Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

ΠΕΠΠΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΙΡΕΤΟΣ ΚΥΣΔΕ: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΣΔΕ 6/2/2015

                                                                                                                6/2/2015
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Στη σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ (06-02-2015) το συμβούλιο επανεξέτασε και  εισηγήθηκε θετικά για 2 αιτήσεις παραίτησης εκπαιδευτικών που είχαν αρχικά απορριφθεί. Επιπλέον απέρριψε κατά πλειοψηφία (μειοψηφούντων των αιρετών) 2 νέες αιτήσεις παραίτησης και έκανε αποδεκτές ομόφωνα 1 νέα αίτηση παραίτησης και 1 αίτηση ανάκλησης παραίτησης.
Ανακλήθηκαν 9 αιτήσεις αποδέσμευσης και μετάταξης σε Διοικητικές Θέσεις και τροποποιήθηκε η αποδέσμευση ενός εκπαιδευτικού, μόνο ως προς τον κλάδο μετάταξης.
 Εξετάσθηκαν και απορρίφθηκαν 9 ενστάσεις συναδέλφων σε παλαιότερη πράξη του ΚΥΣΔΕ για μετάταξη από κλάδο σε κλάδο.
Έγιναν αποδεκτές:  1 αίτηση διακοπής απόσπασης σε ΚΕΔΔΥ και 2 αιτήσεις διακοπής απόσπασης
από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ
ΔΕΝ έγιναν αποδεκτές (μειοψηφούντων των αιρετών) 2 αιτήσεις διακοπής απόσπασης από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ
Τέλος το συμβούλιο αποδέχτηκε να εξετάσει την μετάταξη σε προσωρινές θέσεις Διοικητικών Υπαλλήλων  2 εκπαιδευτικών για σοβαρούς λόγους υγείας.

Συνάδελφοι
Είναι γνωστό ότι ακόμη και σήμερα εξακολουθούν και υπάρχουν εκατοντάδες κενά σε εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι αναμενόμενες προσλήψεις Αναπληρωτών στη Δ/θμια εκπαίδευση (160 περίπου από τον Τακτικό Προϋπολογισμό και μικρός αριθμός από το ΕΣΠΑ για την Ειδική Αγωγή) δυστυχώς δεν θα επιλύσουν το πρόβλημα.
Είναι γνωστό επίσης ότι εκκρεμούν εκατοντάδες αιτήσεις επανεξέτασης για απόσπαση από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ, συναδέλφων με οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα και με ότι αυτό συνεπάγεται στην περίοδο της οικονομικής κρίσης.
Λαμβάνοντας υπόψη τις εκπαιδευτικές ανάγκες και τα υπάρχοντα κενά, θεωρώ ότι έστω και τώρα είναι δυνατόν να ικανοποιηθεί ένας σημαντικός αριθμός των αιτούντων απόσπαση συναδέλφων. Προϋπόθεση βεβαίως είναι οι αποσπάσεις να γίνουν άμεσα και πριν την πρόσληψη αναπληρωτών, όπως και ζήτησα από το συμβούλιο.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Πεππές Δημήτρης
Αιρετό μέλος του ΚΥΣΔΕ
                                                                                                6948238722  peppesdim@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου