Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Ανακοίνωση αιρετού ΔΑΚΕ ΔΕ για θέματα του ΑΠΥΣΔΕ Δ. Ελλάδος



                          

                          ΔΑΚΕ  ΔΕ ΑΧΑΪΑΣ                                                               ΤΕΤΑΡΤΗ 2/11/2016
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ        ΕΚΛΟΓΕΣ  στο 3ο /7ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ (ΒΟΥΔ)
             ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ                                       για ΠΥΣΔΕ – ΑΠΥΣΔΕ - ΚΥΣΔΕ                
                                                                                                                          9.ΟΟπ.μ. – 5.ΟΟμ.μ.



Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΝΕΡΟΙ ΚΑΙ ΚΡΥΦΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ! ΠΑΡΤΕ ΘΕΣΗ! ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ!
ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΠΥΣΔΕ Δ. ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗ ΔΙΕΤΙΑ 2014 – 2016

1. Χορήγηση & ανανέωση αδειών υπηρεσιακής εκπαίδευσης με αποδοχές: Με την υπ. αρ.
95559 /Ε2 /10-6-2016 Υ.Α. οι μόνες σχετικές άδειες που δίνονται & ανανεώνονται είναι σε εκπ/κούς υποτρόφους του ΙΚΥ, χωρίς γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου, και σε ειδικές περιπτώσεις εκπ/κών ΠΕ14.01. Οι υπόλοιποι συνάδελφοι μπορούν να πάρουν μόνο άδεια άνευ αποδοχών για ολοκλήρωση μεταπτυχιακών σπουδών.
2. Χορήγηση & ανάκληση /διακοπή αδειών άνευ αποδοχών: Χορηγούνται για πέντε έτη, όπως και στους υπολοίπους δημοσίους υπαλλήλους. Ο αιρετός της ΔΑΚΕ συνέβαλε, ώστε να έχουν γίνει δεκτές όλες οι μέχρι τώρα σχετικές αιτήσεις των συναδέλφων, όπως και να γίνονται δεκτά τα αιτήματα διακοπής των αδειών αυτών. Οι άδειες αυτές θεωρούνται «άδειες διευκόλυνσης» και κανονικά δίνονται για όλο το σχολικό έτος.
3. Απόδοση δεύτερης ειδικότητας: Συνεχίζεται η διαδικασία αυτή που ξεκίνησε με την Υ.Α 81504 /Δ2 /19-7-2011. Η απόδοση δεύτερης ειδικότητας στηρίζεται στις κατά καιρούς εγκυκλίους του Υπουργείου για «ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών». Οι «δεύτερες ειδικότητες» και οι «β’ και γ’ αναθέσεις μαθημάτων» έχουν συντελέσει στη μείωση των προσλήψεων.
4. Κάλυψη κενών θέσεων σε Κέντρα Περ/ντικής Εκπ/σης (ΚΠΕ), ΚΕ.Σ.ΥΠ. & ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ.: Με την 108401/ΓΔ4/7-7-2015 Υ.Α. έχει δοθεί παράταση στις αποσπάσεις εκπ/κών στις δομές αυτές, όπως και σε όσες υπάγονται στην ευθύνη των Δ/νσεων Εκπ/σης. Το ΑΠΥΣΔΕ έκανε δεκτές όλες τις αιτήσεις παραίτησης από τις δομές αυτές, με το σκεπτικό ότι η θητεία τους έχει λήξει. Ο αιρετός της ΔΑΚΕ ζήτησε, στην συνεδρίαση του ΑΠΥΣΔΕ στις 21/9/2016, να καλυφθούν στο εξής οι υπάρχουσες κενές θέσεις με τις προβλεπόμενες διαδικασίες (π.χ. 92995/Γ7/10-8-2012 & 93000/Γ7/10-8-2012), που θέτουν συγκεκριμένα κριτήρια, όπως κάνουν και άλλα ΑΠΥΣΔΕ. Με τις διαδικασίες αυτές εξασφαλίζεται η διαφάνεια στη στελέχωση αυτών των δομών, μέχρις ότου ο Υπουργός θα αποφασίσει τι θα κάνει με αυτές.
5. Υπηρεσιακές μεταβολές: → Το ΑΠΥΣΔΕ πρότεινε τον ορισμό αναπληρωτών Δ/ντων Εκπ/σης ύστερα από εισήγηση των οικείων Δ/ντών Εκπ/σης. Ο νομοθέτης δεν θεσπίζει κριτήρια για την επιλογή αυτή παρά μόνο την εισήγηση του Δ/ντή Εκπ/σης. → Γνωμοδότησε θετικά σε κάθε περίπτωση παραίτησης από θέση Διευθυντή σχολικής μονάδας ή Υποδιευθυντή ή Υπευθύνου τομέα, καθώς οι παραιτήσεις αυτές αποτελούσαν επιλογή των συναδέλφων. → Το ίδιο έκανε και στις περιπτώσεις αυτοδίκαιων απαλλαγών Υποδιευθυντών που προκύπτουν αναγκαστικά από μειώσεις τμημάτων στα σχολεία. → Εισηγήθηκε θετικά για την απόσπαση εκπαιδευτικών ΠΕ13 στο γραφείο νομικής υποστήριξης της ΠΔΕ. → Γνωμάτευσε και τις δύο χρονιές για την απόσπαση συναδέλφων στην Π/κή Δ/νση Εκπ/σης και στις Δ/νσεις Εκπ/σης Αχαΐας, Ηλείας και Αιτ/νίας ύστερα από εισήγηση των Προϊσταμένων των δομών αυτών και το Υπουργείο προέβη στις τελικές αποσπάσεις. Ο αριθμός όσων τελικά αποσπώνται δεν προκύπτει από κάποιο οργανόγραμμα που να καθορίζει τον αριθμό των υπαλλήλων με βάση τις αρμοδιότητες κάθε φορέα και το πλήθος των σχολείων και των εκπαιδευτικών που αυτός διοικεί, γι’ αυτό και ποικίλλει κάθε φορά. Και φέτος έγιναν αποσπάσεις με απόφαση Υπουργού μέσω ΑΠΥΣΔΕ, αλλά δόθηκε επιπλέον η δυνατότητα ολικής ή μερικής διάθεσης εκπ/κών στις Δ/νσεις Εκπ/σης με απόφαση των Δ/ντών Εκπ/σης και έγκριση από τους ΠΔΕ (ν.4386/2016, αρ.33). → Το ΑΠΥΣΔΕ, για πρώτη φορά φέτος, πρότεινε εκπαιδευτικούς για να αποσπαστούν ως Συντονιστές Εκπ/σης Προσφύγων στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην Μυρσίνη Ηλείας. Δεν προβλεπόταν μοριοδότηση των κριτηρίων επιλογής. Ο Υπουργός θα αποφάσιζε ποιον θα αποσπάσει από τις λίστες που θα έστελναν τα ΑΠΥΣΔΕ και ΑΠΥΣΠΕ.

6.  Επιλογή Διευθυντών Εκπαίδευσης: Οι αιρετοί του ΑΠΥΣΔΕ συμμετείχαν στα Περιφερειακά Συμβούλια Επιλογής Διευθυντών Εκπαίδευσης. Ο αιρετός της ΔΑΚΕ συμμετείχε υπεύθυνα στις διαδικασίες που προβλέπονταν και έκρινε με βάση τη συνέντευξη και τα συνεκτιμώμενα στοιχεία ποιοι κατά τη γνώμη του θα μπορούσαν να είναι οι ΔΔΕ στις τρεις περιφερειακές ενότητες της περιοχής μας, όπως αντίστοιχα έκριναν με μυστική ψηφοφορία και οι εκατοντάδες Δ/ντές και Υποδ/ντές ποιον θα προτιμούσαν ως ΔΔΕ της περιοχής τους. Η συνέντευξη επανήλθε από τον Υπουργό στη διαδικασία κρίσης Δ/ντών Εκπ/σης, ενώ είχε καταργηθεί για την επιλογή των Δ/ντών σχολικών μονάδων. Μήπως εντέλει η συνέντευξη θεσμοθετείται όπου «πρέπει»;  
7. Αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ: Στις 29/9/2016 ετέθη το ζήτημα της απόσπασης ύστερα από αίτησή τους εκπαιδευτικών από άλλο ΠΥΣΔΕ της Περιφέρειας στην Αχαΐα. Οι αιτήσεις αυτές δεν ικανοποιήθηκαν γιατί δεν είχαν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες τοποθέτησης στα οικεία ΠΥΣΔΕ. Επιπλέον, ο αιρετός της ΔΑΚΕ πρότεινε ότι στην περίπτωση εθελοντικών αποσπάσεων συναδέλφων μέσω ΑΠΥΣΔΕ θα πρέπει να υπάρχει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τους εκπαιδευτικούς της ίδιας ειδικότητας, γιατί αλλιώς η απόσπαση παίρνει ρουσφετολογικά χαρακτηριστικά. Θα πρέπει, επιπλέον, να τεθούν κριτήρια απόσπασης, αφού μέχρι τώρα αποσπάσεις από νομό σε νομό γίνονται μόνο μέσω ΚΥΣΔΕ. Τέλος, δήλωσε πως σε καμιά περίπτωση δεν θα στηρίξει υποχρεωτικές αποσπάσεις που αναφέρει η εντολή του Γ.Γ. του Υπουργείου (133141/11-8-2016).

Οι αιρετοί της ΔΑΚΕ στα υπηρεσιακά συμβούλια κινούνται με βάση τις αρχές που η παράταξή μας έχει διαχρονικά προσδιορίσει για τους αιρετούς: να μη συναλλάσσονται με τη διοίκηση, να συνεργάζονται με τους συναδέλφους και να διεκδικούν για όλους, να είναι «η φωνή» τους στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, να διασφαλίζουν τη νομιμότητα των αποφάσεων των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, να προστατεύουν το υπηρεσιακό συμφέρον όλων των συναδέλφων με βάση τις αρχές της δικαιοσύνης και της αξιοκρατίας, να ενημερώνουν τους συναδέλφους για κάθε υπηρεσιακό ζήτημα που τους απασχολεί και κρίνεται στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, να μάχονται μαζί με το συνδικαλιστικό κίνημα για την οικονομική, επαγγελματική και κοινωνική καταξίωση του εκπ/κού.              

Αθανάσιος Σπίνος, αιρετός στο ΑΠΥΣΔΕ Δ. Ελλάδος,  τηλ.: 6944731945,  e -mail: athaspinos2@gmail.com 
Ευστάθιος Βάρδιας, αν. αιρετός στο ΑΠΥΣΔΕ Δ. Ελλάδος, τηλ: 6944410204, e –mail: evardias@sch.gr

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ Δ.Α.Κ.Ε. για το Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ



1              ΑΔΑΜΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ
2                 ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ 
3                 ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
4                 ΑΡΚΟΥΜΑΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
5                 ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ
6                 ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
7                 ΕΥΣΤΡΑΤΙΑΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 
8                 ΚΑΛΟΓΕΡΗΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
9                 ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ  ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
10               ΚΟΥΡΗΣ  ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
11               ΚΟΥΡΟΓΛΟΥ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ
12               ΚΟΥΦΟΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ
13               ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ  ΦΩΤΙΟΣ
14               ΜΠΕΚΟΣ  ΑΝΤΩΝΙΟΣ
15               ΜΠΟΥΡΣΙΝΟΥ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
16               ΠΑΝΑΣ  ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ
17               ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ   ΣΩΤΗΡΙΟΣ
18               ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΦΩΤΙΟΣ
19               ΠΙΤΣΙΑΚΚΑΣ ΠΕΤΡΟΣ
20               ΡΟΥΣΣΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
21               ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
22               ΣΑΡΔΕΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
23               ΣΚΑΛΤΣΩΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
24               ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΣ  ΜΙΧΑΗΛ
25               ΣΠΙΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
26               ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ  ΣΠΥΡΙΔΩΝ
27               ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ  ΑΝΔΡΙΑΝΑ
28               ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
29               ΤΣΑΜΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
30               ΤΣΑΜΠΟΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
31               ΦΛΑΜΠΟΥΡΙΑΡΗΣ  ΣΩΤΗΡΙΟΣ
32               ΧΑΙΡΙΚΑΚΗΣ  ΜΑΡΚΟΣ
33               ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
34               ΧΡΥΣΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
35               ΧΡΥΣΙΚΟΥ ΑΣΗΜΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου