Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Επιλογή Διευθυντών εκκλησιαστικών Γυμνασίων και Λυκείων

Το υπουργείο Παιδείας για την πλήρωση ,με επιλογή, δέκα θέσεων διευθυντών για:
α) τα υπό ενιαία διεύθυνση λειτουργούντα επτά (7) Εκκλησιαστικά Γυμνάσια και Γενικά Εκκλησιαστικά Λύκεια, και,
β) τα τρία (3) Γενικά Εκκλησιαστικά Λύκεια, της Δευτεροβάθμιας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης, καλεί με επροκήρυξη που εξέδωσε:
Τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης, βαθμού-

Ανακοίνωση αριθμού εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016

ypdvmth main foto 2015Δελτίο Τύπου

Ανακοίνωση αριθμού εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016
 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ ΑΝΑ ΙΔΡΥΜΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Από το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ο αριθμός εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016.
Ο γενικός αριθμός εισακτέων ανέρχεται σε 68.345 θέσεις και αναλυτικά:
- 44.200 θέσεις στα Πανεπιστήμια και στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες
- 24.145 θέσεις στα ΤΕΙ, Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. και Α.Σ.Τ.Ε.
Συγκριτικός Πίνακας Εισακτέων ακαδ. έτους 2014-5 και 2015-6

Άλλα λέει ο Υπουργός Παιδείας, άλλα ο Υφυπουργός


Σφοδρή κόντρα έχει ξεσπάσει στο υπουργείο Παιδείας μεταξύ του υπουργού Αριστείδη Μπαλτά και του αναπληρωτή υπουργού Τάσου Κουράκη αναφορικά με το νέο εξεταστικό σύστημα για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Σύμφωνα με το Βήμα, ο κ. Μπαλτάς επιθυμεί την καθιέρωση ενός αυστηρού συστήματος με απαιτητική ύλη, ενώ ο Τ.Κουράκης φέρεται να ζητεί ένα εξεταστικό σύστημα με λιγότερη ύλη.
Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας οι διαφωνίες έμοιαζαν σχεδόν αγεφύρωτες, ενώ μάρτυρες της αντιπαράθεσης του υπουργού με τον αναπληρωτή υπουργό ανέφεραν

[etwinning_letter] Ενσωμάτωση Συνεργατικών Δραστηριοτήτων στα eTwinning έργα


Η ελληνική Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης της δράσης eTwinning σας προσκαλεί στο webinar του eTwinning με θέμα "Ενσωμάτωση Συνεργατικών Δραστηριοτήτων στα eTwinning έργα" που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 2 Απριλίου 2015 στις 19:00 και θα έχει διάρκεια 2 (δύο) ωρών . Για τη συγκεκριμένη τηλεκπαίδευση θα γίνει χρήση του  εργαλείου webconferencing 'webex'.
Στόχος μας είναι:
·         να σας παρακινήσουμε να σχεδιάσετε και να ενσωματώσετε όσο το δυνατόν περισσότερες

Υποτροφίες για Διδακτορικό και Μεταδιδακτορική έρευνα μέσω του προγράμματος ΙΚΥ-ΕΟΧ


IKY - Ίδρυμα Κρατικών ΥποτροφιώνΤο Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Θαλάσσιων και Εσωτερικών Υδάτων» που χρηματοδοτείται κατά 85% από πόρους του Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΧΜ ΕΟΧ 2009 - 2014) και κατά 15% από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, προκήρυξε Πρόγραμμα Υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015.  Σκοπός του Προγράμματος Υποτροφιών είναι η εκπόνηση μεταδιδακτορικής έρευνας ή τμήματος διδακτορικής διατριβής, σε γνωστικά πεδία που εμπίπτουν στον τομέα της διαχείρισης των θαλάσσιων και εσωτερικών υδατικών πόρων, σε Ιδρύματα ή και

Οι αναπληρωτές βιολόγοι για δημοσιεύματα και το νέο σύστημα εισαγωγής

Τους προβληματισμούς τους εκφράζουν αναπληρωτές βιολόγοι ως προς τα δημοσιεύματα για το σύστημα εισαγωγής στα οποία υπονοείται ότι δεν θα υπάρχει πλέον πεδίο επιστημών Υγείας. Οι αναπληρωτές βιολόγοι στηρίζουν την προσπάθεια του Υπουργείου να δώσει περισσότερες επιλογές στους υποψηφίους των Πανελληνίων και δεν επιθυμούν την καταπόνηση των μαθητών με μαθήματα που δεν προαπαιτούνται από τις σχολές τους για την πρόσβαση και την φοίτηση σε αυτές. Πιστεύουν όμως ότι η παρουσία της Βιολογίας θα πρέπει να είναι απαραίτητη ανάμεσα στις άλλες φυσικές επιστήμες στο νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, τόσο ως βασικό μάθημα (για τους υποψήφιους ενός νέου πεδίου

Παίρνει πίσω τα όσα δήλωσε για τις ΣΕΚ ο υπουργός Παιδείας;

Παίρνει πίσω τα όσα δήλωσε για τις ΣΕΚ ο υπουργός Παιδείας;Μάλλον παίρνει πίσω τα όσα διατύπωσε γραπτώς ο υπουργός Παιδείας για τις Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης σε απάντησή του στη Βουλή στην οποία ανέφερε ότι τα στελέχη θα τοποθετηθούν με τη λήξη του τρέχοντος σχολικού έτους ώστε να οργανώσουν τις ΣΕΚ για την έναρξή τους το νέο σχολικό έτος. 
Ωστόσο σε νέα ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή από τον κ. Κυριαζίδη της ΝΔ για την  έγκαιρη τοποθέτηση των στελεχών διοίκησης και της επέκτασης της λειτουργίας των ΣΕΚ ο υπουργός Παιδείας δεν απάντησε ως προς το πρώτο σκέλος των στελεχών και απλά ενημέρωσε ότι πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας είναι

Κανονικά καταβάλλεται η μισθοδοσία των αναπληρωτών




Ομαλοποιήθηκε η καταβολή των αποδοχών των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που τον προηγούμενο μήνα καθυστέρησαν να πληρωθούν λόγω τεχνικών προβλημάτων
Το θέμα της καθυστέρησης έφθασε και στη Βουλή από την κα Καραμανλή της ΝΔ. Ο υπουργός Παιδείας παραδέχθηκε ότι η καθυστέρηση οφειλόταν σε αντικειμενικές δυσκολίες

Υπ.Παιδείας: Ουδέποτε τέθηκε το ζήτημα κατάργησης των ΤΕΙ

Υπ.Παιδείας: Ουδέποτε τέθηκε το ζήτημα κατάργησης των ΤΕΙΟυδέποτε τέθηκε το ζήτημα κατάργησης των ΤΕΙ στη σύνοδο των Προέδρων των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, που πραγματοποιήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου και στην οποία διατυπώθηκαν σκέψεις για την αναδιάρθρωση της Ανώτατης Εκπαίδευσης αναφέρει σε έγγραφό του στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας.
Παράλληλα επισημαίνει ότι σύμφωνα με τις προεκλογικές

ΣΚΟΤΑΔΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ


290 ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ


ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ BILD Ο Ν ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ


ΔΩΣΤΕ ΛΕΦΤΑ: ΨΑΧΝΟΥΝ ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ


ΠΟΡΤΑ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ


41 ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΣΕ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ


Ο κ. ΚΟΥΡΑΚΗΣ ΕΙΧΕ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΗΔΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΜΕ


Ο αν. υπουργός για τις Πανελλαδικές, την ειδική αγωγή, τα μαθήματα,…

Ο κ. Κουράκης τόνισε τα εξής:
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ: Για το νέο σύστημα που θα ισχύσει του χρόνου θα κρατήσουμε τα 4 μαθήματα και θα προσθέσουμε ένα ακόμη για τους υποψηφίους που επιθυμούν να διευρύνουν τις σχολές επιλογής στο Μηχανογραφικό.
ΜΑΘΗΜΑΤΑ: Στόχος μας είναι να πάμε σε ένα μοντέλο με λιγότερα μαθήματα και περισσότερη διαθεματικότητα.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ: Πρέπει να στηριχθούν οι εκπαιδευτικοί. Τα τελευταία χρόνια έγιναν

ΟΑΕΔ: Tην Παρασκευή 3/4 το Δώρο του Πάσχα και τα επιδόματα ανεργίας


Προπληρωμή δώρου Πάσχα και επιδομάτων από τον ΟΑΕΔ
Από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού  (ΟΑΕΔ) ανακοινώνεται ότι:  
1.    Την Παρασκευή 03.04.2015 θα αρχίσει να καταβάλλεται το Δώρο Πάσχα για το έτος 2015 στους  επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.
2.    Την Παρασκευή 03.04.2015 θα προπληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων και τα βοηθήματα

Πράσινο φως για απασχόληση 32.433 ανέργων στους δήμους

Στην τελική ευθεία ύστερα πόα αλλεπάλληλες καθυστερήσεις μπαίνει το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εντός των επόμενων ημερών θα είναι έτοιμη η πρώτη προκήρυξη του ΟΑΕΔ για τις 32.433 θέσεις που θα καλυφθούν στους δήμους για χρονικό διάστημα πέντε μηνών.
Μετά και τη νομοθετική ράθυμής που ψηφίστηκε πρόσφατα και αφορά τις προσοχές των ωφελούμενων από το πρόγραμμα, ανοίγει

Ποια όρια ηλικίας αυξάνονται 2 έως 5 έτη

Κλειδί στις νέες ρυθμίσεις είναι ο χρόνος εφαρμογής τους
Αυξήσεις στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης κατά 2 ως 5 έτη φέρνουν οι αλλαγές που ετοιμάζονται στο ασφαλιστικό και θα αρχίσουν να εφαρμόζονται σταδιακά, αρχής γενομένης από τις πρόωρες συντάξεις. Από τις επικείμενες ρυθμίσεις δεν θα θιγούν όσοι έχουν θεμελιώσει δικαίωμα εξόδου, ενώ είναι αμφίβολο αν θα διατηρηθούν όλα τα κατοχυρωμένα δικαιώματα.
Οσοι δηλαδή έχουν συμπληρώσει τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης ως το 2012 αλλά πιάνουν την ηλικία εξόδου σε 2 ως 5 χρόνια δεν είναι βέβαιο ότι θα διασωθούν και το πιθανότερο αν όχι βέβαιο είναι ότι θα επωμιστούν 2 ως και 5 έτη αύξηση του ορίου ηλικίας.
Η κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας τοποθετούν τις αλλαγές μετά τον Σεπτέμβριο, ενώ οι

Νέο σύστημα πανελλαδικών εξετάσεων…

Νέες αλλαγές στις πανελλαδικές εξετάσεις που θα ισχύσουν από τη νέα χρονιά φέρνει το υπουργείο Παιδείας.
Σύμφωνα με… την εφημερίδα Έθνος μέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνουν και οι επίσημες ανακοινώσεις που θα αφορούν σε τρεις βασικές αλλαγές.
Η πρώτη αλλαγή αφορά στην δυνατότητα των μαθητών και μόνο με δική τους επιθυμία και πρωτοβουλία να εξεταστούν σε ένα επιπλέον μάθημα έτσι ώστε να μπορέσουν να εισαχθούν σε σχολές που δεν υπάρχουν στο επιστημονικό πεδίο που έχουν επιλέξει αλλά σε άλλο.
Οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν σχολές από δύο επιστημονικά πεδία,που θα

Α-Γ ΕΛΜΕ B΄ΑΘΗΝΑΣ: Υπάρχει επείγουσα ανάγκη για ΑΙΜΑ (Ο-ή Α-)



Ευχές της ΠΕΘ για το Πάσχα.

Η νέα Διοικούσα των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων

Η νέα Επιτροπή των Προτύπων Πειραματικών Σχολείων ορίστηκε με απόφαση του Αν. υπουργού Παιδείας Τάσου Κουράκη:
1. Τσελφές Βασίλειος του Νικολάου, Καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ως Πρόεδρος.
2. Ψύλλος Δημήτριος του Κωνσταντίνου, Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ως μέλος.
3. Βλάχος Αθανάσιος του Γεωργίου , μέλος του

Τροποποίηση των υπ' αριθμ. 3701/55/11 και 3032/52/14 αποφάσεων του Δ.Σ. του ΟΑΕΔ σχετικά με το Σύστημα Επικοινωνίας και Εγγραφής Ανέργων στον ΟΑΕΔ

ΔΕΙΤΕ    ΕΔΩ

ΓΙ ΑΥΤΟ Η ΚΥΠΡΟΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠ'ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΞΑΝΑΜΠΑΙΝΟΜΕ! Συνελήφθη η πρύτανης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου

Για υπόθεση κατάχρησης εξουσίας και πλαστογραφίας πρακτικών

Η Κυπριακή αστυνομία πέρασε πριν από λίγο χειροπέδες στην πρύτανη του ΤΕΠΑΚ (Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου) Ελπίδα Κεραυνού, για υπόθεση κατάχρησης εξουσίας και πλαστογραφίας πρακτικών.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, η κυρία Κεραυνού φέρεται να πλαστογράφησε πρακτικά αξιολόγησης μελών

Ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ για την κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ



  "H σημερινή κατάληψη της πρυτανείας από... ομάδες αντιεξουσιαστών αποτελεί άλλο ένα τραύμα στο βαριά λαβωμένο σώμα της ανώτατης εκπαίδευσης. Η κυβέρνηση όμως επέλεξε για μία ακόμη φορά τον δρόμο της ανοχής στα έκτροπα των κουκουλοφόρων, που μοιραία πια οδηγεί στη συνενοχή της. Η πρωτοφανής ανοχή της κυβέρνησης στα περιστατικά βίας εντός των πανεπιστημίων θίγει ευθέως τη λειτουργία των Ιδρυμάτων, καθώς αποδεικνύεται έμπρακτα και με το χειρότερο τρόπο ότι δε σέβεται

«Καμπανάκι» για την ομαλή διεξαγωγή των πανελλαδικών κρούουν βουλευτές της ΝΔ

Πρωτόγνωρη καθυστέρηση στην προετοιμασία διεξαγωγής των εξετάσεων

Καμπανάκι για την ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων κρούει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με ερώτησή του στη βουλή προς τον υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αριστείδη Μπαλτά. Στην ερώτηση, που συνυπογράφουν εννέα ακόμη βουλευτές της ΝΔ, ζητείται πληροφόρηση για τους λόγους της μεγάλης καθυστέρησης που παρατηρείται στη προετοιμασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων, που ξεκινούν στις 18 Μαΐου 2015. Μάλιστα, ερωτάται ο υπουργός αν η καθυστέρηση

Mε νέα προγράμματα σπουδών αρχίζει η περίοδος υποβολής αιτήσεων στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου



Mε νέα προγράμματα σπουδών αρχίζει η περίοδος υποβολής αιτήσεων στο ΑΠΚΥ
Με τέσσερα νέα προγράμματα σπουδών, τα οποία διευρύνουν το φάσμα των επιστημονικών πεδίων που καλύπτει το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ), αρχίζει η περίοδος υποβολής αιτήσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016. Το Πανεπιστήμιο θα δέχεται τις αιτήσεις των υποψηφίων φοιτητών, από την Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 23 Απριλίου 2015, μόνο ηλεκτρονικά, μέσω του ιστοχώρου του: http://portal.ouc.ac.cy/%5Capplicants.aspx

Για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου προσφέρει συνολικά τρία (3)

Μεταπτυχιακό για εκπαιδευτικούς χωρίς εξετάσεις

Προσφέρεται από το Πανεπιστημίου Αιγαίου

Μεταπτυχιακό με εισαγωγή χωρίς εξετάσεις, αλλά με μοριοδοτούμενα κριτήρια και συνέντευξη πραγματοποιεί το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Πρόκειται για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλο «Επιστήμες της Αγωγής – Εκπαίδευση με Χρήση Νέων Τεχνολογιών» (και το οποίο απονέμει: Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (ΜΔΕ) στις «Επιστήμες της Αγωγής – Εκπαίδευση με Χρήση Νέων Τεχνολογιών»

Η χρονική διάρκεια

Η χρονική διάρκεια για την απονομή του ΜΔΕ είναι 3 εξάμηνα με το τελευταίο εξάμηνο να διατίθεται

ΟΙ «ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ» ΜΙΛΟΥΣΑΝ… ΤΟΥΡΚΙΚΑ!!!


FotoΒλέπετε τι κάνει η νεοοθωμανική υστερία που έχει καταλάβει την γειτονική χώρα με τον Ερντογάν τον «Μεγαλοπρεπή» ; Μετά την ανακάλυψη της Αμερικής από μουσουλμάνους και μάλιστα Τούρκους, τώρα… έφτασαν και στο διάστημα! Άφεριν!
Μάλιστα, αν δεν το πιστεύετε την αποκάλυψη αυτή ότι οι εξωγήινοι μιλούν… τουρκική διάλεκτο και συνεπώς είναι… τουρκικής καταγωγής, την κάνει η τουρκική εφημερίδα Habertürk, επικαλούμενη… απόρρητη αναφορά της ισπανικής μυστικής υπηρεσίας, CNI!
Σύμφωνα με την «συνταρακτική» αποκάλυψη της τουρκικής εφημερίδας, σε μια άκρως μυστική αναφορά της ισπανικής μυστικής υπηρεσίας που κοινοποιήθηκε το 2010 από ηχογράφηση δορυφόρου αγνώστων οντοτήτων

Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για το 1ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο του ΙΑΚΕ


Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες  για το 1ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: «Το Σύγχρονο Σχολείο μέσα από το πρίσμα των Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών: από τη θεωρία στην καθημερινή πρακτική».
Το συνέδριο διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και την υποστήριξη των Δήμων: Ηρακλείου και Μινώα Πεδάδος.
Θα πραγματοποιηθεί στις αίθουσες του ξενοδοχείου Aquila Atlantis Hotel στο κέντρο του

Αποτελεσματική περιφρούρηση του δημόσιου Πανεπιστημίου ζητά ο Φορτσάκης!


Μέτρα για την «εκδίωξη των παρανόμων» και την αποτελεσματική περιφρούρηση του δημοσίου Πανεπιστημίου, ζητά ο υπεύθυνος Τομέα Παιδείας της ΝΔ
Αναλυτικά  η δήλωση του Θόδωρου Φορτσάκη: 
«Από σήμερα το πρωί, το κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών τελεί υπό κατάληψη από τη γνωστή ομάδα κουκουλοφόρων. 

Τα χειρότερα έρχονται για τον ΣΥΡΙΖΑ: Εκ των έσω η μεγαλύτερη απειλή για την Ελλάδα

ellada-krisi-oikonomia-simaia (1)Σύμφωνα με την ανάλυση τα περιθώρια για τη χώρα στενεύουν επικίνδυνα και αυτό συμβαίνει σε μία ενώ το κυβερνών κόμμα δεν έχει καταφέρει να υιοθετήσει μία κοινή γραμμή. Κοινώς… δεν έχουν αποδεχθεί όλες οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ την «κολοτούμπα» είτε αυτή που έχει γίνει είτε τη μεγαλύτερη που έρχεται, με αποτέλεσμα αυτό να δημιουργεί σοβαρά προβλήματα τόσο σε πολιτικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο.
«Ο χρόνος και τα χρήματα της Ελλάδας τελειώνουν και για να αντιμετωπίσει αυτήν την απελπιστική κατάσταση η κυβέρνηση επεξεργάζεται μια νέα λίστα προτάσεων με οικονομικές μεταρρυθμίσεις για να την παρουσιάσει στο Eurogroup» αναφέρεται σε ανάλυση του αμερικανικού κέντρου στρατηγικών μελετών Stratfor.
Όπως σημειώνεται, «μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου, η Ελλάδα και οι πιστωτές της θα διαπραγματευτούν μια σειρά συμβιβασμών, ενώ στο μεταξύ το Eurogroup θα παρέχει μόνο όσα

Δραχμή or not δραχμή;


Την εποχή του Μπίσμαρκ τρεις καθηγητές ήταν αρκετοί για να χαθεί η πατρίδα. Την εποχή του ΣΥΡΙΖΑ οι καθηγητές αυγάτισαν σε ων ουκ έστι αριθμός. (Χώρια ο Γιάνης!). 

Έχουν δε προστεθεί σε αυτούς στρατιές ειδικών πολιτικών οικονομικών και στρατηγικών συμβούλων οι οποίοι έχουν άποψη επί παντός επιστητού, από την Παιδεία μέχρι τις παρελάσεις.
Φυσικά όλες αυτές οι απόψεις είναι in vitro και άνευ κόστους, διότι δεν έχουν ποτέ δοκιμαστεί στην πράξη αλλά συνήθως αποτελούν συμπεράσματα ατέρμονων διαλόγων σε καφενεία, ή αποκυήματα  συνδικαλιστικών μαζώξεων.
(σ.σ.: Ο όρος «μάζωξη» αποτελεί την «δημοκρατική» εκδοχή του όρου σύσκεψις και τον εισήγαγε η

Θαύμα, θαύμα. Ακούω καλά;


Δεν ξέρω αν άκουσα καλά γιατί μια βαρυκοήα από αυτά που ακούω εδώ και καιρό την έχω αποκτήσει.

Αληθεύει οτι ο Δραγασάκης δίνει όλο το "'Μεγάλο Λιμάνι "'στους Κινέζους 

και ο Καμμένος τα πετρέλαια στους Αμερικάνους??

Καλά αυτοί δεν κατηγορούσαν προεκλογικά

Η Ελλάδα ζει από «τα έτοιμα» του Σαμαρά εδώ και 3 μήνες και ο τραγικός Τσίπρας λέει ότι βρήκε άδεια ταμεία!


«Σκληρό ροκ» από τον Αλέξη Τσίπρα: Βρήκαμε άδεια ταμείαΞεκίνησε λίγο πριν τις 9 στη Βουλή η συζήτηση κορυφής ενόψει και των κρίσιμων διαπραγματεύσεων με τους εταίρους.

Στην εναρκτήρια τοποθέτησή του, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έθεσε το βασικό δίλημμα απευθυνόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης, ρωτώντας ευθέως αν θα στηρίξουν την εθνική στρατηγική διαπραγμάτευσης με τους δανειστές σε αυτή την κρίσιμη στιγμή.

«Καλώ την αντιπολίτευση να πει ξεκάθαρες κουβέντες, να συστρατευθεί στην εθνική προσπάθεια», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι άφησε άδεια ταμεία, αλλά και πως λεηλάτησε

Θεοδωράκης, με ...νόημα: Το λόμπι της δραχμής έχει πολλούς θιασώτες στο ΣΥΡΙΖΑ


Στ. Θεοδωράκης: Το λόμπι της δραχμής έχει θιασώτες στον ΣΥΡΙΖΑ«Το πραγματικό δίλημμα είναι: σύγκρουση με τα συμφέροντα που θα κερδίσουν από την κρίση, σύγκρουση με το λόμπι της δραχμής ή ευρωπαϊκή πορεία», ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης στην αποψινή συζήτηση στη Βουλή.

Το λόμπι της δραχμής έχει θιασώτες ανάμεσα σε κάποιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κατήγγειλε ο κ. Θεοδωράκης και ζήτησε γενναίες αλλαγές αντί για μια καταστροφική έξοδο από το ευρώ και μια εθνική τραγωδία.

«Θα είμαστε μαζί σας για να δώσουμε από κοινού μάχες σε ορισμένα θέματα, όπως η μεγάλη υπόθεση του χρέους που χρειάζεται αναδιάρθρωση», ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού, ξεκαθάρισε όμως ότι το κόμμα του θα συγκρουστεί με τις ιδεοληψίες ενός τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Θεοδωράκης σχολιάζοντας την προτροπή του πρωθυπουργού να απαντήσουν τα κόμματα αν συμφωνούν με τα μέτρα για την ανθρωπιστική κρίση ή την ρύθμιση για τις 100 δόσεις, είπε ότι το

Αντώνης Σαμαράς: Φαντασιώνεστε, κε Τσίπρα, κανένας δεν δίνει λεφτά χωρίς όρους... - VIDEO


«Φαντασιώνεστε κ. Τσίπρα ότι θα σας δίνουν λεφτά χωρίς όρους» είπε και κατήγγειλε ότι στις 20 Φεβρουαρίου η κυβέρνηση υπέγραψε συνέχιση του Μνημονίου χωρίς να πάρει τίποτα και τώρα απειλεί με πιστωτικό γεγονός...
Σκληρή κριτική στον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και στην κυβέρνηση, άσκησε ο Αντώνης Σαμαράς, από την βουλή, με αφορμή τη συζήτηση για τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, λέγοντας χαρακτηριστικά: 
«Γιατί μας καλέσατε εδώ πέρα κύριε Τσίπρα; Δεν μας δώσατε ούτε στοιχεία, ούτε νούμερα» και

Μόνο όποιος ΔΕΝ παίρνει καρέκλα λέει την αλήθεια: Αλέξης Μητρόπουλος: Το χρέος θα το πληρώσουμε, είτε φύγουμε είτε μείνουμε στο ευρώ!


«Αφελείς» χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος όσους κάνουν λόγο για ρήξη με τους δανειστές.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι «είναι αφελείς όσοι μιλούν για ρήξη» και πρόσθεσε ότι υπάρχουν νομικά κείμενα που δεσμεύουν την κυβέρνηση ότι ακόμη και εκτός ευρώ θα πρέπει να πληρώσει κανονικά το χρέος της.

Σαμαράς : «Ήλθαμε να βοηθήσουμε και ειπράττουμε διχασμό - Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ η Χρυσή Αυγή - Είναι η τελευταία φορά»


Σε μια κρίσιμη διαπραγμάτευση, κάτι που δεν έκανε στο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ, ήρθαμε για υποστήριξη των ελληνικών θέσεων, για προσπάθεια συναίνεσης, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς εξερχόμενος από τη Βουλή.

«Αντ΄ αυτού εισπράξαμε ύβρεις και δεν φτάνει αυτό, η Πρόεδρος της Βουλής δυναμίτισε κυριολεκτικά τη συζήτηση, παρουσία ενός αμήχανου και αμίλητου πρωθυπουργού.

Ελπίζω να γίνει σαφές και πιστεύω να έγινε σαφές, ότι η ΝΔ δεν πρόκειται ποτέ στο μέλλον να δεχτεί μια τέτοια παράσταση, συντονισμένη από εκείνους, οι οποίοι δεν θέλουν βοήθεια, αλλά θέλουν διχασμό», πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς.

«Εμείς αυτό δεν το επιθυμούμε και θα κάνουμε τον παν να μην συμβεί ποτέ, γιατί το μεγάλο

Σύντροφοι έγινε παρεξήγηση! Η τρόικα δε ρωτάει πόσα θα μοιράσετε αλλά πόσα θα εισπράξετε!

Λίστα μέτρων μας ζήτησαν, λίστα παροχών τους στείλαμε! - Προϋπολογίζουν έσοδα 270 εκατ. από τη λοταρία αποδείξεων - Φιλοδοξούν να εισπράξουν 250 εκατ.ευρώ από την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων, 350 εκατ.ευρώ από τις τηλεοπτικές άδειες, 725 εκατ.ευρώ από τα εμβάσματα εξωτερικού, 600 εκατ.ευρώ από τις ρυθμίσεις φόρων και 300 εκατ.ευρώ από τον εξορθολογισμό του ΚΒΣ

Από την ανάγνωση της λίστας των μέτρων που έστειλε  ο υπουργός Οικονομικών στο Brussels Group, γίνεται  εύκολα κατανοητό γιατί η διαπραγμάτευση και οι δανειστές εκπέμπουν αυτή την αποστροφή και γιατί πύκνωσαν μέσα στο Σαββατοκύριακο και πάλι τα σενάρια ότι η Ελλάδα δεν συνεργάζεται και πως ό,τι κι αν συμβεί από εδώ και πέρα η  αποκλειστική ευθύνη θα ανήκει στην  ελληνική

Easter dreaming: Η διαφημιστική καμπάνια της Κρήτης για το Πάσχα [βίντεο]

Η Περιφέρεια Κρήτης είναι από τις πιο δραστήριες αναφορικά με την προβολή του τόπου της στο εξωτερικό και την προσέλκυση τουριστών.

Επειτα από τις επιτυχημένες περσινές τουριστικές καμπάνιες στο διαδίκτυο, η Περιφέρεια Κρήτης επέστρεψε τον Νοέμβριο με έξι βίντεο-σποτ σε σκηνοθεσία Θοδωρή Παπαδουλάκη, που είναι βασισμένα σε 12 θεματικούς άξονες από τον στρατηγικό σχεδιασμό της τουριστικής προβολής της Κρήτης.

Τα γυρίσματα των σποτ, παραγωγής ΜcCann Erickson και Indigo view, ολοκληρώθηκαν τον

Τι τρέχει έτσι και o Αλέξης κάνει STOP στις πληρωμές χρέους, όπως απειλεί

Ο πρωθυπουργός στην επιστολή προς Μέρκελ, ο κ. Τσακαλώτος σήμερα, ο κ. Βαρουφάκης με τη ρήξη στην παρέλαση και πρακτικώς όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης μιλάνε, σα να απειλούν κάποιον, για STOP στις πληρωμές χρέους. Το λένε με μια φυσικότητα, μια άνεση που εντυπωσιάζει - ο κ. Τσακαλώτος σήμερα αναφέρθηκε και σε καλούς τρόπους, ευγένεια και τέτοια! Δεν τρέχει τίποτε! Για να το λένε οι κυβερνήτες μας, έτσι θάναι.

Αυτό το "δεν τρέχει τίποτε" λίγο-πολύ περιγράφεται ως εξής:

1. Θα πληρώνονται οι υποχρεώσεις του δημοσίου προς τους Δημοσίου Υπαλλήλους και

Στη Βουλή αναζητά άλλοθι, όχι συναίνεση

Δύο μήνες μετά τη θριαμβευτική του εκλογή , ο πρωθυπουργός αποφάσισε να ενημερώσει τη Βουλή και τους πολιτικούς αρχηγούς για το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων που διεξάγει με τους δανειστές, στο όνομα των οποίων έχει στραγγίξει κάθε διαθέσιμο ευρώ από τα ταμεία των κρατικών και ιδιωτικών φορέων, ασφαλιστικών ταμείων και δημοσίων υπηρεσιών.

Στόχος της συζήτησης δεν είναι, προφανώς, να δοθεί έγκριση από την Αντιπολίτευση για τις κινήσεις του Πρωθυπουργού. Μέχρι στιγμής, το Μέγαρο Μαξίμου διακινεί πλήθος πληροφοριών για το τι ΔΕΝ προτίθεται να κάνει αλλά αποφεύγει συστηματικά να ενημερώνει για το τι πολιτικές σκοπεύει να εφαρμόσει.

Τα μέτρα που έχουν μέχρι σήμερα ψηφισθεί από τη Βουλή, είχαν εξαιρετικά βραχυπρόθεσμο και

Όποιος γνωρίζει την απάντηση, να κάνει ένα βήμα μπροστά

Ο κ. Τσίπρας και όλα τα στελέχη της συγκυβέρνησης «πρώτη φορά αριστεροδεξιά», δεν σταματούν να επαναλαμβάνουν ότι η μεγάλη τους επιτυχία στις διαπραγματεύσεις (λέμε τώρα), είναι ότι με την Συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου κατάφεραν την επέκταση της δανειακής σύμβασης «αλλά όχι των μνημονιακών δεσμεύσεων και του προγράμματος λιτότητας», διότι «τα μνημόνια τελείωσαν στις 25 Γενάρη».

Τα είπε ο κ. Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο της 27ης Φεβρουαρίου, τα ξανάπε στην Κ.Ε. του κόμματός του την επομένη, τα λέει ξανά και ξανά με κάθε ευκαιρία: «Κατορθώσαμε να διαχωρίσουμε τα μνημόνια από τη δανειακή σύμβαση. Τα μνημόνια είναι παρελθόν. Διαχωρίστηκαν από τη δανειακή σύμβαση, δεν τη συνοδεύουν πια».

Αν κάποιος έμπαινε στον κόπο να τον ρωτήσει και σήμερα, μετά τη συνάντησή του με την κ. Μέρκελ,

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Επιλογή Διευθυντών Σχολείων

Αυτοί είναι οι άνθρωποι τους οποίους υποδέχτηκε, μεγάλο μέρος της ελληνικής εκπαιδευτικής κοινότητας, με τυμπανοκρουσίες. Πολλοί συνάδελφοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναρτούσαν δημοσιεύσεις τύπου "Η ελπίδα νίκησε" κτλ. Τόσες μέρες παρακολουθούμε το θέατρο του παραλόγου.

Τόσες μέρες βλέπουμε να λαμβάνονται αποφάσεις χωρίς κανένα διάλογο. 

Ο υπουργός λέει περισσότερες φορές τη λέξη "εγώ" παρά καλημέρα. Λες και βρίσκεται σε κάποιο

Επιλογή Διευθυντών Σχολείων

Αν πραγματικά επιθυμούσαν δημοκρατικές διαδικασίες, οι ταγοί της νέας αντίληψης στην εκπαίδευση, τότε «φυσιολογικά» δε θα είχαν αντίρρηση στο να μετέχουν ο Σύλλογος γονέων και η τοπική κοινωνία (δήμος) στην επιλογή της διοίκησης του Σχολείου

Δυστυχώς όμως δε συμβαίνει αυτό. Στην ωμή πραγματικότητα που βιώνουμε στα σχολεία, οι γονείς αποτελούν «κόκκινο πανί» για τους εκπαιδευτικούς. Επίσης οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν έντονα στη δικής τους αξιολόγηση, ενώ θέλουν να αξιολογούν τη Διοίκηση και μάλιστα με προνομιακή αποκλειστικότητα!!!

Ας μη γελιόμαστε! Όλα γίνονται για να παρακαμφτούν τα τυπικά, τα ουσιαστικά προσόντα και η

Και στους αναπληρωτές άδειες για επιμορφωτικούς ή επιστημονικούς λόγους - Προωθείται ρύθμιση από το Υπουργείο Παιδείας

Και στους αναπληρωτές άδειες για επιμορφωτικούς ή επιστημονικούς λόγουςΆδειες μικρής χρονικής διάρκειας για επιμορφωτικούς ή επιστημονικούς λόγους θα δικαιούνται και οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί με νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας. 
Μέχρι στιγμής άδειες για το πιο πάνω λόγο δικαιούνταν μόνο οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί όπως αναφέρονταν σε εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας σύμφωνα με την οποία… Όμοιες άδειες μπορεί να χορηγούνται για συμμετοχή σε συνέδρια, συνδιασκέψεις, σεμινάρια και κάθε είδους συναντήσεις επιστημονικού χαρακτήρα, στο εσωτερικό ή το εξωτερικό, εφόσον η συμμετοχή κρίνεται συμφέρουσα για την υπηρεσία. Οι άδειες για επιστημονικούς ή επιμορφωτικούς λόγους χορηγούνται

Χρήματα ναι αλλά υπογραφές όχι για την Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη - Μετά το Πάσχα αναμένεται η έναρξή της

Χρήματα ναι αλλά υπογραφές όχι για την Πρόσθετη Διδακτική ΣτήριξηΠερίπου 1.000.000 ευρώ δόθηκαν για την Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη που όπως όλα δείχνουν θα ξεκινήσει μετά το Πάσχα καθώς δεν έχει υπογραφεί ακόμα η Κοινή Υπουργική Απόφαση παρά τις προσπάθειες του Υπουργείου Παιδείας για την επίσπευση των διαδικασιών. 
Από την πλευρά του Υπουργείου είναι όλα έτοιμα καθώς έχουν οριστεί τα Κέντρα Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης στις 32 Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπως και οι υπεύθυνοι ανά περιοχή.  Με βάση τον αριθμό

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ: «ΝΕΟΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ.»

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΝΕΟΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ»
Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας
Αθήνα (Ίδρυμα Ευγενίδου), 23 & 24 Μαΐου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Ας ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί, ότι στο δικτυακό τόπο: http://neospaidagogos.gr  (http://neospaidagogos.gr/katalogos.xlsx)  έχει αναρτηθεί το πρόγραμμα του συνεδρίου «Νέος Παιδαγωγός», που θα γίνει στο Ίδρυμα

Απίστευτο βίντεο από το ZDF- Σατιρίζει την τρόικα και την Γερμανία για τις πολεμικές αποζημιώσεις


Ο χορός του Ζαλόγγου



Αποφεύγω να μπω σε πολιτική συζήτηση. Όχι επειδή άλλαξε η κυβέρνηση ή γιατί έγιναν εκλογές τον καιρό που έγιναν. Σαν να έχω χάσει την επιθυμία να προσπαθώ. Κάθε φορά που κάτι αδιόρατο με κατακλύζει, ως άμυνα στέκομαι λίγο παράμερα για να συνειδητοποιήσω τι είναι αυτό που με εμποδίζει. Και βλέπω γύρω μου αρκετούς με τα ίδια αντανακλαστικά. Ανθρώπους που ακόμα κρατούν τα ίσα, σε μια κοινωνία έτοιμη να εκτραπεί.
Τα γεγονότα των τελευταίων μηνών, σε συνδυασμό με την ψυχαναλυτική εργασία μου, με κάνουν να σκέφτομαι ότι η ελληνική πολιτική σκηνή πλέον χρειάζεται άλλα εργαλεία για να προσεγγιστεί. Όχι μόνο με την επάρκεια της λογικής, διότι δεν κινείται πλέον μόνο στον χώρο του συνειδητού. Και αυτό είναι επικίνδυνο.
Απερχόμενοι πρωθυπουργοί που δεν υποδέχονται τον νέο, υπουργοί που χρησιμοποιούν τον

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ: ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, Η ΕΚΛΟΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ Η ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

            Πριν από λίγες μέρες δημοσιοποιήθηκε η πρόθεση της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε νομοθετική πρωτοβουλία, σύμφωνα με την οποία θα υπογράφονται μεταξύ της κυβέρνησης και των συνδικάτων Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Εκ πρώτης όψεως το μέτρο φαίνεται ότι κινείται σε θετική κατεύθυνση. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι υπάρχει ισονομία αφού και στο Δημόσιο Τομέα θα εφαρμοστούν διατάξεις που ίσχυσαν για δεκαετίες στον Ιδιωτικό Τομέα. Δυστυχώς όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Η κυβέρνηση θα υπογράφει γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας μόνο με την ΑΔΕΔΥ. Δηλαδή, η ΑΔΕΔΥ πλέον θα διαπραγματεύεται τα μισθολογική ζητήματα όλων των Δημοσίων Υπαλλήλων, συνεπώς και των εκπαιδευτικών. Επομένως, ΟΛΜΕ και ΔΟΕ δεν θα έχουν κανένα δικαίωμα να θέσουν μισθολογικά ζητήματα. Με την προτεινόμενη ρύθμιση επιχειρεί η Κυβέρνηση να φιμώσει τα πιο δυναμικά σωματεία του Δημοσίου. Στην ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ εκχωρείται το δικαίωμα να διαπραγματευτούν μόνο θεσμικά αιτήματα και να υπογράψουν Ειδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Μάλιστα, εάν η ΑΔΕΔΥ υπογράψει τη Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ΟΛΜΕ και ΔΟΕ δεν έχουν ούτε το δικαίωμα της απεργίας για οικονομικά ζητήματα. Εάν  τα εκπαιδευτικά συνδικάτα διαφωνούν για τους όρους της Γενικής Συλλογικής Σύμβασης

ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΑΣΤΕΡ