Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Πρόσκληση ενδιαφέροντος σε εισαγωγικό σεμινάριο με θέμα: «Από τη γνώση των μνημείων στην εμπειρία των παιδιών»




Το Κέντρο Περιβαλλοντικής  Εκπαίδευσης Φιλίππων, ενόψει της ένταξης του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων στον κατάλογο των μνημείων της UNESCO στις 15/07/2016, προτίθεται να υλοποιήσει επιμορφωτικό σεμινάριο διάρκειας  8  ωρών, σε συνεργασία με τους Υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Καβάλας, την Κυριακή 30/10/2016, στους χώρους του ΚΠΕ Φιλίππων και σε πεδία της περιοχής Φιλίππων .
 Στόχος του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί να επιμορφωθούν γύρω από
βασικές εννοιολογικές και μεθοδολογικές προσεγγίσεις (βιωματικές μεθόδους και τεχνικές) της Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία, ώστε να υποστηρίξουν το σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε ιστορικό – αρχαιολογικό χώρο.
Σκοπός είναι η ανάδειξη του ενδιαφέροντος για το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον, η οποία αποτελεί συστατικό στοιχείο της βιώσιμης ανάπτυξης. Οι ωφέλειες σχετίζονται τόσο με το γνωστικό, όσο και με το συναισθηματικό κομμάτι της μάθησης, καθώς επίσης και με τη γνώση που αναφέρεται στην αλληλεπίδραση περιβάλλοντος, πολιτισμού και κοινωνίας.
Το σεμινάριο με θέμα:  «Από τη γνώση των μνημείων στην εμπειρία των παιδιών» θα περιλαμβάνει θεωρητικές προσεγγίσεις, εργασίες πεδίου και βιωματικά εργαστήρια και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, Δράμας, Ξάνθης, Ροδόπης και  Έβρου.
Το πρόγραμμα του σεμιναρίου θα δομηθεί ως εξής:

ΚΥΡΙΑΚΗ 30/10/2016
9.00π.μ.-15.00μ.μ.
·         9.00-9.30 
Προσέλευση στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Φιλίππων
·         9.30 – 10.30
o       Παρουσίαση εκπαιδευτικών περιβαλλοντικών προγραμμάτων του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλίππων στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων και στην ευρύτερη ιστορική περιοχή.
o       Παρουσίαση του Εθνικού Θεματικού Δικτύου του ΚΠΕ Φιλίππων με θέμα: «Η πόλη, η κατοικία και το φυσικό περιβάλλον στην αρχαία και πρόσφατη παράδοση».

·         10.30- 15.00
o       Μετάβαση στο πεδίο. Βιωματικά εργαστήρια.
o       Μεθοδολογία και τεχνικές σχεδιασμού και υλοποίησης Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε αρχαιολογικούς – ιστορικούς χώρους. Αξιολόγηση του σεμιναρίου.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να αποστείλουν την αίτηση συμμετοχής τους (ακολουθεί υπόδειγμα) στον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσής τους μέχρι την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου. Ο Υπεύθυνος παρακαλείται να αποστείλει στο ΚΠΕ Φιλίππων μέχρι την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, την κατάσταση με τα ονόματα όλων των εκπαιδευτικών μαζί με τις αιτήσεις τους με Fax ή email.
Οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών θα γίνουν όλες δεκτές. Για διευκόλυνση της ηλεκτρονικής επεξεργασίας των στοιχείων, παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί που θα αιτηθούν, να συμπληρώσουν και την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής που υπάρχει στην ιστοσελίδα του ΚΠΕ Φιλίππων http://www.kpe-philippi.gr/ στην επιλογή->ΑΙΤΗΣΕΙΣ ON LINE->ΑΙΤΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (στο πεδίο τίτλος σεμιναρίου θα αναγραφεί ο τίτλος: Από τη γνώση των μνημείων στην εμπειρία των παιδιών).
Τα έξοδα μετακίνησης των εκπαιδευτικών θα επιβαρύνουν τους ίδιους.
Σε όσους παρακολουθήσουν το σεμινάριο θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου