Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Πεππές Δημήτριος:Ενημερωτικό σημείωμα για τη συνεδρίαση ΚΥΣΔΕ (19/02/2015)




Αθήνα 19/2/2015

Στη σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ (19-02-2015) το συμβούλιο έκανε ομόφωνα δεκτά δύο (2) αιτήματα εκπαιδευτικών για επαναφορά στην ενεργό υπηρεσία λόγω πλάνης ως προς το συνταξιοδοτικό δικαίωμα και τρείς (3) ανακλήσεις παραιτήσεων οι οποίες είχαν γίνει δεκτές σε προηγούμενες πράξεις του.
Εξέτασε μία (1) αίτηση παραίτησης εκπαιδευτικού για σοβαρούς λόγους υγείας για την οποία και εισηγείται θετικά.
Επανεξέτασε τρείς (3) αιτήσεις παραίτησης εκ των οποίων έκανε αποδεκτή μία (1) και απέρριψε εκ
νέου δύο (2) μειοψηφούντων των αιρετών.
Μετά από συζήτηση και ακρόαση, γνωμοδότησε θετικά για την μετάταξη εκπαιδευτικού σε προσωρινή θέση Διοικητικού Υπαλλήλου για σοβαρούς λόγους υγείας.
Αποδέσμευσε εκ νέου για ένα έτος, εκπαιδευτικό που υπηρετεί σε Ευρωπαϊκό Οργανισμό.
Αποδέσμευσε έντεκα (11) εκπαιδευτικούς οι οποίοι αιτούνται μετάταξη σε Διοικητικές θέσεις χωρίς την ταυτόχρονη μεταφορά της οργανικής θέσης και της αντίστοιχης πίστωσης.   

Συνάδελφοι
Κατά το πρόσφατο παρελθόν ο πρώην Υπουργός κ. Λοβέρδος αρνήθηκε επιλεκτικά να αποδεχθεί αιτήσεις παραίτησης για τις οποίες είχε εισηγηθεί θετικά το ΚΥΣΔΕ. Οι συνάδελφοι αυτοί, υπό το βάρος σοβαρών οικογενειακών και ιατρικών προβλημάτων, ταλαιπωρούνται έως και σήμερα λόγω των περιορισμών που  επέβαλαν οι μνημονιακές επιλογές.
Η νέα πολιτική ηγεσία θα πρέπει άμεσα, να αποκαταστήσει την αδικία που έχουν υποστεί οι συνάδελφοί μας αυτοί και να κάνει αποδεκτές όσες αιτήσεις παραίτησης έχουν τη θετική εισήγηση του ΚΥΣΔΕ. Για τυπικούς λόγους όσοι συνάδελφοι ανήκουν στην κατηγορία αυτή, θα πρέπει (εάν δεν το έχουν κάνει ήδη) να κάνουν αίτηση θεραπείας προς τον κ.Υπουργό (και όχι προς το ΚΥΣΔΕ)

Στο προηγούμενο ενημερωτικό μου, είχα αναφερθεί στο αίτημα να υπάρξουν αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ πριν την πρόσληψη Αναπληρωτών (οι οποίες ανακοινώθηκαν προχθές). Ωστόσο ακόμη και τώρα, οφείλει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου να δώσει το «πράσινο φώς», για να εξετασθεί η δυνατότητα ικανοποίησης όσων αιτήσεων θεραπείας για απόσπαση από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ εκκρεμούν.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Πεππές Δημήτρης
Αιρετό μέλος του ΚΥΣΔΕ
6948238722  peppesdim@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου