Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

«Πρόσκληση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο eTwinning σεμινάριο εξεύρεσης συνεργατών στις 17-19 Νοεμβρίου 2016 στην Ελλάδα»



Στο πλαίσιο του προγράμματος eTwinning, η ελληνική Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης (ΕΥΥ) eTwinning προσκαλεί τους μόνιμους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων που διδάσκουν σε Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας στα οποία φοιτά μεγάλος αριθμός μαθητών Ρομά, μεταναστών ή προσφύγων και ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν ένα έργο eTwinning με θέμα: «Μετανάστευση-πρόσφυγες-ανεκτικότητα (migration and tolerance)» να δηλώσουν συμμετοχή στο σεμινάριο εξεύρεσης συνεργατών που θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα, στο νομό Κορίνθου (η ακριβής τοποθεσία θα ανακοινωθεί μέσα στον Οκτώβριο) στις 17-19 Νοεμβρίου 2016 . Θα επιλεγούν 9 εκπαιδευτικοί, κατόπιν ανοιχτής κλήρωσης στη διαδικτυακή πλατφόρμα Adobe Connect. Γλώσσα του σεμιναρίου είναι τα Αγγλικά και οι χώρες που συμμετέχουν είναι οι: Γαλλία,
Ελλάδα, Ιταλία και Αγγλία. Τα έξοδα συμμετοχής και μετακίνησης θα καλυφθούν από το έργο eTwinning 2016.
Προϋποθέσεις συμμετοχής:
· Να είναι εγγεγραμμένοι στο eTwinning (μπορούν να κάνουν εγγραφή πριν την υποβολή της αίτησης)
· Να μην έχουν υλοποιήσει κανένα έργο eTwinning έως τώρα
· Να γνωρίζουν Αγγλικά, επίπεδο Β2 (γλώσσα επικοινωνίας του συνεδρίου)
· Να γνωρίζουν χρήση Η/Υ (Α’ επίπεδο)
Μετά την επιλογή/κλήρωση θα ζητηθεί από τους εκπαιδευτικούς να καταθέσουν ηλεκτρονικά τα αποδεικτικά γνώσης Αγγλικών και Η/Υ.
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η γνωριμία με το eTwinning και η συμμετοχή σε ένα έργο eTwinning με θέμα που αφορά τους πρόσφυγες και τη μετανάστευση. Οι εκπαιδευτικοί που θα συμμετέχουν θα πρέπει:
·         Να συμμετέχουν σε ένα διαδικτυακό επιμορφωτικό μάθημα μίας εβδομάδας με θέμα: « eTwinning: η κοινότητα των σχολείων της Ευρώπης» στα Αγγλικά πριν την παρακολούθηση του σεμιναρίου, στο οποίο θα συμμετέχουν και οι εκπαιδευτικοί των άλλων χωρών
·         Να εγγράψουν ένα έργο eTwinning κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου
·         Να ενημερώνουν την κάρτα έργου σε δίμηνη βάση και
·         Να υποβάλουν αίτηση για Εθνική Ετικέτα Ποιότητας με την ολοκλήρωση του έργου.
Η φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα: http://www.etwinning.gr/survey/index.php/569192/lang-el και οι δηλώσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται μέχρι τις 30/09/2016 στις 15.00μμ . Τα ονόματα όσων επιλεγούν θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα: http://www.etwinning.gr .

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου