Κυριακή 17 Μαΐου 2015

ΔΑΚΕ Καθηγητών ΔΕ: Εκπαιδευτικοί προερχόμενοι από τη Δευτεροβάθμια εκ νέου στο «απόσπασμα»



Αθήνα 16/05/2015
ΔΑΚΕ Καθηγητών ΔΕ

Εκπαιδευτικοί προερχόμενοι από τη Δευτεροβάθμια εκ νέου στο «απόσπασμα»

Ως ΔΑΚΕ καθηγητών ΔΕ, μας βρίσκει απόλυτα αντίθετους, η απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου να προχωρήσει «ελευθέρως αφού δεν έχει παρέλθει η διετία» στην ανάκληση όλων των διοικητικών πράξεων  για τις μετατάξεις 3655 καθηγητών στην Α/θμια εκπαίδευση και περίπου 180 σε Διοικητικές θέσεις του ΥΠΟΠΑΙΘ.
Χιλιάδες οικογένειες διαλύονται εντελώς ξαφνικά επειδή κάποιοι «σύμβουλοι» του κ.Κουράκη , αποφάσισαν έτσι να λύσουν το πρόβλημα που δημιούργησαν κάποιοι άλλοι «σύμβουλοι»  του
κ.Αρβανιτόπουλου.
Αρωγός στην προσπάθεια αυτή ο Διοικητικός μηχανισμός του υπουργείου, ο οποίος με την ίδια ευκολία που στο παρελθόν υλοποιούσε τις εντολές των προηγούμενων πολιτικών ηγεσιών, έρχεται σήμερα να διαπιστώσει ότι «πάσχουν διοικητικά»  και πρέπει να ανακληθούν.  Μας αραδιάζουν νούμερα «κενών» και «πλεονασμάτων» ξεχνώντας ότι σήμερα οι συνάδελφοί μας αυτοί, προσφέρουν κανονικά τις υπηρεσίες τους στις νέες τους θέσεις και αδιαφορώντας για τη βασική αρχή  ότι οι άνθρωποι είναι πάνω από τους αριθμούς.
Είναι αυτονόητο ότι πέρα από τον προσωπικό τους «Γολγοθά», η επιστροφή  τόσων χιλιάδων εκπαιδευτικών, θα δημιουργήσει τεράστια αναστάτωση στο σύνολο της Δ/θμιας και νέα ανασφάλεια στο σύνολο των εκπαιδευτικών των ειδικοτήτων αυτών.

Συνάδελφοι
Όταν πριν 2 χρόνια χιλιάδες συνάδελφοί μας της Επαγγελματικής εκπαίδευσης εξοβελίζονταν στην διαθεσιμότητα, όλοι μας, ανεξάρτητα της πολιτικής τοποθέτησης, αισθανθήκαμε  θλίψη και οργή. Δυστυχώς μετά τις κυβερνητικές ανακοινώσεις στην άτυπη επιτροπή, τα συναισθήματα αυτά επανέρχονται.
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να επιστρέψουν, οι ιδιοτελείς διχαστικές λογικές, ο μικροκομματικός ρεβανσισμός, η αλαζονεία στη λήψη αποφάσεων των κυβερνητικών  Μανδαρίνων και η άδικη στοχοποίηση και λασπολόγηση εργαζομένων επιστημόνων.

Η ΔΑΚΕ ΔΕ απαιτεί και θα δώσει αγώνα για:
  • Να σταματήσει ο διασυρμός των μεταταχθέντων καθηγητών
  • Να δημοσιοποιηθούν οι Πίνακες με τις μοριοδοτήσεις έτσι ώστε να δικαιωθούν όσοι διαπιστώσουν ότι έχουν αδικηθεί.
  • Να ανακληθούν οι μετατάξεις όσων εσκεμμένα και εις βάρος των συναδέλφων τους κατέθεσαν «ψευδή» στοιχεία
  • Να δοθεί η δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν και μετατάχτηκαν στην Α/θμια ή σε Διοικητικές θέσεις, κάτω από το ψυχολογικό καθεστώς της μνημονιακής ανασφάλειας, να επιστρέψουν στη Δ/θμια εκπαίδευση.
  • Να δημοσιοποιηθούν οι ανάγκες σε καθηγητές-ειδικοτήτων στη Α/θμια που προσφάτως συγκέντρωσαν στο υπουργείο και να συσταθούν οργανικές για τους καθηγητές ειδικοτήτων στην Α/θμια σε αριθμό πολλαπλάσιο όσων μετατάχθηκαν.
  • Να δοθούν οργανικές σε όσους μετατάχτηκαν στον τόπο που σήμερα εργάζονται. Κανένας εκπαιδευτικός χωρίς οργανική.
  • Να μην ακυρωθούν και να δοθεί η δυνατότητα να ικανοποιηθούν, μετά τις μεταθέσεις, όσες από τις 945 εθελοντικές αιτήσεις μετάταξης εκκρεμούν.
  • Να συνεξετάζονται όλες οι μεταθέσεις και αποσπάσεις των κοινών ειδικοτήτων στην Α/θμια και Δ/θμια εκπαίδευση.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να μην υλοποιήσει αυτούς τους παράλογους σχεδιασμούς. Σε διαφορετική περίπτωση θα είναι η μόνη υπεύθυνη για τα προβλήματα που θα προκύψουν στο σύνολο των υπηρεσιακών μεταβολών των εκπαιδευτικών.
Επιπλέον και για τους πιο πάνω λόγους ζητούμε τη σύγκληση Έκτακτου Δ.Σ. της ΟΛΜΕ τη Δευτέρα 18/05/2015

Για τη Δ.Α.Κ.Ε. Δ.Ε.

Ο Πρόεδρος                 Ο Γραμματέας

ΠΕΠΠΕΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ            ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου