Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Τον Οκτώβριο οι μεταγραφές στα Πανεπιστήμια

Τον Οκτώβριο οι μεταγραφές στα Πανεπιστήμια Στις αρχές Οκτωβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία για κατάθεση αιτήσεων μετεγγραφών φοιτητών από πανεπιστήμιο σε πανεπιστήμιο.

Η επιλογή των φοιτητών που θα μετεγγραφούν θα γίνει με τα ίδια κριτήρια που έγινε και πέρυσι, ενώ και η διαδικασία των κατ' εξαίρεση μετεγγραφών, για την οποία αιτήσεις θα πρέπει να κατατεθούν από την 1η έως τις 31 Οκτωβρίου στο υπουργείο Παιδείας, δεν μεταβάλλεται, όπως αναφέρουν τα «Νέα».

Αίτηση για μετεγγραφή μπορούν να υποβάλουν οι φοιτητές που έχουν εγγραφεί σε τμήματα και
σχολές είτε μέσω της επιτυχίας τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις Γενικού Λυκείου (ΓΕΛ) ή Επαγγελματικού ημερήσιου ή εσπερινού Λυκείου (ΕΠΑΛ) Ομάδας Α' και Ομάδας Β', είτε μέσω της χρήσης άσκησης του δικαιώματος πρόσβασης (εισαγωγή στο 10% των θέσεων χωρίς νέα εξέταση), είτε μέσω της χρήσης του δικαιώματος πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση χωρίς εξετάσεις από τους πάσχοντες από σοβαρές παθήσεις σε ποσοστό 5% καθ' υπέρβασιν του αριθμού εισακτέων.

Μόλις ανακοινωθεί η έναρξη της προθεσμίας μετεγγραφών, οι ενδιαφερόμενοι μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr θα πρέπει να επισκεφθούν την ειδική εφαρμογή μετεγγραφών προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους. Οι αιτούντες έχουν δικαίωμα υποβολής μόνο μίας ηλεκτρονικής αίτησης μετεγγραφής για αντίστοιχη σχολή ή τμήμα, έως δύο διαφορετικών ΑΕΙ. Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή οι αιτούντες θα χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους χορηγήθηκε από τη Γραμματεία της σχολής ή του τμήματός τους για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ιδρύματος, στο οποίο φοιτούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου