Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

ΠΕΠΠΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΙΡΕΤΟΣ ΚΥΣΔΕ: Ενημερωτικό σημείωμα για τη συνεδρίαση ΚΥΣΔΕ (01/04/2016)



 
Αθήνα 03/04/2016

Στη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ την Παρασκευή ελήφθησαν οι εξής αποφάσεις:
·         Χορηγήθηκε άδεια ασκήσεως ιδιωτικού έργου σε ένα Δ/ντή Δευτ/θμιας Εκπαίδευσης.
·         Έγινε αποδεκτή η ανάκληση μίας αίτησης για παραίτηση από την υπηρεσία.
·         Έκανε αποδεκτές 2 αιτήσεις παραίτησης  για σοβαρούς λόγους.
·         Χαρακτήρισε ως υπεράριθμο συνάδελφο που υπηρετεί στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση προκειμένου να τοποθετηθεί σε σχολείο της ίδιας περιοχής.
·         Απέρριψε την αίτηση εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ16.01 για διόρθωση σφάλματος κατάταξης στις μεταθέσεις σε Μουσικά Σχολεία  2015-16. Για τη αίτηση αυτή, γνωμοδότησε
απορριπτικά, η Καλλιτεχνική Επιτροπή Μουσικών Σχολείων.
·         Έκρινε εκ νέου 2 αιτήσεις μετάθεσης σε Καλλιτεχνικά Σχολεία (παλαιότερων ετών) μετά από Δικαστικές αποφάσεις. Με σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Καλλιτεχνικών Σχολείων, απερρίφθη μία (1) και έγινε δεκτή μία (1).
·         Εξέτασε την ένσταση εκπαιδευτικού για τις μεταθέσεις 2012-2013, την οποία και απέρριψε κατά πλειοψηφία ως εκπρόθεσμη. Διαφώνησα με την απόφαση θεωρώντας ότι θα έπρεπε να συζητηθεί επί της ουσίας η ένσταση αφού τα καταγγελλόμενα του συναδέλφου φαίνεται να ευσταθούν.
·         Δεν εξετάσθηκε προς αποδέσμευση, καμία αίτηση εκπαιδευτικού για μετάταξη σε Διοικητικές Θέσεις. Υπενθυμίζω ότι για το θέμα αυτό έχω εκφράσει την άποψή μου σε προηγούμενο ενημερωτικό. Η αναβολή της συζήτησης και της λήψης απόφασης για το συγκεκριμένο ζήτημα, κρατά σε αγωνία εκατοντάδες συναδέλφους  και θα πρέπει να λήξει το συντομότερο δυνατό.

Συνάδελφοι
Μεγάλη αναστάτωση έχει δημιουργηθεί από την πρόσφατη γνωστοποίηση ότι το αρμόδιο τμήμα του ΣΤΕ, κρίνει ως αντισυνταγματική τη διαδικασία επιλογής διευθυντών σχολικών μονάδων, και παραπέμπει την απόφαση στην Ολομέλεια.
Θα πρέπει να αντιληφθούν οι εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου Παιδείας ότι στο ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης, απαιτείται ηρεμία και πνεύμα συνεργασίας.
Οι πειραματισμοί (με δεδομένη την αντίθεση των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών ΟΛΜΕ -ΔΟΕ) και η λαφυραγώγηση της Δημόσιας Διοίκησης από τους κομματικούς μηχανισμούς δεν έχουν θέση στους δύσκολους καιρούς που περνά η χώρα. Χρέος τους είναι να μεριμνήσουν έτσι ώστε τον ερχόμενο Σεπτέμβριο να μην επαναληφθεί το φαινόμενο των χιλιάδων χαμένων διδακτικών ωρών λόγω των ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς και να γίνουν μόνιμοι διορισμοί, που παρά τις εξαγγελίες δεν φαίνονται στον ορίζοντα.
Υπενθυμίζεται ότι ενώ απομένουν ελάχιστες ημέρες διδασκαλίας, εξακολουθούν και υπάρχουν περισσότερα από 1.000 κενά εκπαιδευτικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Ειδικότερα αυτά κατανέμονται ως εξής:
            ΓΥΜΝΑΣΙΑ – ΛΥΚΕΙΑ                                                         478
                ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ                                                            305
                ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ                                                                                   281
                ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡ.                                                               72

                ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ                                                              1.136

Επιπροσθέτως οι διαδικασίες για τις προβλεπόμενες μεταθέσεις - αποσπάσεις είναι εκτός των προβλεπομένων χρονικών ορίων (χωρίς ευθύνη της Διοίκησης). Θεωρώ δε ότι η καθυστέρηση θα είναι μεγαλύτερη λόγω των προαναγγελθέντων αλλαγών στην πολύπαθη Επαγγελματική Εκπαίδευση.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς


Πεππές Δημήτρης
τακτικό Αιρετό μέλος του ΚΥΣΔΕ
με τη ΔΑΚΕ καθηγητών
6948238722      peppesdim@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου