Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

ΣΑΕΠ: 3.300 πτυχία Κολλεγίων και ξένων Πανεπιστημίων παίρνουν επαγγελματική ισοδυναμία μέχρι 31-12-16



Μέχρι τέλος του μήνα θα έχουν εξεταστεί από το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ)  όλα τα πτυχία που κατέθεσαν οι απόφοιτοι Κολεγίων και ξένων Πανεπιστημίων για επαγγελματική αναγνώριση, τη χρονική περίοδο από το 2012 έως και το 2015.
Πρόκειται για 3.300  πτυχία των οποίων οι φάκελοι με τα συνοδευτικά δικαιολογητικά είχαν “βαλτώσει” σε αίθουσα του ισογείου του υπουργείου Παιδείας, κι αυτό διότι τα δύο τελευταία χρόνια που είχαμε τρεις φορές μετονομασίες υπουργείων  ,  το ΣΑΕΠ καθυστερούσε να λειτουργήσει μέχρι και 6 μήνες επειδή οι αρμόδιοι υπουργοί καθυστερούσαν να στείλουν εκπροσώπους για τη
συγκρότηση του θεσμοθετημένου οργάνου.
Το ΣΑΕΠ για να ολοκληρώσει της εξέταση των 3.300 φακέλων συνεδριάζει και δυο φορές την εβδομάδα, μ εξαίρεση την προηγούμενη εβδομάδα που αναβλήθηκε μία συνεδρίαση, λόγω μη απαρτίας.
Στόχος του προέδρου του ΣΑΕΠ Σπ.  Παπαγιαννόπουλου (Νομικός Σύμβουλος του Κράτους) είναι το Γενάρη του 2017 να ξεκινήσει η εξέταση των πτυχίων πουκατατέθηκαν μέσα στο 2016
Υπενθυμίζεται ότι από   την περασμένη Άνοιξη το υπουργείο Παιδείας για την   επαγγελματική  ισοδυναμία των  τίτλων σπουδών ζητά και τη συνεπικουρία, όπου αυτή απαιτείται,  των Επαγγελματικών Ενώσεων και Επιμελητηρίων.
Επιλύεται το πρόβλημα με τα προπτυχιακά Αμερικανικών Κολεγίων
Εν αναμονή υπογραφής υπουργικής απόφασης βρίσκονται οι πτυχιούχοι αμερικανικών Κολλεγίων προκειμένου να επιλυθεί ένα πρόβλημα που υπάρχει για τα προπτυχιακά (όχι για τα μεταπτυχιακά).
Ηδη το υπουργείο Παιδείας βρίσκεται σε επαφή με του εκπροσώπους αυτών των φορέων προκειμένου να δοθεί η σχετική λύση.
ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ
Εξετάσεις από το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ) για επαγγελματική ισοδυναμία των πτυχιούχων εξωτερικού και Κολλεγίων, εφόσον κριθεί ότι πρέπει να εξεταστούν σε μαθήματα όπως γίνεται στο ΔΟΑΤΑΠ δηλαδή, προβλέπει  απόφαση του  υπουργείου Παιδείας που είχε υπογραφεί από τον πρώην υπουργό Κ. Αρβανιτόπουλο.
Με την απόφαση καθορίζονται τα αρμόδια όργανα οι όροι οι προϋποθέσεις και οι διαδικασίας πραγματοποίησης της γραπτής δοκιμασίας επαγγελματικής ισοδυναμίας που δύναται να επιβληθεί από το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ) στους ενδιαφερόμενους της παραγράφου 3 του άρθρου 2 του π.δ. 38/2010, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 57Α΄ του ιδίου π.δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου