Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Σεπτέμβριο του 2015 ξεκινά η εφαρμογή των αλλαγών στα Δημοτικά


Σεπτέμβριο του 2015 ξεκινά η εφαρμογή των αλλαγών στα Δημοτικά

Το Σεπτέμβριο του 2015 θα εφαρμοστούν οι αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας στα δημοτικά σχολεία. Ήδη ξεκίνησε ο σχετικός διάλογος, ενώ βασικές κατευθύνσεις είναι λιγότερη παροχή πληροφοριών, περισσότερη μόρφωση.

“Περισσότερη παιδεία είναι η καταστατική μας αρχή και ο στόχος μας. Η εικόνα ενός μικρού παιδιού που φεύγει για το σχολείο και γυρίζει από αυτό με μια βαριά τσάντα και έχει άλλη τόση δουλειά να κάνει στο σπίτι, πρέπει να περάσει στο παρελθόν”, τονίζεται στην εισήγηση του Υπουργού Παιδείας στην οποία παρουσιάζονται οι 15 προτάσεις του.

Στις αλλαγές στα δημοτικά αναφέρθηκε ο κ. Λοβέρδος σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό

Αντίθετη η ελληνική πλευρά με τη μονιμοποίηση Ιταλών αναπληρωτών

Αντίθετη η ελληνική πλευρά με τη μονιμοποίηση Ιταλών αναπληρωτών 250.000-300.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς με προϋπηρεσία 36 μηνών καλείται να μονιμοποιήσει η Ιταλία, μετά από απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Η Ιταλία τα τελευταία χρόνια προχωρούσε στην πρόσληψη χιλιάδων αναπληρωτών χωρίς να πραγματοποιήσει γραπτό διαγωνισμό. Έτσι, εκπαιδευτικοί με μεγάλες προϋπηρεσίες κατέφυγαν στα δικαστήρια της Ιταλίας υποστηρίζοντας ότι οι εν λόγω διαδοχικές συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου ήταν παράνομες.

Να σημειώσουμε ότι η Ελληνική Κυβέρνηση προέβαλλε ότι δεν θα ήταν σκόπιμη η υπαγωγή της εκπαίδευσης στις διατάξεις της συμφωνίας-πλαισίου σχετικά με την καταχρηστική σύναψη διαδοχικών συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου.

Συγκεκριμένα, η εκπαίδευση χαρακτηρίζεται από την ύπαρξη “συγκεκριμένων αναγκών”, κατά την

Αναγνώριση προϋπηρεσίας ιδιωτικών εκπαιδευτικών

Αναγνώριση προϋπηρεσίας ιδιωτικών εκπαιδευτικών Υλοποίησε ο υπουργός Παιδείας τη δέσμευσή του για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, καταθέτοντας σχετική τροπολογία στο σχέδιο νόμου για την Έρευνα.

Με την τροπολογία λύθηκε ένα πρόβλημα πολλών νυν και πρώην ιδιωτικών εκπαιδευτικών, καθώς με το ν.4024/2011 δεν μπορούσε να αναγνωριστεί μισθολογικά η προϋπηρεσία τους, με αποτέλεσμα, όπως αναφέρει και η ΟΙΕΛΕ, αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που εργάζονταν για χρόνια στην ιδιωτική εκπαίδευση να κατατάσσονται μισθολογικά στη ΣΤ' βαθμίδα, ενώ ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί που αναζητούσαν άλλο σχολείο με καλύτερους όρους εργασίας αντιμετωπίζονταν ως πρωτοδιόριστοι, παρά την προϋπηρεσία τους.

Να τονίσουμε ότι πρόκειται για μισθολογική αναγνώριση, καθώς σε κάποιους εκπαιδευτικούς έχει

Τι είναι αυτό που βρήκαν οι αρχαιολόγοι στην Αμφίπολη; Ποιος είναι θαμμένος μέσα σε αυτό το Μαυσωλείο;


  Βρήκαμε τις Πύλες του "Κάτω Κόσμου";
Τι είναι αυτό, που βρήκαν οι αρχαιολόγοι στην Αμφίπολη;
Ποιος είναι θαμμένος μέσα σε αυτό το Μαυσωλείο;
Αυτοί, που θέλησαν να "θάψουν" ζωντανούς τους Έλληνες,
θα την "πατήσουν" από τους νεκρούς που θα "ξεθάψουν".

Η Ελλάδα παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα την ανακάλυψη του τάφου τής Αμφίπολης και μαζί μ' αυτήν παρακολουθεί και ο υπόλοιπος κόσμος ...Παρακολουθεί ένα αρχαίο δημιούργημα να "ξαναβλέπει" το φως του ηλίου μετά από αιώνες "βύθισης" στο απόλυτο σκότος. Ο πλούτος, που χαρακτηρίζει την κατασκευή, ο χώρος, όπου αυτή τοποθετείται, καθώς και η μέριμνα κάποιων αρχαίων να προστατεύσουν τον "ένοικό" της

Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΣΗΛΥΒΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΒΙΝΤΕΟ

Πλήθος κόσμου στη Θεία Λειτουργία στη Σηλυβρία της Ανατολικής Θράκης (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Ο ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ (ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)


ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2015


Διδασκαλείο Εκπαιδευτικών Μειονοτικού Προγράμματος στην Αλεξανδρούπολη


Διδασκαλείο Εκπαιδευτικών Μειονοτικού Προγράμματος ιδρύεται από το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 στην Αλεξανδρούπολη, σύμφωνα με τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας. Το Διδασκαλείο θα ενταχθεί στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
Δικαίωμα φοίτησης σε αυτό έχουν αποκλειστικά μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας της… Θράκης που είναι απόφοιτοι Παιδαγωγικών Τμημάτων Δημοτικής Εκπαίδευσης της ημεδαπής.
Το Διδασκαλείο Εκπαιδευτικών Μειονοτικού Προγράμματος απονέμει Δίπλωμα Μετεκπαίδευσης και

Τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων Εφημερίδων

efimeridesΔιαβάστε τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων.

Λυκούδης: Συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας

ImageHandlerCALJPNLL«Η χώρα δεν χρειάζεται πρόωρες εκλογές, τις οποίες καθημερινά σχεδόν ζητά η αντιπολίτευση. Χρειάζεται συνεννόηση στα μεγάλα θέματα: στο θέμα του Χρέους, του Προέδρου, της Συνταγματικής Αναθεώρησης και του Εκλογικού Νόμου», τόνισε στη πρώτη πανελλαδική σύσκεψη των Μεταρρυθμιστών ο Σπύρος Λυκούδης και δήλωσε ότι είναι αυτονόητη η συναίνεση της κίνησης που ηγείται στα ζωτικά μας

ΠΑΚΕΤΟ ΜΕ ΜΕΤΡΑ ΦΩΤΙΑ

Μάγκας Κικίλιας στην Πάτρα. "Ήρθα να δω όλους τους αστυνομικούς. Στην ΕΛ.ΑΣ δεν υπάρχουν πατρίκιοι και πληβείοι." video

Αυτό θέλει μια σοβαρή κυβέρνηση. Τον κάθε Υπουργό να είναι μέσα στον λαό και να μην τον φοβάται.  Από την αρχη της ανάληψης των καθηκόντων του ο Βασίλης Κικίλιας έχει δείξει πως αυτός είναι ο σκοπός του. Για αυτό "πήρε ανάποδες" όταν είδε σήμερα, πως στην επίσκεψή του στην Πάτρα, δεν είχαν φροντίσει οι ανώτεροι να έχουν εκεί και τους αστυνομικούς.
Ο κ. Κικίλιας μπαίνοντας στην αίθουσα του 5ου ορόφου έδειξε να εκνευρίζεται, όταν είδε ότι το ακροατήριο ήταν μόνο οι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ και όχι απλοί αστυνομικοί. Μάλιστα μπροστά στους δημοσιογράφους και τις κάμερες, ζήτησε

Σαμαράς: Δεν πρέπει να εγείρουν παράλογες απαιτήσεις οι δανειστές

Σαμαράς: Δεν πρέπει να εγείρουν παράλογες απαιτήσεις οι δανειστές Το δικό του μήνυμα προς την τρόικα στέλνει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία 24ωρα.
Η μη επίτευξη συμφωνίας στο Παρίσι μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των εκπροσώπων της τρόικας, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. Η τρόικα ζητεί και μάλιστα με επιτακτικό τρόπο μια σειρά από σκληρά δημοσιονομικά μέτρα σε κρίσιμα ζητήματα όπως το φορολογικό, το ασφαλιστικά, οι συντάξεις αλλά και οι μισθοί του δημοσίου, προκειμένου, να κλείσει

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ


ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΥΤ ΘΡΑΚΗ


0 ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΒΑΝΙΚΑ


ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΥΛΗ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΑ


ΣΤΟ ΣΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΩΝ


ΤΟ 2ο ΕΠΑΛ ΚΑΒΑΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ - video Μπορείτε να δείτε το μεγαλύτερο μέρος της εκδήλωσης

Εικόνα1

Στα πλαίσια της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ που το φετινό της θέμα ήταν ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ δημιουργήθηκε ομάδα από 15 εθελοντές μαθητές, οι οποίοι οργάνωσαν και συντόνισαν τις δράσεις για τη Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου, με στόχο να λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές και εμψυχωτές για τους υπόλοιπους συμμαθητές τους. Δημιουργήθηκαν υπο-ομάδων. Με τις μεθόδους της ερευνητικής εργασίας, επεξεργαστήκαμε και συζητήσαμε έννοιες όπως της διαφορετικότητας, του κοινωνικού αποκλεισμού, της βίας, του ρατσισμού μέσα από κείμενα, άρθρα εφημερίδων, βιντεάκια.
Δράσεις που προτάθηκαν από κάθε υπο-ομάδα:
Δράση 1η: Επιλογή άρθρων από την Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Συζήτηση για το κατά πόσο γίνονται σεβαστά από τις χώρες που τα υπέγραψαν και κατά πόσο οι ίδιοι οι πολίτες τα

ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Βουλή των ΕλλήνωνΤροπολογίες



  • Αρ. Τροπολογίας: 1998/258 18.11.2014

  • Αρχείο: .pdf

  • Υπουργείο: Παιδείας και Θρησκευμάτων

  • Περιγραφή: Τροποποίηση διατάξεων του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Κρήτης (ν.4149/1961): α. Επίσημο Δελτίο Εκκλησίας Κρήτης <Απόστολος Τίτος> β. Διαδικασία εκλογής Αρχιεπισκόπου Κρήτης γ. Περί ενοριακών ναών και εφημεριών δ.

Τράπεζα θεμάτων στο Λύκειο




Για ποιους δεν θα εφαρμοστεί και το 2014-15

Σύμφωνα με χωρίο τροπολογίας του υπουργείου Παιδείας που ψηφίστηκε από τη Βουλή για το 2013-14 και το 2014-15 δεν εφαρμόζεται η τράπεζα θεμάτων κατά τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις για τους μαθητές ορισμένων σχολείων.

Συγκεκριμένα για τους μαθητές των Εκκλησιαστικών Λυκείων στα

Ενδεχόμενη μοριοδότηση εθελοντών εκπαιδευτικών




Διδάσκουν σε σχολείο που έχει οργανώσει ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας

Μπορεί να μην προχώρησε η λύση του εθελοντισμού που θα συνοδευόταν από μοριοδότηση στη χώρα μας ωστόσο υπάρχουν εθελοντές εκπαιδευτικοί που διδάσκουν στο σχολείο που έχει οργανώσει ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος.

Αναφορά σε αυτούς τους εκπαιδευτικούς έκανε

Δεν θα διδάσκετε η αλβανική γλώσσα ως δεύτερη στα ελληνικά σχολεία

Δεν τίθεται θέμα διδασκαλίας της αλβανικής γλώσσας ως δεύτερης στα ελληνικά σχολεία δήλωσε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας.
Αυτά είναι κουραφέξαλα είπε και πρόσθεσε “αυτό ήταν ανοιχτή προβοκάτσια και σας ευχαριστώ που ρωτάτε και δεν την επαναλαμβάνετε”.
Ο υπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι :
Α. Πρέπει οπωσδήποτε να λυθεί το θέμα των εγχειριδίων που διδάσκονται τα παιδιά της εθνικής ελληνικής μειονότητας εκεί. Ήταν, είναι και θα είναι προτεραιότητα του Υπουργείου Παιδείας. Και το

Ανακοίνωση εκπαιδευτικών σε Διαθεσιμότητα

Δεν έδωσε καμία απάντηση, ο Υπουργός Παιδείας Α Λοβέρδος, σχετικά με την επικείμενη απόλυση εκπαιδευτικών, ενώ στο τέλος, επιστρατεύτηκαν τα ΜΑΤ για να προφυλάξουν το γραφείο του, από τους διαδηλωτές εκπαιδευτικούς.
H 24ωρη κατάληψη-διαμαρτυρία για τη συνεχιζόμενη ομηρία και εμπαιγμό μας, των εκπαιδευτικών

Όλες οι αλλαγές στο Νέο Λύκειο μετά την τροπολογία του Υπουργού


Με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος στη Βουλή, ρυθμίζονται ζητήματα διάρθρωσης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Γενικού Λυκείου, αλλά και θέματα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Μεταξύ άλλων, με την τροπολογία προστίθεται και το μάθημα της Πληροφορικής στην Ομάδα Προσανατολισμού «Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες», εναλλακτικά με το μάθημα της Χημείας. Επίσης δίνεται η δυνατότητα σε ώρες εντός της πρωινής λειτουργίας να λειτουργούν τμήματα ειδικών μαθημάτων, ιδίως ελεύθερου και γραμμικού σχεδίου, ισπανικών, ιταλικών, για την προετοιμασία των

Πως μπορώ να βοηθήσω τους μαθητές με Δυσλεξία κατά την διάρκεια της διδασκαλίας όλων των μαθητών



Μέρος πρώτο: Οικοδομώντας την επιτυχία

Οι εκπαιδευτικοί συχνά ρωτούν πως μπορούν να βοηθήσουν ένα παιδί με δυσλεξία στην τάξη τους. Εδώ παρουσιάζονται ορισμένες προτάσεις εκ των οποίων ορισμένες φαίνονται ευνόητες ενώ άλλες πολύ δύσκολο να εφαρμοστούν. Το τι μπορεί να εφαρμοστεί εξαρτάται από τις περιστάσεις και από την εφευρετικότητα  του κάθε εκπαιδευτικού.
Να θυμάστε ότι το περιβάλλον της μάθησης μπορεί να κάνει την διαφορά ανάμεσα στην επιτυχία ή την αποτυχία ενός μαθητή με δυσλεξία. Έχει δυσκολία στο να ακούει, να μαθαίνει, να κοιτάει, να

Οι 15 προτάσεις του υπουργού Παιδείας για τα Δημοτικά




Βασικές κατευθύνσεις η παροχή πληροφοριών, περισσότερη μόρφωση, περισσότερη παιδεία

Τις προτάσεις του για τις αλλαγές στην Αθμια Εκπαίδευση δημοσιοποίησε ο υπουργός Παιδείας.
 H εισήγηση του υπουργού Παιδείας βασικές κατευθύνσεις είναι λιγότερη παροχή πληροφοριών, περισσότερη μόρφωση , περισσότερη παιδεία είναι η καταστατική μας αρχή και ο στόχος μας.

Η εικόνα ενός μικρού παιδιού που φεύγει για το σχολείο και γυρίζει από αυτό, με μια βαριά τσάντα και έχει άλλη τόση δουλειά να κάνει στο σπίτι, πρέπει να περάσει στο παρελθόν τονίζεται στην

«Ναι» στην ίδρυση Ανώτατης Σχολής Επιστήμης και Τεχνολογίας στην Καβάλα

«Ναι» στην ίδρυση Ανώτατης Σχολής Επιστήμης και Τεχνολογίας στην ΚαβάλαΘα παρέχονται μαθήματα εξ αποστάσεως
«Ναι στο δίκτυο των δώδεκα ΤΕΙ που δημιουργεί ένα ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όχι με τον τίτλο «Πανεπιστήμιο», αλλά με τον τίτλο που είπατε «Ανώτατη Σχολή Επιστήμης και Τεχνολογίας», γιατί ανώτατη είναι. Όλα τα ΤΕΙ ανώτατα είναι. Επιστήμη διακονεί και την τεχνολογική της πλευρά διακονεί. Αυτό ας μου πουν και κλείσαμε».

Τα παραπάνω δήλωσε μεταξύ των άλλων ο Υπουργός Παιδείας απαντώντας στην ερώτηση του Βουλευτή της ΝΔ κ. Καλαντζή για το ενδεχόμενο ίδρυσης Ιδρύματος Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Καβάλα.

Ο Υπουργός τόνισε ότι το ίδρυμα δεν μπορεί να ονομαστεί «Πανεπιστήμιο» γιατί κάτι τέτοιο θα

Διαδικασία εξομοίωσης πτυχιούχων Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης




Εξομοίωση προς τους πτυχιούχους των Παιδαγωγικών Τμημάτων Δημοτικής Εκπαίδευσης

Υπογράφηκαν από τον υπουργό Παιδείας τα διαδικαστικά θέματα για την εξομοίωση των αποφοίτων της Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης προς τους πτυχιούχους των Παιδαγωγικών Τμημάτων Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Οι απόφοιτοι της ΕΠΑΘ κατατάσσονται στο 5ο, 6ο ή 7ο εξάμηνο με βάση μια σειρά κριτηρίων. Η εξομοίωση πραγματοποιείται στο ΠΤΔΕ Αλεξανδρούπολης που μέχρι τον Ιούνιο κάθε έτους θα πρέπει να ανακοινώνει τον αριθμό των αποφοίτων της ΕΠΑΘ που θα δεχθεί το επόμενο ακαδημαϊκό έτος. Για το 2014-15 μπορεί να οριστεί και διαφορετικό χρονοδιάγραμμα από αυτό που παρατίθεται

Οι αρμοδιότητες του νέου υφυπουργού Παιδείας




Δημοσιεύτηκε το σχετικό ΦΕΚ

Δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως οι αρμοδιότητες του νέου υφυπουργού Παιδείας κ. Γεωργαντά. Συγκεκριμένα του ανατίθεται η άσκηση των αρμοδιοτήτων που αφορούν:

1. Στη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς.

2. Στην εποπτεία και συντονισμό της δράσης της Εθνικής Επιτροπής Διά Βίου Μάθησης του Εθνικού Συστήματος Σύνδεσης της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης με την Απασχόληση και τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.).

3. Στην εποπτεία και συντονισμό του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.), του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού

ΜΝΗΜΗ ΛΟΡΕΝΤΖΟΥ ΜΑΒΙΛΗ…

Ο Λορέντζος Μαβίλης πέφτει νεκρός στη μάχη

Σήμερα 28 Νοεμβρίου, τιμούμε τη μνήμη του Λορέντζου Μαβίλη, του ποιητή, του εθελοντή των μαχών της Κρήτης, που έπεσε μαχόμενος σε ηλικία 53 ετών, ως εθελοντής λοχαγός των Γαριβαλδινών ερυθροχιτώνων, στο Δρίσκο Ιωαννίνων, στη διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων, το 1912.

Ο πρώτος σοβαρός τραυματισμός του Μαβίλη στην Κρήτη, εν μέσω της

Κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο στη Νομική

Εφιστούμε την προσοχή, ότι με τη συνεχιζόμενη διακοπή των μαθημάτων, με επαναλαμβανόμενες καταλήψεις, κινδυνεύει να απολεσθεί το χειμερινό εξάμηνο και η εξεταστική του Φεβρουαρίου 2015, αναφέρεται στην ανακοίνωση των μελών της κοσμητείας

Τον κίνδυνο να χαθεί το εξάμηνο στη Νομική επισημαίνει η κοσμητεία της Νομικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συγκεκριμένα, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, υπενθυμίζουν ότι σύμφωνα με τον νόμο η διδασκαλία των μαθημάτων απαιτεί τη συμπλήρωση δεκατριών εβδομάδων: «Εφιστούμε την

Επιτυχημένη άσκηση της Πυροσβεστικής στο 1ο ΕΠΑΛ - Διαβάστε βήμα – βήμα το σενάριο

Ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Καβάλας τηλεφωνεί στην πυροσβεστηκή καλώντας σε βοήθεια για περιστατικό πυρκαγιάς στα εργαστήρια και ύπαρξη τραυματία μαθητή.
Αυτή είναι η πρώτη πράξη της άσκησης που συνδιοργάνωσαν το 1ο ΕΠΑΛ Καβάλας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και το ΕΚΑΒ Καβάλας για την αντιμετώπιση μίας εικονικής στο σενάριο της άσκησης αλλά και πραγματικής σε αληθινό περιστατικό φωτιάς στις εγκαταστάσεις του σχολείου. 
Μετά το τηλεφώνημα του διευθυντή του σχολείου, αρχίζει η δράση.
Πρώτη και άμεση προτεραιτότητα των εκπαιδευτικών η ταχεία όσο το δυνατόν εκκένωση του σχολικού συγκροτήματος και η συνάθροιση των μαθητών στον προαύλιο χώρο ώστε να μην

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ  ΕΝΩΣΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ  ΣΧΟΛΙΚΩΝ  ΜΟΝΑΔΩΝ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Κομοτηνής  14
11526  Αθήνα
ΠΛΗΡ.: Κουντούρης Τηλέμαχος   6939415171
                Μακεδών Νικόλαος          6972093097
Αθήνα, 29 Νοεμβρίου 2014
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η Πανελλήνια Επιστημονική Ένωση Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε. σας προσκαλεί στην Επιστημονική Ημερίδα που διοργανώνει, με θέμα:«Εφαρμογές του Διοικητικού και  Πειθαρχικού Δικαίου στο χώρο της Εκπαίδευσης-Ο Ρόλος του Διευθυντή σχολικής μονάδας»» και εισηγητή τον  κ. Βασίλη Ζ. Κούτα, πρώην

Α’ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: Σχετικά με το κείμενο των Δ/ντων για την αξιολόγηση


Α’ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                                               Κόρινθος, 27/11/2014
ΑΡΓΟΥΣ 17-19 ΚΟΡΙΝΘΟΣ 20 100                                         Α.Π.: 7
ΤΗΛ: 2741026860                                                                      Προς:    Σχολεία Κορινθίας
Email: aelmek@gmail.com                                                   
Blog: http://aelmekor.blogspot.com                                                Κοιν.:    Δ.Δ.Ε. Κορινθίας
                                                                                                               Β’ ΕΛΜΕ Κορινθίας
                                                                                                                        ΜΜΕ, ΥΠΑΙΘ.
 
                          Σχετικά με το κείμενο των Δ/ντων για την αξιολόγηση

     Το επισυναπτόμενο κείμενο των Δ/ντων του Νομού Κορινθίας σχετικά με την αξιολόγηση, αναδεικνύει προβλήματα σε επιμέρους ζητήματα του νομοθετικού πλαισίου, διαπιστώνει τεχνικές δυσκολίες στην υλοποίησή του και κάνει συγκεκριμένες προτάσεις για την βελτίωσή του. Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι η επιχειρούμενη αξιολόγηση:
·            θα επιβάλει κλίμα φόβου και ανταγωνισμού με αρνητικές συνέπειες στην ποιότητα του εκπαιδευτικού και παιδαγωγικού έργου.
·            θα οδηγήσει στην ανάπτυξη ρουσφετολογικών μηχανισμών.
·            θα επιβάλει σκληρές γραφειοκρατικές σχέσεις με αρνητικές επιπτώσεις στο

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ Π.Δ υπ’ αριθμ. 152 (ΦΕΚ 240 Α 5-6-2013), ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΑΣΤΟΧΙΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΑΔΙΚΙΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ



Οι Διευθυντές/ντριες σχολικών μονάδων της Β/θμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας, ύστερα από ευρύτατο διάλογο, συντάξαμε συλλογικά το παρόν κείμενο, το οποίο υπογράφουμε, και με το οποίο θεωρούμε, ότι μπορούμε να συμβάλουμε μέσα από τη διοικητική μας εμπειρία στη βελτίωση της αξιολογικής διαδικασίας, ώστε να αποφευχθούν αστοχίες, οι οποίες θα μπορούσαν να δημιουργήσουν αδικίες μεταξύ των εκπαιδευτικών. Βασικές κατευθύνσεις μας είναι:
1.Θεωρούμε αδιαμφισβήτητη την ανάγκη συνεχούς βελτίωσης των εκπαιδευτικών και της ποιότητας του εκπαιδευτικού και παιδαγωγικού έργου που παράγουν, από οποιαδήποτε θέση,

Αυθαιρεσία Καθηγητών, "Φοιτητική Βία": Δύο όψεις του ίδιου νομίσματος;

Η Φωτό ΜουΣτη δημόσια παρέμβαση μου με τίτλο "Λέβητες και βαλβίδες - Στα όρια της "καθηγητικής αυθαιρεσίας" και της "φοιτητικής βίας"  που απευθυνόταν στους συναδέλφους και τους φοιτητές του Τμήματος υποστήριζα μεταξύ άλλων πως επειδή το Δημόσιο Πανεπιστήμιο «δεν έχει μηχανισμούς προστασίας από την "καθηγητική αυθαιρεσία" και την "φοιτητική βία" ή θα θεσπίσουμε τέτοιους μηχανισμούς στα πλαίσια ενός ειλικρινούς διαλόγου και μιας συμφωνίας κυρίων μεταξύ δασκάλων-μαθητών ή θα συνεχίσουμε να ζούμε φαινόμενα φοιτητικής βίας, που θα αιτιολογούνται ως συνέπεια της καθηγητικής αυθαιρεσίας, και από την άλλη φαινόμενα καθηγητικής αυθαιρεσίας που θα αιτιολογούνται ως συνέπεια της φοιτητικής βίας, με πολύ πιθανή την υπολειτουργία, αλλά ακόμη και την καταστροφή του συστήματος.»

Το παραδείγματα αυθαιρεσίας από πλευράς των καθηγητών πολλά.  Η αυθαιρεσία αυτή εκδηλώνεται χρόνια τώρα με διάφορους τρόπους. Χαρακτηριστικά παραδείγματα περιλαμβάνουν: μη τήρηση ωραρίου, μη τήρηση... πλήρες κείμενο

Πρόσκληση στην επιμορφωτική ημερίδα με θέμα: «Εναλλακτικοί τρόποι μάθησης των Φυσικών - Τεχνολογικών Επιστημών σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης»



Σχετικό: Έγκριση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας  Αρ. Πρωτ.: 24679/ 24-11-2014


         Παρακαλούμε τους εκπαιδευτικούς Φυσικούς - Ραδιοηλεκτρολόγους ΠΕ12.10, τους Μηχανολόγους ΠΕ17 καθώς και τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν Τεχνολογία να παρακολουθήσουν την επιμορφωτική ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή

«Ενημέρωση για υποτροφίες μαθητών Κωνσταντινουπολίτικης καταγωγής»



            Σας αποστέλλουμε πρόσκληση της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών και το ενσωματωμένο σε αυτή έντυπο υποβολής υποψηφιότητας για το Πρόγραμμα χορήγησης υποτροφιών της εν λόγω Ομοσπονδίας, το οποίο αφορά σε μαθητές/-τριες των δύο τελευταίων τάξεων του Λυκείου που κατάγονται αποκλειστικά από την Κωνσταντινούπολη, στο πλαίσιο υποστήριξης της προετοιμασίας τους για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις και παρακαλούμε να τη

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΗΤΡΩΟΥ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΜΕ ΕΡΓΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΙΓΜΑΤΙΚΩΝ ΣΕΝΑΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΗΤΡΩΟΥ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΜΕ ΕΡΓΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΙΓΜΑΤΙΚΩΝ ΣΕΝΑΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
στο πλαίσιο των Δράσεων 1 και 2 του Υποέργου 1 με τίτλο «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΙΓΜΑΤΙΚΩΝ ΣΕΝΑΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ», της Πράξης «Ανάπτυξη μεθοδολογίας και ψηφιακών

«Τροποποίηση χρονοδιαγράμματος εφαρμογής της αξιολόγησης στο πλαίσιο του Π.Δ. 152/2013»

Σχετ.: Η Υπουργική απόφαση υπ’αριθμ. 10940/20-10-2014

                Σας γνωρίζουμε ότι τροποποιείται η παράγραφος έξι (6) των οδηγιών εφαρμογής της αξιολόγησης ως εξής:
γ) Από 12/11/2014 έως 3/12/2014 ο κάθε αξιολογούμενος καταχωρίζει στη πλατφόρμα αξιολόγησης εκείνα τα στοιχεία που θεωρεί ότι θα πρέπει να θέσει υπόψη των αξιολογητών του.
ε) Από
 4/12/2014 έως και 31/12/2014 οι αξιολογητές καταχωρίζουν στη πλατφόρμα αξιολόγησης τις

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ.

Ο Γκιουλ καρφώνει τον σουλτάνο Ερντογάν

Ο Γκιουλ καρφώνει τον σουλτάνο ΕρντογάνΤα καρφιά κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έπεφταν βροχή στην ομιλία του άλλοτε στενού του συνεργάτη Αμπντουλάχ Γκιουλ στο βρετανικό ινστιτούτο Chatham House.
«Προτιμώ την κοινοβουλευτική δημοκρατία από την Προεδρική δημοκρατία» ξεκαθάρισε από την αρχή ο Αμπντουλάχ Γκιουλ, για να μην αφήσει καμιά αμφιβολία ότι διαφωνεί με το σύστημα Ερντογάν όπου εκτός από την υπερσυγκέντρωση εξουσιών αδιαφορεί για τις δικαστικές αποφάσεις.
Και εδώ ήταν το επόμενο καρφί αφού όπως τόνισε το κλειδί σε μια δημοκρατία είναι το σύστημα

Δημιουργία αγωγού προς την Ελλάδα μελετά η Κύπρος

Δημιουργία αγωγού προς την Ελλάδα μελετά η ΚύπροςΗ Κύπρος μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική πηγή τροφοδοσίας φυσικού αερίου για την Ευρώπη και αυτή τη στιγμή προάγουμε την πιθανότητα δημιουργίας ενός αγωγού φυσικού αερίου από την ανατολική Μεσόγειο προς την ηπειρωτική Ευρώπη, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, μιλώντας σε εκδήλωση στη Λεμεσό με θέμα «Κυπριακό Φυσικό Αέριο – Ένας χρόνος μετά το άναμμα της φλόγας».
Σύμφωνα με την εφημερίδα Φιλελεύθερος, όπως είπε ο κ. Λακκοτρύπης, το ενδεχόμενο ενός τέτοιου αγωγού, που συζήτησε και με τον Έλληνα ομόλογο του, θα τεθεί τον Δεκέμβριο ενώπιον του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, «ενώ αυτή τη στιγμή ζητάμε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μας χρηματοδοτήσει κάποιες μελέτες, αφού για να επέλθει αργότερα μια ενδεχόμενη χρηματοδότηση του έργου, θα πρέπει από τώρα να είναι στη λίστα των

ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ! Αρσιβαρίστας σήκωσε τη μπάρα και φώναξε «ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ» (BINTEO)

αρσ-620x412

Μία συγκλονιστική στιγμή έζησαν όσοι βρέθηκαν στο Στάδιο «Σπύρος Κυπριανού», στη Λεμεσό κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Άρσης Βαρών κάτω των 23 χρόνων.

Στην κατηγορία 85 κιλών, ο Ελλαδίτης πρωταθλητής Θοδωρής Ιακωβίδης μετά την πετυχημένη προσπάθειά του στα 190 κιλά στο ζετέ, αντί άλλου πανηγυρισμού φώναξε «Λευτεριά στην Κύπρο».

Οι παρευρισκόμενοι στο «Παλέ ντε σπορ» της Λεμεσού αποθέωσαν τον

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Εντυπωσιακό ροκάνισμα της διαφοράς στο 3,5%

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Σαμαράς με 16 μονάδες διαφορά από τον Αλέξη Τσίπρα - «Ναι» από το 55% στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή

Με 3,5 μονάδες διαφορά προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου της δημοσκόπησης της εταιρείας Metron Analysis που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Παραπολιτικά του Σαββάτου, ενώ πριν μια βδομάδα η διαφορά ήταν στο 4,7% (ΝΔ 18,6% και ΣΥΡΙΖΑ 23,3%).

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 24% έναντι 20,5% της Νέας

ΒΙΝΤΕΟ-Η επικεφαλής των καταδρομέων στη Στρογγύλη

Μια γυναίκα κέρδισε τις εντυπώσεις στη διάρκεια της επίσκεψης του υπουργού Άμυνας στο ακριτικό Καστελόριζο. Η καταδρομέας υπολοχαγός είναι η επικεφαλής της φρουράς στη νησίδα Στρογγύλη. Δείτε το βίντεο του ALPHA.

Γιάννης Πασχαλίδης Βουλευτής Νομού Καβάλας: “Κοινή Ερώτηση στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων”.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Βουλευτής Καβάλας κ. Ιωάννης Πασχαλίδης σε κοινή ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιο Καρασμάνη, με θέμα την αξιοποίηση του Ευρωπαϊκού Κανονισμού για ισχυρισμούς καλής υγείας στα ελληνικά ελαιόλαδα, αναφέρει τα εξής:

                                          ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό:  Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων 
κ. Γεώργιο Καρασμάνη

ΘΕΜΑ: Κάλλιο αργά παρά ποτέ, σχετικά με την αξιοποίηση Ευρωπαϊκού Κανονισμού (Ε.Κ.)για ισχυρισμούς καλής υγείας στα ελληνικά ελαιόλαδα.

Μετά από σειρά κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων, για την αναγκαιότητα

Προτάσεις-σοκ από την τρόικα για τον ΦΠΑ


Προτάσεις-σοκ από την τρόικα για τον ΦΠΑ

Ζητά κατάργηση των μειωμένων συντελεστών…

Προτάσεις που εκτοξεύουν τα έσοδα από τον ΦΠΑ στα 15,3 δισ. ευρώ, από τα 14,4 δισ. ευρώ που προβλέπει ο προϋπολογισμός 2015 διατυπώνει η τρόικα στην ελληνική κυβέρνηση, ζητώντας την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν σε κάποιες περιοχές, αλλά και σε κάποια προϊόντα υπηρεσίες. Σημειώνεται πως τα έσοδα από τον ΦΠΑ αναμένεται να ανέλθουν το 2015 στα 14,41 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 519 εκατ. ευρώ έναντι του 2014, ενώ οι φόροι κατανάλωσης αναμένονται στα 8,922

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ


ΠΡΩΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ


Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε την πρόσληψη 1000 αναπληρωτών δασκάλων και καθηγητών με δαπάνη που υπέγραψε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Χ. Σταϊκούρας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ypdvmth thumb other250 0Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε την πρόσληψη 1000 αναπληρωτών δασκάλων και καθηγητών με δαπάνη που υπέγραψε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Χ. Σταϊκούρας

Συγκεκριμένα ο Υπουργός στο περιθώριο της Συνεδρίασης του Συμβουλίου για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια

Συνέντευξη Ανδρέα Λοβέρδου στο ραδιόφωνο του «ALPHA» και τη Γιάννα Παπαδάκου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY

ypdvmth thumb other250 0Συνέντευξη Ανδρέα Λοβέρδου στο ραδιόφωνο του «ALPHA» και τη Γιάννα Παπαδάκου

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέας Λοβέρδος, παραχώρησε συνέντευξη στο ραδιόφωνο του «ALPHA» και τη δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου.
Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για τις απόπειρες εξαγοράς Βουλευτών μέσω facebook, ο υπουργός απάντησε:

                   «Υπάρχει εδώ και δυο τρεις μήνες μια τέτοια συζήτηση η οποία από το Σεπτέμβρη που ξεκίνησε και μέχρι τώρα, δεν πιστεύω ότι είναι σοβαρή. Δεν μπορώ να ξέρω κάθε καταγγελία συγκεκριμένη τι είναι.
                     Με την κυρία Ξουλίδου ήμασταν στη Βουλή αυτές τις μέρες, είχαμε επικοινωνία, δεν μπορώ να

Εισήγηση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων για τις αλλαγές στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Δελτίο Τύπου

ypdvmth thumb other250 0Εισήγηση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων για τις αλλαγές στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση
Οι αλλαγές στην Παιδεία έχουν βαθμιαία αποτελέσματα, τα οποία, ως γνωστόν, μπορούν να επηρεάσουν καταλυτικά το μέλλον μιας γενιάς.   Γι΄ αυτό κάθε διορθωτικής αλλαγής πρέπει να προηγείται μελέτη σε βάθος.
Ο πρωταγωνιστής στην εφαρμογή των πολιτικών στο εκπαιδευτικό σύστημα είναι ο ίδιος ο εκπαιδευτικός, αλλά το κέντρο του εκπαιδευτικού συστήματος είναι ο μαθητής, ο νέος άνθρωπος που με τις γνώσεις και κυρίως με τις δεξιότητές του θα διαμορφώσει το μέλλον του, αλλά και το μέλλον της

Οδηγίες για τον τρόπο αξιολόγησης μαθημάτων για το σχ. έτος 2014-2015»

Δημιουργία δύο τμημάτων τουριστικών σπουδών με αντικείμενο τον τουρισμό και τη διοίκησή του



Προπτυχιακών σπουδών, τετραετούς κύκλου, με αντικείμενο τον τουρισμό και τη διοίκησή του, για αλλοδαπούς εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης με διδασκαλία στα Αγγλικά, εξήγγειλαν σήμερα μετά από συνάντησή τους στο Υπουργείο Τουρισμού, ο Yπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, και η

Οι Διευθυντές Εκπαίδευσης υπεύθυνοι συμβάσεων έργου και μισθοδοσίας των αναπληρωτών



Το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε:
1. Τον ορισμό του κάθε Διευθυντή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ως υπευθύνου της μισθοδοσίας και εκκαθαριστή των αποδοχών και των οδοιπορικών συμπλήρωσης ωραρίου των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που απασχολούνται στην οικεία Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο πλαίσιο του Υποέργου 1 «Οργάνωση και Εφαρμογή της Πράξης» της Πράξης «ΝΕΟ

Η Ιταλία καλείται να μονιμοποιήσει μέχρι και 300.000 αναπληρωτές



Μια απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης* στο Λουξεμβούργο δημιουργεί πονοκέφαλο στην ιταλική κυβέρνηση. Οι συνθήκες εργασίας των εκπαιδευτικών, οι οποίοι απασχολούνταν τα προηγούμενα έτη σε μεγάλους αριθμούς με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, ώστε να εξοικονομηθούν πόροι από τις δαπάνες προσωπικού, πρέπει να μεταρρυθμιστούν εκ βάθρων.

Η πρόσληψη εκπαιδευτικών με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, οι οποίοι διαθέτουν ήδη τρίχρονη επαγγελματική εμπειρία, αντίκειται στο ευρωπαϊκό εργατικό δίκαιο, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του

Συνεχίζεται το πρόγραμμα ένταξης αλλοδαπών και μεταναστών μαθητών και ρομά με αναπληρωτές εκπαιδευτικούς



Το φυσικό αντικείμενο των Πράξεων «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (Σχολείο 21ου αιώνα)-Η Μετάβαση: Πολιτισμός και ένταξη ΕΚΟ στα Δημοτικά σχολεία, ΑΠ1, ΑΠ2, ΑΠ3» του ΕΠ «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ 2007-2013, που υλοποιήθηκαν κατά τα σχολικά έτη 2010-11, 2011-12, 2012-13 και 2013-14, θα συνεχιστεί ως προς τον εμπλουτισμό του εκπαιδευτικού δυναμικού όσων

Ολοκλήρωση και κοινοποίηση των αποφάνσεων της Α.ΔΙ.Π.Π.Δ.Ε. επί των ενστάσεων των Στελεχών της Εκπαίδευσης



Μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης των ενστάσεων που υπέβαλαν ενώπιον της Α.ΔΙ.Π.Π.Δ.Ε. Στελέχη της Εκπαίδευσης κατά της αξιολογικής τους έκθεσης, η Αρχή ενημέρωσε σχετικώς την ηλεκτρονική πλατφόρμα, από την οποία μπορούν οι ενιστάμενοι με τη χρήση του προσωπικού τους κωδικού να πληροφορηθούν αν έγινε και σε ποιες Κατηγορίες δεκτή η ένστασή τους.
Εν τω μεταξύ, η Αρχή συνεχίζει την καθαρογράφηση του κειμένου των επιμέρους αποφάνσεων, οι

Επιτέλους, ακούστηκε και ένας καλός λόγος για τους εκπαιδευτικούς και το έργο τους από επίσημα χείλη!



Οι Έλληνες εκπαιδευτικοί αφιερώνουν ώρες και σε διοικητικό έργο
Ο υπουργός Παιδείας παίρνοντας αφορμή την επισήμανση ότι στα Πειραματικά Σχολεία δεν υπάρχει στελέχωση με γραμματείς, είπε απευθυνόμενος στους Βουλευτές:
-Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, πρέπει να ξέρετε -και αυτό να είναι και μία μορφή απάντησης δικής σας σε όποιον αιτιάται τον εκπαιδευτικό χώρο, τους εκπαιδευτικούς, ότι τάχα εργάζονται λιγότερο απ’ ότι οι μέσοι όροι του ΟΟΣΑ- ότι οι δικοί μας εκπαιδευτικοί, πέραν των ωρών που εργάζονται μέσα

ΟΛΜΕ: Σχετικά με το Πρόγραμμα «Ε.Υ.Ζ.Η.Ν»



Με αφορμή τη «Διενέργεια του Προγράμματος ΕΥΖΗΝ» στη Δ.Ε. που υπογράφει ο Υπουργός Παιδείας και καλούνται οι εκπαιδευτικοί ΠΕ 11, ΠΕ19-20 να υλοποιήσουν  σε δύο φάσεις επισημαίνουμε ότι:
Καλούνται οι εκπαιδευτικοί  να συμβάλουν σε μια διαδικασία, χωρίς να γνωρίζουν το σκοπό του προγράμματος, τους στόχους του, το πού και πώς θα χρησιμοποιηθούν τα δεδομένα του, πώς εξασφαλίζεται η ανωνυμία και η προστασία των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων (καταγράφεται ο αριθμός μητρώου των μαθητών) και τέλος, αν και με ποιο τρόπο εξασφαλίζεται η προστασία των

Ξανά το πρόγραμμα ΕΥΖΗΝ στα σχολεία με αλλαγές στην εγκύκλιο



Εκδόθηκαν και φέτος από το υπουργείο Παιδείας οι εγκύκλιοι  για την εφαρμογή από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, του χρηματοδοτούμενου από τον ΟΠΑΠ με 1,5 εκατομμύριο ευρώ  προγράμματος  ΕΥΖΗΝ για τη μέτρηση του ύψους, βάρους και περιμέτρου μέσης των μαθητών Δημοτικών , Γυμνασίων και Α, Β, Λυκείου (κάθε τύπου).