Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

ΠΕΠΠΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΙΡΕΤΟΣ ΚΥΣΔΕ: Ενημερωτικό για τις αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ

 
Αθήνα 28/08/2015
Συνάδελφοι
Είναι γνωστό ότι παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις και διαμαρτυρίες για το χρονοδιάγραμμα με το οποίο διενεργούνται οι υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών, για μια ακόμη χρονιά, υπήρξε καθυστέρηση στην πραγματοποίηση τόσο των μεταθέσεων όσο και των απαιτούμενων ενεργειών για τις προβλεπόμενες μετακινήσεις του εκπαιδευτικού προσωπικού.
Ωστόσο δεν έχει προηγούμενο αυτό που συμβαίνει σήμερα με τις προβλεπόμενες αποσπάσεις σε σχολεία της Δ/θμιας εκπαίδευσης.
Το ΚΥΣΔΕ συνεκτιμώντας τόσο την προαναφερθείσα χρονική καθυστέρηση όσο και τις συνθήκες που διαμορφώνονται από την έκτακτη προσφυγή στις κάλπες, προσπάθησε με πολύωρες καθημερινές συνεδριάσεις, να συμβάλλει στην έγκαιρη ολοκλήρωση των αποσπάσεων της
Δ/θμιας Γενικής και
Ειδικής εκπαίδευσης, πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Δυστυχώς η απελθούσα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, δεν έδειξε να  αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα και την οριακή χρονικά εξέλιξη των απαιτούμενων ενεργειών και φέρει βαρύτατη πολιτική ευθύνη.
Ελάχιστες ημέρες πριν το άνοιγμα των σχολικών μονάδων και λίγες ώρες πριν παραδώσει στην υπηρεσιακή κυβέρνηση, επέλεξε να στρέψει την προσοχή της, στις αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε Φορείς , ΑΕΙ, Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας και στις συμπληρωματικές  αποσπάσεις (2η φάση) σε Περιφερειακές Δ/νσεις , Δ/νσεις ΔΕ, που δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα του ΚΥΣΔΕ.
Οι αποδυναμωμένες  διοικητικές υπηρεσίες επιβαρύνθηκαν με τη διοικητική διεκπεραίωση  των προαναφερθέντων αποσπάσεων την πιο ακατάλληλη στιγμή.
Η αδυναμία προσδιορισμού πλήθους και ονομάτων των καταστάσεων αυτών, έως και τις τελευταίες ώρες πριν την αποχώρηση της κυβέρνησης, καθιστούσε αδύνατη την οριστικοποίηση τόσο των αποφάσεων του ΚΥΣΔΕ όσο και της ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων με τους τελικούς αιτούντες απόσπαση σε σχολεία. Ο λόγος είναι ότι οι αποσπασμένοι σε φορείς, ΣΔΕ και Διοικητικές υπηρεσίες έπρεπε να αφαιρεθούν για να μην έχουν αποσπασθεί δυο φορές.
Είναι επίσης γνωστό ότι οι αποσπάσεις στη Δ/θμια έπονται αυτών της Α/θμιας προκειμένου να συνυπολογισθούν τα εναπομείναντα λειτουργικά κενά της Α/θμιας για τις κοινές καθηγητικές ειδικότητες.
Χιλιάδες οικογένειες εκπαιδευτικών βιώνουν έτσι μια πρωτόγνωρα απαράδεκτη κατάσταση. Παρά το γεγονός ότι ελάχιστα έμεναν για να ολοκληρωθούν οι αποσπάσεις σε ΠΥΣΔΕ, οι περιορισμοί που επιβάλλει η προεκλογική περίοδος δεν επιτρέπει την άμεση υπογραφή τους από την Υπηρεσιακή ηγεσία  του υπουργείου.
Με δεδομένο ότι θα δοθεί η αντίστοιχη άδεια από επιτροπή του ΣΤΕ (όπως και στο παρελθόν έγινε), είναι άγνωστη η ακριβής ημερομηνία ανακοίνωσης των αποσπάσεων.
Το γεγονός αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να υπάρξει καθυστέρηση των τοποθετήσεων από τα ΠΥΣΔΕ, με ότι αυτό συνεπάγεται στη λειτουργία των σχολικών μονάδων.
Είναι δεδομένο επίσης ότι συνάδελφοί μας με δυσβάσταχτα οικογενειακά και ιατρικά προβλήματα, θα υποστούν αναίτια, μεγάλη οικονομική αφαίμαξη και ψυχική αναστάτωση λόγο της αβεβαιότητας που βιώνουν.
Η νέα πολιτική ηγεσία και η διοίκηση του υπουργείου μας οφείλει να ενεργήσει άμεσα έτσι ώστε να αρθούν το συντομότερο δυνατό, οι αρνητικές συνέπειες των άστοχων και πρόχειρων πολιτικών επιλογών.
Τέλος έστω και επιγραμματικά θα ήθελα να αναφέρω ότι κανέναν από εμάς δεν μπορεί να αφήνει αδιάφορο η επικείμενη ταλαιπωρία των 90.000 υποψηφίων Αναπληρωτών  οι οποίοι ίσως κληθούν εκ νέου σε υποβολή αίτησης και καθυστερήσει εντέλει η άκρως απαραίτητη πρόσλήψή τους.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Πεππές Δημήτρης
τακτ. Αιρετό μέλος του ΚΥΣΔΕ
με τη ΔΑΚΕ καθηγητών
6948238722      peppesdim@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου