Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Αγριεύει η κόντρα για τα Θρησκευτικά. Δεν κάνω πίσω, δηλώνει ο Φίλης

Αγριεύει η κόντρα για τα Θρησκευτικά. Δεν κάνω πίσω, δηλώνει ο Φίλης Aναταράξεις στον κυβερνητικό σχηματισμό δημιουργεί η κόντρα του υπουργού Παιδείας με την Εκκλησία.
Όλο και περισσότερα κυβερνητικά στελέχη τάσσονται στο πλευρό του Νίκου Φίλη, για το θέμα που έχει προκύψει με τις αλλαγές στο μάθημα το Θρησκευτικών, χωρίς ωστόσο να έχει υπάρξει κάποια επίσημη θέση από το Μαξίμου.
Μετά τις υποστηρικτικές δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, του Γιάννη Τσιρώνη, σειρά παίρνει και ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, που μιλώντας σήμερα στον Αθήνα 9,84, τόνισε ότι «δεν είμαστε θεοκρατικό κράτος, ωστόσο, η ορθοδοξία είναι βαθιά ριζωμένη στην ελληνική οικογένεια». Ο Νίκος Ξυδάκης, μάλιστα, σημείωσε ότι, «η εκκλησία έχει τις ευθύνες της γιατί χρειάζεται ένα κλίμα συνεννόησης
όμως κανείς δεν απειλεί κανέναν απλά επιχειρείται ένα κλίμα ηρεμίας και τάξης. Η εκκλησία είναι υπαρξιακό βίωμα ,είναι πίστη είναι μία μετοχή σ’ ένα σώμα πιστών, δεν μπορεί να είναι ούτε κατήχηση ούτε επιβολή εκ των άνω.
Ο ίδιος ο Υπουργός Παιδείας, από την πλευρά του δηλώνει ότι, στην κίνησή του αυτή απολαμβάνει τη στήριξη του Πρωθυπουργού, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι, «δεν κάνει πίσω».
Ο Νίκος Φίλης μιλώντας στο Βήμα, κατηγόρησε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ότι, υπαναχώρησε από τα συμφωνηθέντα για τα Θρησκευτικά «κάτω από την πίεση ακραίων ιεραρχών», αλλά και της αντιπαράθεσής του με το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Ο Υπουργός Παιδείας, πάντως, έχει ζητήσει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, για να λάβει την απάντηση ότι, η συνάντηση θα οριστεί μετά από την έναρξη των εργασιών της Ιεράς Συνόδου, στις 4 Οκτωβρίου. Συνάντηση με την Αρχιεπισκοπή ζήτησε και ο «πολέμιος» του Ν. Φίλη από την κυβέρνηση, ο Πάνος Καμμένος. Σε αυτήν την περίπτωση, η συνάντηση ορίστηκε για την Τετάρτη, ημέρα που θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή συζήτηση για την Παιδεία, κατά την οποία αναμένεται να οξυνθούν εκ νέου τα πνεύματα.
Το κυβερνητικό κλίμα, πάντως, θα φανεί την επόμενη Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, οπότε και θα γίνει ο Αγιασμός της Βουλής και θα έχουν κατ’ιδίαν συνάντηση οι Τσίπρας – Ιερώνυμος.
«Ο κ. Φίλης ενεργεί ως «αντιπερισπασμός» της Κυβέρνησης. Πρόκειται για την «αριστερή καβάτζα» του κ. Τσίπρα, όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά», σχολίασε σήμερα ο Παύλος Χρηστίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Όπως είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, «ο κ. Φίλης επιλέγει να ανοίξει τη συζήτηση περί Χούντας, περί Εμφυλίου, προκειμένου να ικανοποιήσει το κομματικό παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ακριβώς έπραξε και με το ζήτημα της Γενοκτονίας των Ποντίων. Ο κάθε πολίτης διακρίνεται από προσωπικές απόψεις και φρονήματα για τη θρησκεία. Ωστόσο δε θα πρέπει να χρησιμοποιούμε θέματα, τα οποία για την ελληνική κοινωνία είναι σημαντικά με σκοπό να διχάσουμε εκ νέου τους πολίτες».
antenna

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου