Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Συντάξεις 300 ευρώ, αύξηση των ορίων ηλικίας, κατάργηση του κατώτατου ορίου

Το κατώτατο όριο των συντάξεων των 486 ευρώ δεν θα ισχύει πλέον για όσους βγαίνουν στη σύνταξη πριν τα 67, καθώς, σύμφωνα με το νέο Mνημόνιο, θα δικαιούνται το ποσό που αναλογεί στις εισφορές τους.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», ο νόμος αφορά όσους αρχίζουν να συνταξιοδοτούνται από την 1η Ιουλίου του 2015 και μετά, εφόσον έχουν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης από την 1η/1/2015, αλλά μέχρι τις 30/6/2015 δεν είχαν πάρει στα χέρια τους την οριστική απόφαση συνταξιοδότησης, και επηρεάζει περίπου 60.000 με 70.000 ασφαλισμένους.
Για παράδειγμα, στην περίπτωση που ένας ασφαλισμένος έχει 18 έτη ασφάλισης και είναι 62 ετών δεν θα πάρει τα 486 της εγγυημένης σύνταξης, αλλά περίπου 300 ευρώ. Το υπόλοιπο ποσό θα το

Σημαντικές ανατροπές στα όρια ηλικίας και στην πρόωρη συνταξιοδότηση

Σημαντικές ανατροπές φέρνει η πρώτη εγκύκλιος σε σχέση με το ασφαλιστικό, την οποία εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το μνημόνιο. Στην εγκύκλιο αναφέρονται οι μεταβολές στα καταβαλλόμενα ποσά σύνταξης λόγω γήρατος για όσους συνταξιοδοτούνται από 1.7.2015 και μετά, καθώς και στα όρια ηλικίας, όπως προβλέπονται από το μνημόνιο.

Σταδιακά αυξάνονται τα όρια ηλικίας πλήρους και μειωμένης συνταξιοδότησης, έτσι ώστε το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης για πλήρη σύνταξη από 01.01.2022 να είναι το 62ο έτος με 40 χρόνια, ή το 67ο έτος με 15 χρόνια.

Από τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις εξαιρούνται οι υπαγόμενοι σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα,

Αποτελέσματα επιλογής καταρτιζομένων στα ΔΙΕΚ - (ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ)

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ
Προθεσμίες Εγγραφών
Παρακαλούνται οι επιτυχόντες υποψήφιοι να προσέλθουν απαραιτήτως έως και την Πέμπτη 08-10-2015 μέχρι τις 20:00 μ.μ., στα αντίστοιχα ΔΙΕΚ για να υποβάλουν Αίτηση Εγγραφής. Σημειώνεται ότι τo ωράριο λειτουργίας των ΔΙΕΚ είναι 13:00-21:00 από 01-10-2015.
Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τα επισυναπτόμενα αρχεία:
  1. Κατάσταση επιτυχόντων υποψηφίων καταρτιζόμενων ΔΙΕΚ για τμήματα Α΄ εξαμήνου 2015Β

Δ.Α.Κ.Ε. ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ: Συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ ΚΑΒΑΛΑΣ Πέμπτη 01-10-2015

 
Την  Πέμπτη 01-10-2015, και ώρα  12:30     θα  συνεδριάσει το Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Καβάλας με τα παρακάτω θέματα:

1.   Επικύρωση πρακτικού.
2.  Τοποθετήσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Ο.Λ.Μ.Ε.: ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ



Ο.Λ.Μ.Ε.                                           
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 - 32 21 255
FAX: 210 32 27 382 – 33 11 338                              
www.olme.gr                                                             
e-mail: olme@otenet.gr                                                           Αθήνα, 30/09/2015    

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ
Σχετικά με τα δικαιολογητικά πρόσληψης των αναπληρωτών, το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ επισημαίνει τα εξής:
Είναι δεδομένο ότι οι συνάδελφοι μέσα στον ελάχιστο χρόνο που έχουν για να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις, δεν προλαβαίνουν να εκδώσουν εκ νέου Ιατρικές Γνωματεύσεις και να τις καταθέσουν την ημέρα ανάληψης υπηρεσίας τους. Για το λόγο αυτό  ζητάμε από τις Διευθύνσεις

Πρόσκληση συμμετοχής σχολικών μονάδων στο Δικτυο του Κ.Π.Ε. Μαρώνειας

Εβδομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Προκήρυξη πλήρωσης θέσης Διευθυντή στο 2ο ΠΠΣ Ιωαννίνων

Πρόσκληση για το 8ο Συνέδριο του Ε.Μ.Π. και του ΜΕ.Κ.Δ.Ε. του Ε.Μ.Π.

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΡΙΜΗΝΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ « ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ»

Προκήρυξη πλήρωσης κενούμενων θέσεων διευθυντών σχολικών μονάδων ΔΔΕ Θεσπρωτίας

Πρόσκληση για συμμετοχή σε περιβαλλοντικά προγράμματα ΚΠΕ Φιλίππων

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΗ ΚΕΝΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν. ΗΛΕΙΑΣ

«ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΛΗΡΩΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΔΔΕ ΔΩΔ/ΣΟΥ»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΓΕΛ ΝΙΚΗΣΙΑΝΗΣ

Ρωμανιάς για συντάξεις: Είναι κομπίνα και κόλπο! Τους καταγγέλλω όλους

Ρωμανιάς για συντάξεις: Είναι κομπίνα και κόλπο! Τους καταγγέλλω όλουςΞέσπασε ο πρώην γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη για τις συντάξεις.
"Είναι κομπίνα! Είναι κόλπο! Τους καταγγέλλω όλους" σημείωσε ο κ. Ρωμανιάς τονίζοντας ότι θα δώσει στη δημοσιότητα όλα τα σχετικά στοιχεία.
"Βλέποντας τον νόμο θα δείτε ότι έχουν διαγράψει έναν πίνακα που δείχνει πότε μπορεί να συνταξιοδοτηθεί κάποιος. Την σβήσανε για να μην φαίνεται" διευκρίνισε ο κ. Ρωμανιάς, δίνοντας ένα παράδειγμα για να καταλάβουν οι τηλεθεατές.
Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1


Με τις μεταβολές στα όρια ηλικίας και στις συντάξεις ξεκινούν οι υποχρεώσεις του νέου μνημονίου,

ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε.: Σχετικά με τις απαλλαγές για το μάθημα των Θρησκευτικών



Αθήνα 29/9/2015

ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σχετικά με τις απαλλαγές για το μάθημα των Θρησκευτικών

Η ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε. αισθάνεται την υποχρέωση να ενημερώσει τους συναδέλφους για το παρασκήνιο και το μεγάλο θέμα που προέκυψε με τις δηλώσεις της Αναπληρώτριας Υπουργού Παιδείας.
Οι δηλώσεις
Η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, κ. Σία Αναγνωστοπούλου, θέλοντας να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη για τα χιλιάδες κενά στην εκπαίδευση αλλά και τις τεράστιες ευθύνες της προηγούμενης πολιτικής ηγεσία του υπουργείου παιδείας των κυρίων Μπαλτά και Κουράκη, έκανε κάποιες δηλώσεις στο κομματικό ραδιοφωνικό σταθμό της Κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ,

Όλες οι αλλαγές στο ασφαλιστικό - Τι προβλέπει η νέα εγκύκλιος

Στην δημοσιότητα έδωσε το υπουργείο Εργασίας, την πρώτη εγκύκλιο με τις αλλαγές στο ασφαλιστικό. Με βάση την εγκύκλιο, αυξάνονται σταδιακά τα όρια ηλικίας πλήρους και μειωμένης συνταξιοδότησης, έτσι ώστε το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης για πλήρη σύνταξη από 01.01.2022 να είναι το 62ο έτος με 40 χρόνια, ή το 67ο έτος με 15 χρόνια. Από τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις εξαιρούνται οι υπαγόμενοι σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, καθώς και οι μητέρες και οι χήροι πατέρες, ανίκανων για κάθε βιοποριστική εργασία τέκνων. Σύμφωνα πάντα με την νέα εγκύκλιο «θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα στους Οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης, συμπεριλαμβανομένης της Τράπεζας της Ελλάδος, λόγω συμπλήρωσης των προϋποθέσεων του απαιτούμενου χρόνου ασφάλισης και ορίου ηλικίας, όπου αυτό προβλέπεται, δεν θίγονται και δύνανται να ασκηθούν οποτεδήποτε». Αναλυτικά η εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας « Σας γνωρίζουμε ότι στο ΦΕΚ 94, τεύχος Α΄/14.8.2015 δημοσιεύτηκε ο νόμος 4336/2015

Συντομογραφία τίτλου Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Αριθμ. 150277/Α1/2015 Συντομογραφία τίτλου Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις του άρθρου 7 παρ. 1 του Ν. 48/1975 (Α΄ 108) «Περί της Εθνικής Σημαίας της Ελλάδος, του Εμβλήματος της Ελληνικής Δημοκρατίας, του όρκου των αναλαμβανόντων δημοσία εν γένει υπηρεσία, του τύπου των σφραγίδων των Δημοσίων Αρχών και των εγγράφων τούτων».
2. Την παρ. 1 του άρθρου 1 του Π.δ. 70/2015 (Α΄ 114) «Ανασύσταση των Υπουργείων Πολιτισμού και

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Θεσ/νίκης: ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΣΤΟ ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΩΝ

Είμαστε άξιοι της μοίρας μας- Στο βιβλίο Ιστορίας της Γ Λυκείου τα Σκόπια αναφέρονται ως Μακεδονία!!!(φωτο)

xarthsΝα γιατί σε αυτή τη χώρα δεν πάμε καθόλου καλά.Ο ελληνικός λαός ψηφίζει ανθρώπους που επιτρέπουν στο
βιβλίο της ιστορίας γ λυκείου γενικής παιδείας ο χάρτης να αναφέρει τα Σκόπια ως Μακεδονία!
Μόνοι μας σκάβουμε το λάκκο μας.Το υπουργείο παιδείας έχει εγκρίνει ένα τόσο

Δημόσιο: Νέοι μισθοί, νέα κινητικότητα και τρόπος αξιολόγησης

Nέες μειώσεις μισθών στα ειδικά μισθολόγια, νέο κύμα κινητικότητας αλλά και νέος τρόπος αξιολόγησης των υπαλλήλων έρχονται στο Δημόσιο από τις 15 Οκτωβρίου.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Έθνους, στα μέσα του επόμενου μήνα κατατίθεται νομοσχέδιο για την αξιολόγηση των υπαλλήλων και την επιλογή προϊσταμένων και ακολούθως θα προχωρήσουν οι υπόλοιπες νομοθετικές ρυθμίσεις μέχρι τα τέλη του έτους.
Οι έξι αλλαγές που εισάγονται στο Δημόσιο είναι:
-Νέο σύστημα αξιολόγησης υπαλλήλων και επιλογής προϊσταμένων.Περιλαμβάνει «βαθμολόγηση» των υπαλλήλων από τους προϊσταμένους και τους υφισταμένους με την ενεργοποίηση θεσμών άμεση δημοκρατίας αλλά και αξιολόγηση των υπηρεσιών από την κοινωνία. Προβλέπεται ψηφοφορία σε επίπεδο τμήματος ή διεύθυνσης, τόσο για την ανάδειξη των καλύτερων

ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ «ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ», ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΥΡΙΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΗΣ

              
Η γυναίκα αυτή είναι από την Συρία και μίλησε σε μια κεντρική πλατεία στο Βελιγράδι της Σερβίας. Στο βίντεο αυτό αποκαλύπτει την πραγματικότητα και το παρασκήνιο που δεν μας δείχνουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ για το πρόβλημα του τραγικού και αιματηρού πολέμου στην πατρίδα της.
«Είμαι εδώ μπροστά σας σαν ένας περίφανος πολίτης της Συρίας για να σας πω για την κατάστασή στη χώρα μου η οποία είναι επίσης σημαντική και για την Σερβία. Είμασταν μια αξιοπρεπή χώρα πριν αρχίσει ο πόλεμος. Το μεγαλύτερο πρόβλημά μας ήταν η Παλαιστίνη. Θέλαμε να λύσουμε τα μικρά μας προβλήματα σε σύγκριση με αυτά που έχουμε σήμερα. Είχαμε γραφειοκρατία, διαφθορά σε κάποιους τομείς, αλλά δεν γνωρίσαμε αδικία και τρομοκρατία.
Για να χτυπήσουμε την εγκληματικότητα έχουμε εργαστεί σκληρά τα τελευταία δέκα χρόνια πριν από

Πανελλήνιες 2016 Εξεταζόμενα μαθήματα ΕΠΑΛ


Για την εισαγωγή των υποψηφίων σε Σχολές, Τμήματα και Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων των Τ.Ε.Ι., των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης, των Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, της Σχολής Αστυφυλάκων και των Σχολών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού καθορίζονται δύο εξεταζόμενα μαθήματα Γενικής Παιδείας : «Μαθηματικά Ι» και « Νεοελληνική Γλώσσα» και δύο μαθήματα ειδικότητας για τις Πανελλήνιες 2016 ως εξής :
Ο απόφοιτος του Τομέα Πληροφορικής της Ομάδας Προσανατολισμού Τεχνολογικών Εφαρμογών με

Γιατί χρειάζονται τα Θρησκευτικά, του Τάκη Θεοδωρόπουλου

Αν πρόκειται να περάσεις Πανελλήνιες, τρέχεις όλη μέρα από το σχολείο στο φροντιστήριο και ξέρεις πως αν μπορείς να γλιτώσεις μία ώρα την εβδομάδα, θα το κάνεις. Θα ζητήσεις απαλλαγή από τα θρησκευτικά κι ας μην είσαι άθεος ή ετερόδοξος. Θα αδιαφορήσεις και για τη λογοτεχνία από τη στιγμή που ξέρεις ότι δεν πρόκειται να εξετασθείς επί του θέματος. Αν μάλιστα έχεις συμπληρώσει τα 17 σου, άρα θεωρείσαι ενήλικος από τον νόμο, και δεν χρειάζεσαι καν τη συγκατάθεση των γονέων σου για να απαλλαγείς, τότε δεν το σκέφτεσαι. Βάσει αυτής της λογικής ο τελειόφοιτος έχει τη διακριτική ευχέρεια να διδάσκεται ό,τι τραβάει η όρεξή του. Τότε ποίο το νόημα της γενικής

ΙΝΕΔΙΒΙΜ Σίτιση Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών στις Λέσχες Αξιωματικών ΥΠΕΘΑ


Το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) ενημερώνει τους ενδιαφερομένους για την έναρξη και πλήρη εφαρμογή του Προγράμματος «Σίτιση Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών στις Λέσχες Αξιωματικών ΥΠΕΘΑ»* κατά το σχολικό έτος 2015-2016.
Όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ιδρύματος κος Παναγιώτης Μανούρης,
«Η υλοποίηση του Προγράμματος για τέταρτη κατά σειρά σχολική χρονιά από το Ίδρυμα, ενισχύει πολλαπλά τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που επιτελούν το έργο τους μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους και επιβεβαιώνει τις δυνατότητες της συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και

Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΠΟΣΕΕΠΕΑ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)
Βερανζέρου 14, 5ος όρ. Τ.Κ.10432, Αθήνα,  tel: 6987227384,
 e-mail: poseepea@yahoo.gr - www.poseepea.blogspot.gr/

Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Στα πλαίσια της συμπόρευσης μας με το αναπηρικό κίνημα και τους φορείς της εκπαίδευσης, πραγματοποιήθηκαν σήμερα Τρίτη 29-9-2015, στο Υπουργείο Παιδείας, συναντήσεις της ΕΣΑμεΑ, της ΠΟΣΓΚΑμεΑ,  της ΠΟΣΕΕΠΕΑ και του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής  με τον Υπουργό, κ.  Ν. Φίλη.
Στη συνάντηση της Ομοσπονδίας και του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής συμμετείχαν από πλευράς ΠΟΣΕΕΠΕΑ ο πρόεδρος Στ. Καρπενησιώτης, η γ. γραμματέας Ε. Τραγάκη, η ταμίας Χ. Αλμπάνη και ο υπεύθυνος τύπου & δημοσίων σχέσεων Κ. Παπαευαγγέλου.

Δημόσιο 15.000 προσλήψεις μόνιμων και εποχικών σε τρεις μήνες

Ποιες θέσεις ανοίγουν
Οι διαγωνισμοί ήδη τρέχουν και έρχονται και νέοι. Μέσα στις επόμενες 90 ημέρες ανοίγουν σχεδόν 15.000 θέσεις στο Δημόσιο και οι προσλήψεις που θα γίνουν αφορούν σε μόνιμο και εποχικό προσωπικό.
Η μερίδα του λέοντος ανήκει σε ό,τι αφορά στις προσλήψεις στους δήμους. Ήδη τρέχουν οι διαγωνισμοί για πρόσληψη 6.500 βρεφονηπιοκόμων και νηπιαγωγών, μαγείρων, καθαριστριών κλπ σε παιδικούς σταθμούς. Παράλληλα τρέχουν οι διαγωνισμοί για την πρόσληψη 1.500 ατόμων στους δήμους της χώρας για πρόσληψη προσωπικού στην καθαριότητα και οι δήμοι θα πρέπει να

163 εκπαιδευτικοί στους πίνακες αναπληρωτών των πειραματικών σχολείων - Ενστάσεις έως και 30 Σεπτεμβρίου

163 εκπαιδευτικοί στους πίνακες αναπληρωτών των πειραματικών σχολείωνΑνακοινώθηκε η μοριοδότηση των εκπαιδευτικών που έχουν καταθέσει αίτηση για να εργαστούν στα Πειραματικά Σχολεία. Στους πίνακες περιλαμβάνονται συνολικά 163 εκπαιδευτικοί με τους περισσότερους εξ αυτών στην ειδικότητα των φιλολόγων για την οποία βέβαια υπάρχουν και οι περισσότερες θέσεις. 
Σημειώνουμε ότι αν κάποιος εκπαιδευτικός προσληφθεί σε πειραματικό σχολείο και δεν απενεργοποιήσει την αίτησή του, παραμένει η αίτησή του ενεργή και για τους πίνακες αναπληρωτών, όπως ενημερωθήκαμε από το Υπουργείο Παιδείας. Αν δεν απενεργοποιήσει την αίτησή του και κληθεί ως αναπληρωτής στη γενική

Έγκριση εκπαιδευτικής δράσης




Σχετ. έγγραφο: το με  αρ. πρ. 143533/Δ2/15-09-2015 εισερχόμενο του οικείου Υπουργείου.  
            Σας ενημερώνουμε ότι η Κίνηση Πολιτών «Διάζωμα», η οποία έχει ως σκοπό την ανάδειξη των αρχαίων χώρων θέασης και ακρόασης, την εξεύρεση πόρων για την αποκατάστασή τους και την ένταξή τους στην καθημερινότητά μας, προτείνει την δράση με θέμα  «Υιοθεσία  αρχαίων  θεάτρων.  Μαθητές  ξεναγούν  μαθητές  στα  αρχαία θέατρα»,
για το σχολικό έτος 2015-16.
       Η δράση απευθύνεται σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στόχος της είναι να ενθαρρύνει τους μαθητές να γνωρίσουν, να αγκαλιάσουν και να προστατεύσουν τα αρχαία θέατρα, αυτό το κορυφαίο επίτευγμα της

ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΟ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ



ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΟ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΙΝΑΙ:

ΦΙΛΟΛΟΓΟΙ          4
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΙ 1 ΚΑΙ 1 ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ

Ορισμός Προϊσταμένων στα Ολιγοθέσια Δημοτικά Σχολεία και στα Νηπιαγωγεία της Π.Ε. Σερρών

Άσκηση για βελτίωση στην ορθογραφία

Μια πολύ απλή άσκηση που έχει στόχο τη βελτίωση στην ορθογραφία. Μπορεί να γίνει σε όλα τα παιδιά του δημοτικού και του γυμνασίου με βάση πάντα το μαθησιακό επίπεδο του κάθε παιδιού.

Επιλέγουμε κάποιες ομάδες λέξεων και τις διδάσκουμε μαζί. Για να καταλάβετε τι εννοώ θα δώσω ένα παράδειγμα.


Χωρίζω ένα χαρτί σε δύο μέρη, φτιάχνω δηλαδή δύο στήλες.
Στην μια στήλη γράφω "χρο" και στην άλλη "χρω"
Το παιδί πρέπει να βρει λέξεις που αρχίζουν από αυτές τις συλλαβές και να τις γράψει στη

ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Η ναυμαχία στην οποία η Δύση οφείλει την ύπαρξή της -ΒΙΝΤΕΟ

slamina maxiΗ ελληνική ναυτική νίκη στα νερά της Σαλαμίνας το 480 π.Χ. και οι χερσαίες μάχες που ακολούθησαν ολοκλήρωσαν την ήττα των Περσών που είχε αρχίσει στον Μαραθώνα μια δεκαετία νωρίτερα . Σήμερα είναι η επέτειος.

Η νίκη εξασφάλισε την ανεξαρτησία των ελληνικών πόλεων-κρατών, η οποία πρόσφερε τόσο το περιβάλλον όσο και τη στρατιωτική ισχύ στον Μέγα Αλέξανδρο για να δημιουργήσει την τεράστια αυτοκρατορία του έναν αιώνα αργότερα. Αυτή η αυτοκρατορία επέβαλε την κυριαρχία της ελληνικής φιλοσοφίας στον Δυτικό πολιτισμό κατά τους επόμενους αιώνες.

Παρά την ήττα τους από τους Έλληνες στον Μαραθώνα το 490 π.Χ., οι Πέρσες διατηρούσαν πάντα

Επιμορφωτικό Σεμινάριο για τις σχέσεις και τη δυναμική της σχολικής τάξης

sxoliki aithousaΣας ενημερώνουμε ότι ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων, στο πλαίσιο της ψυχοκοινωνικής κάλυψης των αναγκών των σχολικών μονάδων του Νομού, θα πραγματοποιήσει Επιμορφωτικό Βιωματικό Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς, συνολικής διάρκειας έξι ωρών. Το Σεμινάριο έχει θέμα «Ενισχύοντας τις σχέσεις και τη δυναμική της σχολικής τάξης με κοινωνιομετρικές πρακτικές».
Στόχος του Σεμιναρίου είναι η θεμελίωση και η ενίσχυση του θετικού κλίματος της σχολικής τάξης με την αξιοποίηση της κοινωνιομετρίας και των κοινωνιογραμμάτων, που είναι αποτελεσματικές στρατηγικές διαχείρισης των αλληλεπιδράσεων

Σεμινάρια από το Κέντρο Βυζαντινών Ερευνών ΑΠΘ

Σεμινάρια Επιμόρφωσης Πτυχιούχων ΑΕΙ θα οργανώσει στους χώρους του το Κέντρο Βυζαντινών Ερευνών του ΑΠΘ, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016. Συγκεκριμένα θα διεξαχθούν τα παρακάτω σεμινάρια:
—Σεμινάριο Τμήματος Βυζαντινής Θεολογίας με τίτλο: «Η Θεσσαλονίκη και το Άγιο Όρος ως κέντρα της βυζαντινής θεολογίας».
—Σεμινάριο Τμήματος Βυζαντινής Αρχαιολογίας και Τέχνης με τίτλο: «Υλικός Πολιτισμός του Βυζαντίου. Τόποι και αντικείμενα».
—Σεμινάριο Τμήματος Βυζαντινής Ιστορίας με τίτλο: «Περιοδολόγηση και ιστορικές τομές στη βυζαντινή ιστορία και πολιτισμό».
—Σεμινάριο Τμήματος Μεσαιωνικής Ελληνικής Φιλολογίας με τίτλο: «Βυζάντιο: Γλώσσα, γραμματεία και πολιτισμός».
—Σεμινάριο Τμήματος Βυζαντινού Δικαίου με τίτλο: «Θεσμοί του δημοσίου και του ιδιωτικού

ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΑΙΔΑΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ Δ.Ε. ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ Δ.Ε. ΑΤΤΙΚΗΣ

ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΠΛΕΟΝΑΖΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΕ ΑΛΛΟ ΠΥΣΔΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Συμπλήρωση υποχρεωτικού ωραρίου για διοικητικό έργο στη Δ.Δ.Ε. Ζακύνθου

Συμπλήρωση υποχρεωτικού ωραρίου για διοικητικό έργο στη Δ.Δ.Ε. Λευκάδας

Ρόμπες στην Αμέρικα - Τι κάνεις Αλέξη; Κουκιά σπέρνω…


Το είδαμε κι αυτό! 
Ο οργισμένος επαναστάτης (πρώην κνίτης ντε) που κάποτε έκανε καταλήψεις, ανέβαινε στα οδοφράγματα, ταξίδευε στην Γένοβα για να διαδηλώσει, και γενικά ζούσε για την εξέγερση… ζούσε για την ανατροπή του σάπιου καπιταλισμού…

...αίφνης μεταμορφώθηκε σε άκακο χαριτωμένο γατάκι μόλις βρέθηκε μπροστά στον άλλοτε εκπρόσωπο του κακού αμερικανικού ιμπεριαλισμού, τον οποίο κάποτε κατακεραύνωναν οι σύντροφοί του ως τον νέο Χίτλερ!

Τον οποίο «Χίτλερ», πριν από χρόνια, οι ομοϊδεάτες του (μπορεί και ο ίδιος) είχαν δικάσει και καταδικάσει σε ανοιχτό λαϊκό δικαστήριο στην πλατεία Συντάγματος, με γενικό λαϊκό εισαγγελέα (ανταρτοδίκη) τον αΧτιβιστή ηθοποιό Καζάκο ( ο Χαϊκάλης τότε ήταν ακόμη Πασόκ), με τις καντίνες να γνωρίζουν

ΝΔ: Αυτή είναι η φοροκαταιγίδα (λίστα)

Τους φόρους που αυξήθηκαν καταγράφει αναλυτικά η ΝΔ, απαντώντας στο υπουργείο Οικονομικών.

«Το Υπουργείο Οικονομικών με χθεσινοβραδινή του ανακοίνωση επιτίθεται στους δημοσιογράφους και στη Νέα Δημοκρατία, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία φοροκαταιγίδα και πως “οι φόροι είναι ίδιοι με τους περυσινούς”», αναφέρει η ΝΔ και προσθέτει καταγράφοντας τη λίστα: «Καλούμε τη συγκυβέρνηση να αφήσει την καθεστωτική αντίληψη και να απαντήσει:

Δεν αυξήθηκε η προκαταβολή φόρου από το 55% στο 75% φέτος και στο 100% του χρόνου;

Δεν αυξήθηκε κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες ο ΦΠΑ στην εστίαση και σε σωρεία άλλων

ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΑ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΑΙΤΕ ! Δεν αποκλείεται η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και πέρα από τα 67!

Aνοιχτό παράθυρο για περαιτέρω αύξηση των γενικών ορίων ηλικίας, που είναι σήμερα τα 67 έτη, αφήνει η πρώτη εγκύκλιος που εξέδωσε το Υπουργείο Εργασίας για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό.

Η εγκύκλιος αναφέρεται στα νέα όρια ηλικίας των ασφαλισμένων που συνταξιοδοτούνται με πρόωρη και πλήρη σύνταξη, στα κατώτατα όρια συντάξεων που θα απονέμονται χωρίς το προνοιακό μέρος έως τα 67. Την ίδια ώρα, αποσαφηνίζεται ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων, ενώ γίνεται μνεία στο νόμο 3863/2010 σχετικά με το προσδόκιμο ζωής.

Ο νόμος άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω αύξησης του γενικού ορίου ηλικίας

Το κουαρτέτο των θεσμών επιστέφει για την κρίσιμη πρώτη αξιολόγηση του Μνημονίου

Το κουαρτέτο των θεσμών επιστέφει για την κρίσιμη πρώτη αξιολόγηση του ΜνημονίουΣτο “τραπέζι” η εκταμίευση 2+1 δισ. ευρώ
Στην τελική ευθεία εισέρχεται η διαδικασία της 1ης αξιολόγησης της οικονομίας στο πλαίσιο του Μνημονίου, καθώς από το τέλος αυτής της εβδομάδας αναμένεται και η άφιξη των πρώτων τεχνικών κλιμακίων από τους θεσμούς.
Η πορεία και η ολοκλήρωση της συγκεκριμένης αξιολόγησης, συνδέεται ευθέως τόσο με την εκταμίευση της υποδόσης των 2+1 δισ. ευρώ, όσο και με τη συμφωνία για τη διευθέτηση του χρέους. Σύμφωνα με τον έως τώρα προγραμματισμό από την πλευρά των θεσμών, έως το τέλος αυτής της εβδομάδας ή το αργότερο στις

Έρχεται ο ΕΝΦΙΑ έως 20 Οκτωβρίου

Έρχεται ο ΕΝΦΙΑ έως 20 ΟκτωβρίουΤη «λυπητερή» αναμένεται να λάβουν περίπου 6,1 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων
Στις 20 Οκτωβρίου αναμένεται να φτάσουν στα χέρια των ιδιοκτητών ακινήτων τα φετινά «ραβασάκια» του ΕΝΦΙΑ τα οποία θα πρέπει να πληρωθούν μέσα σε 10 ημέρες από την παραλαβή τους, έως το τέλος, δηλαδή, Οκτωβρίου, όπως αναφέρουν Τα Νέα.
Ο στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι από τον φόρο ακινήτων να εισπράξει και φέτος 2,65 δισ. ευρώ με τις εκτιμήσεις για το συνολικό ύψος των φόρων

Προς μείωση 8% οι συντάξεις του ΟΓΑ

Προς μείωση 8% οι συντάξεις του ΟΓΑΣτόχος είναι να μην επιβληθεί ο τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών
Πρόταση η μείωση στις συντάξεις του ΟΓΑ να «τρέξει» με 8% αντί για 4% προκειμένου να μην υπάρξει αύξηση στις εισφορές των αγροτών φαίνεται ότι επεξεργάζεται το αρμόδιο υπουργείο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου η πρόταση που έχει κατατεθεί στην επιτροπή σοφών του υπουργείου Εργασίας αναφέρει ότι η μείωση της βασικής σύνταξης από το 2016 να «τρέξει» με 8% αντί για το 4% που

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Εξετάσεις παραπεμπομένων μαθητών της Β τάξης ΕΠΑΣ


Οι εξετάσεις των παραπεμπομένων μαθητών της Β” τάξης των Επαγγελματικών Σχολών θα διενεργηθούν σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 21 του Π.Δ. 51/2008 (ΦΕΚ 82 τ.Α).
Ο τύπος των τίτλων σπουδών των μαθητών των ΕΠΑ.Σ., μετά την παύση λειτουργίας τους, καθορίζεται σύμφωνα με τις υπ” αριθμ. 111316/Γ2/8-10-2007 (303/Β’/2008), 55678/Γ2/18-5-2009 (991 Β”) υπουργικές αποφάσεις και το περιεχόμενο τους καθορίζεται από τα

Οριστικοί Πίνακες Αξιολόγησης Εκπαιδευτικού Προσωπικού για τις ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ

Aναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες Αξιολόγησης Ωρομίσθιου Εκπαιδευτικού Προσωπικού στις ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ., για το σχολικό έτος 2015-2016, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 53338/02.07.2015 Προκήρυξη, η οποία εκδόθηκε σύμφωνα με την 6622/383/2010 (ΦΕΚ 707/Β΄/25-5-2010) Απόφαση του Υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας όπως

« Οδηγίες σχετικά με τη ν κάλυψη κενών θέσεων διευθυντών – υποδιευθυντών όλων των τύπων Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας - Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης , εργαστηριακών κέντρων και υπευθύνων τομέων Ε.Κ.

1.600 προσλήψεις αναπληρωτών ειδικοτήτων αναμένονται αύριο

Αύριο, κατά πάσα πιθανότητα, θα γίνουν οι προσλήψεις ειδικοτήτων για τα ΕΑΕΠ.
Ο αριθμός τους σύμφωνα με την ενημέρωση του Δημήτρη Μπράτη για τις ειδικότητες είναι 1570 και θα αφορούν τις ειδικότητες ΠΕ06, ΠΕ08, ΠΕ11, ΠΕ16, ΠΕ19/20, ΠΕ32 και ΠΕ18.41.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προσλήψεις θα αφορούν 280 εκπαιδευτικούς Αγγλικής Γλώσσας, 410

“Ακολούθησέ με”: Ξεκινήστε το ταξίδι σας στο eTwinning εύκολα με τις Εβδομάδες eTwinning με δράσεις από την Ευρώπη και την Ελλάδα!

Οι εβδομάδες eTwinning ξεκίνησαν για ακόμη μια φορά με πολλές και ενδιαφέρουσες δράσεις σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο!
Σε ευρωπαϊκό επίπεδο:
Για τις επόμενες δύο εβδομάδες θα έχετε την ευκαιρία να λάβετε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε με ευκολία το ταξίδι σας στο eTwinning! Στη διάρκεια των Εβδομάδων eTwinning θα έχετε την ευκαιρία:
·         Να βρείτε μαρτυρίες από πρεσβευτές που θα σας δώσουν πολύτιμες συμβουλές.
·         Να περιηγηθείτε σε δείγματα έργων, έτσι ώστε να αποκτήσετε μία ιδέα για το τι μπορεί να είναι ένα έργο eTwinning: να θυμόσαστε, η απλότητα είναι το κλειδί!
Οι Εβδομάδες eTwinning σας δίνουν ακόμα την ευκαιρία να διερευνήσετε και να δοκιμάσετε

17o ΠΑΝ. ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 10 - 2015.



Σας γνωστοποιούμε ότι η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών διοργανώνει το 17ο Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Συνέδριο με θέμα «Φάρμακα, καλλυντικά, συμπληρώματα διατροφής: Μοχλός ανάπτυξης της οικονομίας της χώρας μας».
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από 8 έως 11 Οκτωβρίου 2015 στην Αθήνα, στο Πολεμικό Μουσείο.
Το συνέδριο μπορούν να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικοί Δ/θμιας Εκπ/σης κλάδου ΠΕ14.03, χωρίς δαπάνη για το δημόσιο και εκτός ωρών λειτουργίας των σχολικών μονάδων.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.pharmacongress.gr και να απευθύνονται στο τηλ. 210-9227182.

Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ
Δ/ΝΣΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ
Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ



ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ ΜΠΑΡΛΑ