Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Υπουργείο Παιδείας: Ρυθµίσεις θεµάτων της Επαγγελµατικής Εκπαίδευσης

Στο άρθρο 34 του Σχεδίου Νόμου του ΥΠΠΕΘ ''Ρυθµίσεις για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση, τη διαπολιτισµική εκπαίδευση και άλλες διατάξεις'' που ψηφίστηκε από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, συμπεριλήφθηκε ρύθμιση για την επαγγελματική εκπαίδευση.
Το συγκεκριμένο Σχέδιο Νόμου θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής στις 30 και 31 Αυγούστου.
Η ρύθμιση:
Άρθρο 34
Ρυθµίσεις θεµάτων της Επαγγελµατικής Εκπαίδευσης
«1. Οι τομείς και οι  ειδικότητες των Επαγγελµατικών Λυκείων µπορεί να συνενώνονται  ή να µεταφέρονται από Επαγγελµατικό  Λύκειο σε άλλο Επαγγελµατικό  Λύκειο, όπως καθορίζονται
κάθε  φορά σύµφωνα µε την περίπτωση  ια΄ της παρ. 2 του άρθρου 43 του ν. 4186/2013 (Α΄193). Οι οργανικές θέσεις των εκπαιδευτικών κλάδων και ειδικοτήτων των ΕΠΑ.Λ., που διδάσκουν τα τεχνολογικά – επαγγελµατικά µαθήµατα των συνενωµένων ή µεταφερόµενων τοµέων και/ή ειδικοτήτων µεταφέρονται στο Επαγγελµατικό Λύκειο, που παρέχει εφεξής αυτούς τους τοµείς και/ή τις ειδικότητες. Για τη µεταφορά των οργανικών θέσεων στο Επαγγελµατικό Λύκειο, στο οποίο λειτουργούν εφεξής οι τοµείς και/ή οι ειδικότητες, και την τοποθέτηση σε αυτές των εκπαιδευτικών, οι οποίοι προέρχονται από το Επαγγελµατικό Λύκειο µε τους συνενωµένους ή µεταφερόµενους τοµείς και/ή ειδικότητες, εκδίδεται διαπιστωτική πράξη του Διευθυντή Δευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης µέσα σε έξι µήνες από τη δηµοσίευση της υπουργικής απόφασης της περίπτωσης ια΄ της παρ. 2 του άρθρου 43 του ν. 4186/2013(Α΄193) ύστερα από γνώµη του αρµόδιου ΠΥΣΔΕ. Οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι τοποθετούνται στις µεταφερόµενες οργανικές θέσεις, διατηρούν την αρχαιότητα της τοποθέτησης, την οποία είχαν στο ΕΠΑΛ από το οποίο προέρχονται. Κατ’ εξαίρεση εκπαιδευτικοί κλάδων και ειδικοτήτων των Επαγγελµατικών Λυκείων, που διδάσκουν τα τεχνολογικά – επαγγελµατικά µαθήµατα των συνενωµένων ή µεταφερόµενων τοµέων και/ή ειδικοτήτων, µπορούν µε απόφαση του Διευθυντή Δευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης ύστερα από γνώµη του αρµόδιου ΠΥΣΔΕ και αίτησή τους να παραµείνουν στο Επαγγελµατικό Λύκειο, όπου κατέχουν οργανική θέση, εφόσον συµπληρώνουν αριθµό διδακτικών ωρών µαθηµάτων γενικής παιδείας ή/και τεχνολογικών – επαγγελµατικών µαθηµάτων άλλων τοµέων και/ή ειδικοτήτων σε Α΄ ανάθεση, ο οποίος δικαιολογεί τη διατήρηση της οργανικής τους θέσης.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου