισμού, Αντισύλληψης & Αναπαραγωγικής Υγείας»

Σχετ.: το με αρ. πρωτ. 167629/Δ2/10-10-2016 εισερχόμενο έγγραφο του οικείου Υπουργείου.
Απαντώντας στο από με αρ. πρωτ. 28/10-10-2016 έγγραφό σας και λαμβάνοντας υπόψη το με αρ. πρ. 46/24-11-2016 Απόσπασμα Πρακτικού το Δ.Σ. του Ι.Ε.Π., σας ενημερώνουμε ότι εγκρίνουμε την εφαρμογή των Προγραμμάτων Διαφυλικής Αγωγής, που προτίθεστε να υλοποιήσετε σε συνεργασία με το Κέντρο Οικογενειακού Προγραμματισμού της Β' Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αρεταίειο Νοσοκομείο στα Σχολεία Β/θμιας Εκπ/σης όλης της χώρας. Η έγκριση δίδεται για το σχολικό έτος 2016-2017.
Τα προγράμματα διάρκειας έως δύο διδακτικών ωρών, έχουν στόχο την ενημέρωση των μαθητών,